Faculty Profile

رضا شافعی
تاریخ به‌روزرسانی: 1403/09/01

رضا شافعی

دانشکده علوم انسانی و اجتماعی / گروه مدیریت بازرگانی

Theses Faculty

پایان‌نامه‌های کارشناسی‌ارشد

  1. مطالعه رابطه نوجویی مصرف کننده و تبلیغات تعاملی با نگرش به مصرف سبز
    1403
    هدف از انجام این پژوهش مطالعه رابطه نوجویی مصرف کنندگان و تبلیغات تعاملی با نگرش به مصرف سبز می‌باشد. تحقیق جاری به لحاظ هدف در گروه تحقیقات کاربردی و به لحاظ جمع آوری داده‌ها در دسته پژوهش‌های توصیفی از نوع پیمایشی قرار می‌گیرد. جامعه آماری در این پژوهش متناهی و شامل دانشجویان تحصیلات تکمیلی دانشگاه کردستان در شهرستان سنندج می‌باشد که تعداد آنها 2705 نفر است. جهت تعیین حجم نمونه از نرم افزار G Power استفاده شد که با دخالت دادن اندازه اثر و روش آماری مورد استفاده در پژوهش، 107 نفر بعنوان حجم نمونه به دست آمد. داده‌ها به وسیله پرسشنامه ی استاندارد در سال 1402 جمع آوری شده است. همچنین تجزیه و تحلیل داده‌های گردآوری شده با بکارگیری نرم افزارهای SPSS و Smart PLS صورت گرفته است. نتایج حاصله از پژوهش جاری نشان می‌دهد که نوجویی مصرف کننده تاثیر مثبت و معناداری بر نگرش به مصرف سبز دارد و همچنین عامل نوجویی مصرف کننده بر اثرات تبلیغات تعاملی نیز اثر مستقیم و مثبت می‌گذارد. آنچه که در این پژوهش مشاهده نشد رابطه مستقیم و معنادار میان نگرش به مصرف سبز و اثرات تبلیغات تعاملی می‌باشد.
  2. رابطه پایداری، اصالت و شهرت با در نظر گرفتن نقش میانجی رفتار برند (مطالعه‌ای در میان طرفداران باشگاه‌های فوتبال اروپایی)
    1403
    مدیریت برند، یکی از اجزای آمیخته بازاریابی به ویژه در صنعت ورزش است که با هرچه بیشتر درگیر شدن ذینفعان در فعالیت های برندسازی باشگاه، زمینه رشد و ارتقای شهرت سازمان آن فراهم می گردد. هدف از انجام این پژوهش بررسی رابطه پایداری، اصالت و شهرت با در نظر گرفتن نقش میانجی رفتار برند (مطالعه ای در میان طرفداران باشگاه‌های فوتبال اروپایی) می باشد. پژوهش حاضر از نظر هدف از نوع کاربردی می باشد. به علاوه، این پژوهش از رویکرد توصیفی – همبستگی برای تحلیل بهره گرفته است. جامعه آماری این پژوهش شامل کلیه دانشجویان تحصیلات تکمیلی دانشگاه کردستان در سال تحصیلی 1403- 1402 می باشد و تعداد افراد نمونه با استفاده از فرمول کوکران 351 نفر محاسبه گردید که روش نمونه گیری تصادفی ساده در مورد آنها اجرا شد و با استفاده از پرسشنامه اقدام به جمع آوری داده ها گردید. تحلیل آزمون استنباطی فرضیه ها از روش مدل سازی معادلات ساختاری با استفاده از نرم افزار Smart PLS انجام شده است. نتایج به دست آمده حاکی از برازیدگی مدل پژوهش است. براساس یافته ها، پایداری بر شهرت با نقش میانجی اصالت تاثیر مثبت و معنادار دارد اما با نقش میانجی رفتار برند تاثیر مثبت و معنادار ندارد. در نهایت، پیشنهاد می گردد باشگاه های فوتبال، با تدوین استراتژی هایی برای بهبود شهرت برند از طریق اقدامات اخلاقی و ابتکارات پایدار، هماهنگی ارزش های سازمانی با انتظارات ذینفعان و نیازهای اجتماعی می توانند به بهبود شهرت برند خود کمک کنند.
  3. تاثیر هوش رقابتی و پذیرش بازاریابی رسانه اجتماعی بر عملکرد کسب‌وکارها
    1403
    پژوهش پیش رو باهدف بررسی تاثیر هوش رقابتی و پذیرش بازاریابی رسانه‌های اجتماعی بر عملکرد تجاری در شرکت آسیا سل عراق انجام شده است. از نظر طبقه‌بندی تحقیق بر اساس هدف، پژوهش حاضر از نوع پژوهش کاربردی و از نظر ماهیت روش، تحقیق توصیفی و پیمایشی است که برای جمع‌آوری داده‌ها از پرسش‌نامه استفاده شده است. جامعه آماری شامل کلیه پرسنل شرکت آسیاسل در شهر سلیمانیه کردستان عراق بود که در سال 2024 مشغول به کار بودند. در این تحقیق از روش نمونه گیری تصادفی ساده استفاده شد و با استفاده از جدول مورگان تعداد 254 نفر انتخاب شدند. روش گردآوری داده‌ها به دو دسته کتابخانه‌ای و اینترنتی به منظور آشنایی با ادبیات و پیشینه تحقیقات میدانی جهت جمع‌آوری داده‌های مورد نیاز از افراد مشمول نمونه آماری تقسیم می‌شود. پس از تجزیه‌وتحلیل توصیفی جامعه نمونه پژوهش و انجام آزمون‌های مقدماتی برای تایید برازش و روایی پرسش‌نامه (در قالب روایی، پایایی، نرمال بودن و تحلیل تحلیلی تاییدی)، فرضیه‌های تحقیق بررسی و تاثیر هوش رقابتی و پذیرش بازاریابی رسانه‌های اجتماعی بر عملکرد کسب‌وکارها در شرکت آسیا سل عراقی با انجام تست‌های آماری با استفاده از نرم افزارهای Spss و Amos بررسی شد. یافته‌ها حاکی از آن بود که هوش رقابتی بر پذیرش بازاریابی رسانه اجتماعی تاثیر مثبت و معناداری داشت. اما هوش رقابتی بر عملکرد کسب‌وکارها تاثیر معناداری ندارد. پذیرش بازاریابی رسانه اجتماعی بر عملکرد کسب‌وکارها تاثیر معناداری ندارد و هوش رقابتی بر عملکرد کسب‌وکارها با نقش میانجی پذیرش بازاریابی رسانه اجتماعی تاثیر معناداری نداشت.
  4. اثرات رهبری چابک در ترویج بازاریابی چابک با توجه به نقش میانجی توانمندسازی کارکنان (مورد مطالعه: کارکنان بیمارستان به خشین سلیمانی کردستان عراق)
    1403
    پژوهش با موضوع بررسی اثرات رهبری چابک در ترویج بازاریابی چابک با توجه به نقش میانجی توانمندسازی کارکنان بیمارستان به خشین سلیمانی کردستان عراق به انجام رسیده است. جامعه آماری این پژوهش کارکنان بیمارستان به خشین سلیمانی کردستان عراق است که تعداد آنها 196 نفر می‌باشد، ابزار جمع‌آوری اطلاعات پرسشنامه‌ای 32 سئوالی مقتبس از مطالعه Morrison et al. (2019)، Peng et al. (2022) و Fitosa et al. (2023) بر اساس طیف لیکرت می‌باشد که در بین نمونه 196 نفری که بر اساس روش نمونه گیری سرشماری انتخاب شدند، توزیع وتکمیل گردیده و در تجزیه‌ و تحلیل مورد استفاده قرار گرفت، پژوهش حاضر از آنجایی که هدف پژوهش بررسی اثرات رهبری چابک در ترویج بازاریابی چابک با توجه به نقش میانجی توانمندسازی کارکنان بیمارستان به خشین سلیمانی کردستان عراق می‌باشد. روش پژوهش حاضر ترکیبی از روش کتابخانه‌ای و پیمایشی است. از نظر هدف کاربردی، از نظر زمانی مقطعی، از نظر ماهیت و استراتژی کمی و از نظر فرآیند اجرا پیمایشی است. روایی پرسشنامه پژوهش با دریافت نظرات تنی چند از اساتید گروه مدیریت و پایایی آن با محاسبه ضریب آلفای کرونباخ تک تک متغیرها و مقدار بیش از 0.7 برای کل متغیرهای پژوهش مورد تایید قرار گرفت. سپس نرمال بودن متغیرهای پژوهش با آزمون کولموگروف اسمیرنوف بررسی شد و همچنین تحلیلی عاملی تائیدی تک تک مولفه‌های پژوهش تائید و اثرات رهبری چابک در ترویج بازاریابی چابک با توجه به نقش میانجی توانمندسازی کارکنان بیمارستان به خشین سلیمانی کردستان عراق مورد تائید قرار گرفت.
  5. بررسی نقش تاثیر گذاران رسانه‌های اجتماعی در ارتقا آگاهی زیست محیطی و محصولات پایدار در اقلیم کردستان عراق
    1403
    هدف این پژوهش بررسی تاثیر ویژگی های تاثیرگذاران رسانه های اجتماعی در ارتقاء آگاهی زیست محیطی و محصولات پایدار در اقلیم کردستان عراق می‌باشد. روش پژوهش حاضر ترکیبی از روش کتابخانه‌ای و پیمایشی است. از نظر هدف کاربردی، از نظر زمانی مقطعی، از نظر ماهیت و استراتژی کمی و از نظر فرآیند اجرا پیمایشی است. جامعه آماری این پژوهش فعالان (اینفلوئنسرهای فعال) اقلیم کردستان است که تعداد آنان 384 نفر بوده و برای رعایت مساوات برای اعضا جامعه جهت انتخاب در نمونه پژوهش از روش نمونه گیری تصادفی ساده استفاده و به کمک فرمول نمونه گیری جامعه محدود کوکران نمونه 210 نفر انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه استاندارد 37 سئوالی برگرفته از مطالعه Anna et al. (2018) می باشد. روایی پرسشنامه پژوهش با دریافت نظرات تنی چند از اساتید گروه مدیریت و پایایی آن با محاسبه ضریب آلفای کرونباخ تک تک متغیرها و قرار گرفتن تمامی مقادیر در بازه بیش از 0.7 مورد تایید قرار گرفت. سپس نرمال بودن متغیرهای پژوهش با آزمون کولموگروف اسمیرنوف بررسی شد و همچنین تحلیلی عاملی تائیدی تک تک مولفه‌های پژوهش، مدل ساختاری انجام یافت،لذا میتوان پژوهش میتوان ادعا نمود که ویژگی های تاثیرگذاران رسانه های اجتماعی در ارتقاء آگاهی زیست محیطی و محصولات پایدار در اقلیم کردستان عراق تاثیر مثبت و معنا داری دارد.
  6. اثرات تعاملات اجتماعی، اشتراک تجربیات و رفتار مسافرتی بر پدیده‌ی گردشگری بیش از حد
    1402
    گردشگری بیش از حد یکی از پدیده‌های رو به رشدی می‎باشد که اخیراً بر مقاصد گردشگری در سرتاسر جهان تاثیرگذار بوده است. رشد بی‌سابقه گردشگری انبوهی از اثرات اقتصادی، زیست‌محیطی و اجتماعی- فرهنگی را در مقاصد گردشگری ایجاد نموده است. بر این اساس، پژوهش حاضر با هدف بررسی اثرات تعاملات اجتماعی، اشتراک تجربیات و رفتار مسافرتی بر پدیده‌ی گردشگری بیش از حد انجام شد. جامعه آماری پژوهش کلیه گردشگران شامل مسافران، بوم‌گردان، و طبیعت‌گردان در مناطقی هستند که گردشگری بیش از حد اتفاق افتاده است. حجم نمونه تعداد 384 نفر بود که به روش نمونه‌گیری غیراحتمالی و در دسترس انتخاب شدند. تجزیه و تحلیل داده‌ها با بهره‎گیری از نرم‌افزارهای SPSS نسخۀ 26 و SmartPLS نسخۀ 3 انجام گردید. بر اساس نتایج گردشگری بیش از حد از عواملی نظیر تعاملات اجتماعی، اشتراک‌گذاری تجربیات، و رفتار سفر تاثیر می‌پذیرد. همچنین نتایج نشان داد که رفتار سفر از تعاملات اجتماعی و اشتراک‌گذاری تجربیات تاثیر می‌پذیرد و اثر کل متغیر تعاملات اجتماعی بر اشتراک‌گذاری تجربیات نیز از لحاظ آماری مثبت و معنی‎دار می‌باشد. بر اساس نتایج پژوهش پیشنهاد می‎گردد برای مدیریت گردشگری بیش از حد با بهره‌گیری از این الگو، سیاست‌ها و برنامه‌های مناسبی طراحی و تدوین گردد. به‌عنوان مثال با توجه به میزان بالای تعاملات اجتماعی جامعه مورد مطالعه و تاثیر تعاملات اجتماعی بر گردشگری بیش از حد، پیشنهاد می‌شود از ظرفیت این تعاملات اجتماعی گسترده که عمدتا هم در فضای مجازی اتفاق می‌افتد با راه‌اندازی کمپین مبارزه با گردشگری بیش از حد در جهت اطلاع‌رسانی در خصوص مضرات گردشگری بیش از حد استفاده نمود.
  7. تاثیر آمیخته ترویج بر ارزش ویژه برند ( مورد مطالعه سازمان های غیر انتفاعی )
    1402
    در دنیای رقابتی امروز استفاده از برند قدرت رقابت پذیری سازمان ها را افزایش داده است از سوی دیگر فضای کسب وکار امروز در مقایسه با سالهای نه چندان دور بسیار رقابتی تر شده است و فاکتور های جدیدی در این بازار رقابتی مطرح شده است که در ادبیات بازاریابی بسیار نو جلوه می کند یکی از عناوین و بستر های جدیدی که در این عرصه می توان بدان اشاره نمود سازمان های غیر انتفاعی به ویژه سازمان های خیریه هستند . خیریه ها با میلیون ها ذی نفع و تقاضای فزاینده از سوی جامعه وهمچنین خدمات و اقدامات غنی وپویایی که ارائه می دهند توجه بسیار محدودی به تقویت جایگاه ارزش ویژه برند از طریق فعالیت های ترویجی داشته اند . اینگونه سازمان ها نیازمند ایجاد نام ونشان قوی از طریق ارزش ویژه برند است و با توجه به این موضوع آمیخته ترویج از جمله حوزه هایی است که تاثیر بسزایی در ایجاد ارزش ویژه برند دارد . بنابراین در راستای کمک به برند سازی وارزش ویژه آن از طریق فعالیت های ترویجی این پژوهش بدنبال شناسایی تاثیر آمیخته ترویج بر ارزش ویژه سازمان های غیر انتفاعی (خیریه ها ) است از این رو پس از مطالعه مبانی نظری پژوهش ابعاد متغیر ها شناسایی شد پژوهش حاضر از نظر هدف کاربردی واز لحاظ گردآوری داده ها توصیفی-همبستگی است . داده های مورد نیاز در این مطالعه با استفاده از پرسشنامه وبر اساس طیف ۵ گزینه ای لیکرت جمع آوری گردید ،جامعه آماری پژوهش شامل افراد تحت پوشش خیریه های دولتی و خصوصی ایرانی است و داده های مورد نیاز برای پژوهش با استفاده از روش نمونه گیری در دسترس از میان ۳۵۰ نفر از افراد تحت پوشش خیریه های خصوصی ودولتی شهر دهگلان به دست آمده است از تکنیک تحلیل عاملی تاییدی جهت بررسی روایی سازه ها و ضریب آلفای کرونباخ جهت سنجش انسجام درونی ابزارها بهره گرفته شده است تجزیه وتحلیل داده با استفاده از روش مدل سازی معادلات ساختاری با رویکرد حداقل مربعات جزئی انجام گرفت .نتایج پژوهش نشان می دهد آمیخته ترویج بر ابعاد ارزش ویژه برند تاثیر معنی داری دارد وهمچنین از میان ابعاد ارزش ویژه برند آمیخته ترویج بر تداعی از برند بیشترین تاثیر را دارد و بعد از تداعی از برند آمیخته ترویج بیشترین تاثیر را بر آگاهی از برند دارد وهمچنین نتایج نشان می دهد آمیخته ترویج بر وفاداری به برند تاثیر معنی دارد و در نهایت آمیخته ترویج بر کیفیت درک شده تاثیر معنی داری دارد .
  8. بخش‌بندی بندی مشتریان براساس ریسک‌های اعتباری دربانک‌های تجاری کردستان عراق
    1402
    یکی از مهم‌ترین تکنیک‌های بخش مالی و بانکی که امروزه بسیار مورد توجه قرار گرفته است، تکنیک مدیریت ریسک است. ریسک اعتباری به معنای احتمال قصور در بازپرداخت وام در موعد مقرر از سوی مشتریان می باشد . این ریسک زمانی ظهور می‌کند که گیرنده تسهیلات قادر به ایفای تعهدات خود نباشد. تحقیق حاضر با هدف ارائه مدل بخش‌بندی مشتریان براساس ریسک‌های اعتباری؛ و شناسایی و اولویت بندی شاخص های بخش‌بندی مشتریان براساس ریسک‌های اعتباری در بانک‌های تجاری کردستان عراق انجام شده است. روش تحقیق بر حسب روش توصیفی و از نوع پیمایشی می باشد. جامعه آماری تحقیق حاضر شامل 70 نفر از اساتید و کارشناسان امور بانکی در بانکهای تجاری سلیمانیه می باشد. در این تحقیق جهت آزمون از روش «فرایند تحلیل سلسله مراتبی AHP» به عنوان یکی از روشهای تصمیم گیری چند معیاره استفاده شده است. برای رتبه بندی معیارها و تعیین اولویت آنها در این تحقیق از نرم افزار expert choice 11 استفاده شده است. نتایج تجزیه و تحلیل داده ها نشان می دهد از میان 5 معیار اصلی که مورد مقایسه قرار گرفته‌اند ، معیار سرمایه مشتری با وزن 280/0 در رتبه اول، ظرفیت مشتری با وزن 278/0 در رتبه دوم، وثایق مشتری با وزن 226/0 در رتبه سوم، شخصیت مشتری با وزن 131/0 در رتبه چهارم و شرایط کلی مشتری با وزن 084/0 در رتبه پنجم عوامل موثر بر رتبه بندی اعتباری مشتریان قرار گرفته‌اند. همچنین از بین زیرمعیارها، سرمایه جاری /کل دارایی در رتبه اول اهمیت قرار دارد.
  9. تاثیر هوش و تبادل اجتماعی در عملکرد فروش ویزتورهای بیمه عمر
    1402
    چکیده در دهه‌های اخیر، توجه به اهمیت هوش اجتماعی و تبادل اجتماعی در محیط کار و به‌ویژه در صنعت بیمه عمر، افزایش یافته است. به عنوان مثال، توانایی ویزتورهای نمایندگی‌ها در برقراری ارتباطات مثبت با مشتریان، افزایش اعتماد و پایداری روابط تجاری، عواملی هستند که می‌توانند به بهبود عملکرد فروش کمک کنند. هدف این تحقیق، بررسی تاثیر هوش اجتماعی و تبادل اجتماعی بر عملکرد فروش ویزتورهای نمایندگی‌های بیمه عمر است. با معرفی و بررسی این عوامل، تلاش می‌شود تا راهکارها و استراتژی‌هایی برای بهبود عملکرد فروش و تقویت روابط ویزتورهای با مشتریان ارائه شود. این تحقیق می‌تواند به مدیران و صاحبان نمایندگی‌های بیمه عمر کمک کند تا با درک بهتری از ارتباطات اجتماعی، بهینه‌سازی فرآیندها و افزایش سطح کیفی خدمات به مشتریان را در پیش بگیرند. تحقیق حاضر از نظر گردآوری داده‌ها و اطلاعات و روش تجزیه و تحلیل یک تحقیق توصیفی و غیر آزمایشی می‌باشد. همچنین از نظر هدف، یک تحقیق کاربردی است زیرا نتایج برای حل مسائل اجرایی و واقعی به کار گرفته خواهد شد و از نظر رویکرد کمی می‌باشد. برای جمع‌آوری اطلاعات از روش های کتابخانه ای و تحقیقات میدانی استفاده خواهد شد و جامعه آماری پژوهش شامل کلیه ی ویزتورهای نمایندگی های بیمه عمر در شهر سنندج می‌باشد. تعداد افراد 150 نمونه می باشند که با استفاده از پرسشنامه و مراجعه به نمایندگی‌های بیمه عمر جهت گردآوری آن ها اقدام شده است. روایی پرسشنامه مذکور توسط اساتید مربوطه و پایایی آن از طریق محاسبه آلفای کرونباخ، ضرایب بارهای عاملی و پایایی ترکیبی مورد تایید قرار گرفت. برای تجزیه و تحلیل اطلاعات از مدل سازی معادلات ساختاری و نرم افزارهای spss , smartpls استفاده شد و یافته های پژوهش حاکی از آن است که مقدار t سازه ها درسطح اطمینان 95% و ضریب مسیر و معناداری فرضیه های تحقیق با توجه به نتایج بدست آمده مورد تایید می باشند. کلمات کلیدی: بیمه عمر، تاریخچه بیمه عمر، ضریب نفوذ بیمه، ویزتورها( نمایندگان) بیمه عمر، نمایندگان مشتری مدار، عملکرد فروش، هوش اجتماعی.
  10. شناسایی کهن‌الگوهای موثر بر هویت برند (موردمطالعه: صنعت بیمه)
    1402
    اهمیت برندسازی را نمی‌توان در دنیای رقابتی امروز نادیده گرفت. هویت برند، تصویر برند و ارزش ویژه برند جنبه‌های مهم برندسازی هستند. هویت برند یک شرکت این است که چگونه آن کسب‌وکار می‌خواهد توسط مصرف‌کنندگان درک شود. اغلب هویت بصری یک نام تجاری است که چشم مصرف‌کنندگان را به خود جلب می‌کند، بنابراین تمرکز بر توسعه یک هویت برند منحصربه‌فرد و معنی‌دار به‌منظور متمایز ساختن برند به طور موثر در بین رقبا و ایجاد اعتماد با مصرف‌کنندگان مهم است. ساختن یک شخصیت از یک کهن‌الگوی کاملاً تعریف شده می‌تواند هم در شرکت و هم در بین کمپین‌های بازاریابی، ارتباطات رسانه‌های اجتماعی یا تلاش‌های آینده مانند توسعه‌های برند ایجاد ثبات کند. ازآنجایی‌که بیشتر تصمیمات مصرف‌کننده در ناخودآگاه اتفاق می‌افتد، ارتباط غریزی با کهن‌الگوی نام تجاری از طریق وعده آن برای برآورده‌ساختن یک خواسته اولیه انسان، به‌شدت برای برند ایجاد می‌شود. ساخت برند بر اساس کهن‌الگوها می‌تواند علاوه بر انتقال تصویری ذهنی موثر در ذهن مشتری به خلق مزیت رقابتی و سودآوری بینجامد. مهم‌ترین مسئله‌ای که باعث شده است سازمان‌های امروزی به کهن‌الگوها و پیشایندهای آن توجه کنند خلق چشم‌انداز ارزشی برای سازمان توسط کهن‌الگوهاست. باتوجه‌به فضای رقابتی حاکم بر صنعت بیمه، یکی از راه‌های سودآوری شرکت‌های بیمه ایجاد تمایز است. از طرف دیگر این تمایز باید به‌گونه‌ای باشد که قابل کپی‌برداری توسط سایر رقبا نباشد؛ ازاین‌رو استراتژی برندینگ ضرورت می‌یابد. هدف از این پژوهش، بررسی میزان تاثیر کهن‌الگوها بر هویت برند در صنعت بیمه (شرکت بیمه پاسارگاد) استان کردستان می‌باشد. این پژوهش توصیفی – همبستگی، از منظر هدف، کاربردی و رویکرد آن کمی می‌باشد و به لحاظ زمانی، پژوهشی تک مقطعی است. جامعه آماری این پژوهش شامل کلیه کارشناسان و کارمندان شاغل در بیمه پاسارگاد استان کردستان می‌باشد که بر اساس فرمول کوکران 202 نفر به‌عنوان حجم نمونه انتخاب شدند و برای تعیین حجم نمونه از روش نمونه‌گیری تصادفی در دسترس استفاده شد. برای جمع‌آوری داده‌ها از پرسش‌نامه محقق ساخته استفاده شد. داده‌های به‌دست‌آمده با استفاده از نرم‌افزار spss و smart pls مورد تجزیه‌وتحلیل قرار گرفتند. نتایج به‌دست‌آمده گویای آن است که از میان کهن‌الگوها، کهن‌الگوی قهرمان، کهن‌الگوی مراقب، کهن‌الگوی خالق و کهن‌الگوی معصوم بر هویت برند تاثیرگذار بوده و کهن‌الگوهای دیگر بر هویت برند در صنعت بیمه تاثیرگذار نیستند. در بین عوامل تاثیرگذار بر هویت برند نیز کهن‌الگوی مراقب بیشترین تاثیر را دارد.
  11. تإثیر اصالت برند بر تجربه برند با اثر میانجی کیفیت درک شده در مشتریان برند پوشاک آقایان
    1402
    برندسازی یکی از اساسی ترین جنبه ها برای دستیابی به موفقیت برند در تجارت است. نام تجاری نشان دهنده یک ضمانت، یک رابطه قابل اعتماد و یک وعده به مصرف کنندگان است. هدف این تحقیق بررسی تاثیر اصالت برند بر تجربه برند با اثر‌میانجی کیفیت درک شده در مشتریان برند پوشاک آقایان است. پردازش آماری داده‌ها در سطح توصیفی با نرم افزار SPSS و در سطح استنباطی با استفاده از معادلات ساختاری و نسخه 4 نرم‌افزار SMART PLS انجام‌شده است. روش تحقیق توصیفی-پیمایشی و کاربردی و روش نمونه‌گیری در دسترس است که از مشتریان برند پوشاک مردان در شهر سنندج و تهران جمع آوری گردیده است. ابزار تحقیق پرسشنامه استاندارد بود که پس از اصلاح و نظر خبرگان و اساتید دانشگاه نهایی گردید. بررسی پایایی و روایی پرسشنامه نیز با استفاده از آزمون آلفای کرونباخ، پایایی ترکیبی و روایی همگرا و واگرا مورد سنجش قرار گرفت و تایید شد. یافته‌های حاصل از تحقیق و آزمون استنباطی فرضیه‌ها، نشان داد اصالت برند بر تجربه برند، کیفیت درک شده تاثیر دارد. کیفیت درک شده بر تجربه برند تاثیر دارد و کیفیت درک شده رابطه بین اصالت برند و تجربه برند را تعدیل نمی کند.
  12. خودکارآمدی کارآفرینانه و عملکرد بازاریابی کافه‌های کوچک با درنظر گرفتن نقش میانجی بازاریابی ارجاعی
    1402
    امروزه رقابت بر سر سهم بیشتر و بقا در بازار افزایش یافته است. کافه و رستوران‌ها جز صنایع پر رقابت با رشد امیدوارکننده هستند. یکی از عوامل اصلی بررسی موفقیت و پیشرفت یک سازمان عملکرد بازاریابی است. مطالعه حاضر با بررسی عوامل تعیین کننده‌ی عملکرد بازاریابی که در محیط کافه‌های کوچک و متوسط اجرا می‌شود به مطالعات موجود کمک خواهد کرد. این پژوهش مسائل جدیدی را که مربوط به این نوع کافه‌ها است بررسی می‌کند و همچنین چارچوبی را برای پژوهش‌های آینده فراهم می‌کند که در مطالعات قبلی وجود نداشته و کمیاب است . دو عامل مهم دیگر یعنی خودکارآمدی کارآفرینانه به عنوان متغیر مستقل و بازاریابی ارجاعی با نقش متغیر میانجی نیز در این پژوهش بررسی شده است. بازاریابی ارجاعی، یکی از استراتژی‌های مهم در بازاریابی است که می‌تواند باعث افزایش مشتریان وفادار برای صنایع مختلف شود و خودکارآمدی کارآفرینانه باعث پیش‌بینی موفقیت در یک کسب‌وکار می‌شود زیرا یک نوع ساختار انگیزشی مرتبط با تجربه و مهارت فرد دارد و به نوعی پایه ریزی اقدام برای راه اندازی کسب و کار و موفقیت در آن می‌شود . هدف اصلی از انجام این پژوهش بررسی خودکارآمدی کارآفرینانه و عملکرد بازاریابی کافه‌های کوچک با در نظر گرفتن نقش میانجی بازاریابی ارجاعی است . پژوهش حاضرکمی بوده و از نظر هدف در زمره پژوهش‌های کاربردی است. از دیدگاه جمع‌آوری داده‌ها میدانی، از نظر ماهیت توصیفی _پیمایشی از نوع همبستگی است. جامعه آماری پژوهش کافه‌های استان سنندج و استان کرمانشاه است . شیوه نمونه‌گیری غیرتصادفی و ابزار جمع آوری داده‌ها پرسشنامه بوده است .تعداد 113 پرسشنامه به صورت حضوری و آنلاین توزیع شد که در نهایت 92 پرسش‌نامه کامل پاسخ داده شده، انتخاب شد. تجزیه و تحلیل داده ها نیز با استفاده از مدل سازی معادلات ساختاری و به کمک نرم افزار پی ال اس و اس پی اس اس انجام شده است . یافته‌های پژوهش نشان داد که خودکارآمدی کارآفرینانه بر عملکرد بازاریابی کافه‌ها تاثیر مثبت و معنادار دارد. بازاریابی ارجاعی بر عملکرد بازاریابی تاثیر مثبت داشته و خودکارآمدی کارآفرینانه بر بازاریابی ارجاعی تاثیر مثبت و معناداری دارد. همچنین بازاریابی ارجاعی با داشتن نقش میانجی بر روابط بین خودکارآمدی کارآفرینانه و عملکرد بازاریابی تاثیر مثبت و معناداری دارد.
  13. طراحی مدل تجربه واقع شده و مدیریت شده خرید آنلاین مشتری در شرایط VUCA(مطالعه موردی: حوزه فروش کالای دیجیتال در دیجی کالا)
    1402
    هدف از این تحقیق طراحی مدلی از تجربه خرید آنلاین مشتری واقعی و مدیریت شده در شرایط VUCA (مطالعه موردی: منطقه فروش کالاهای دیجیتال در دیجی کالا) است. این تحقیق از دو بخش تجربه موقعیتی و مدیریت تجربه موقعیتی تشکیل شده است. در بخش اول، این پژوهش از نظر هدف، یک پژوهش پایه و کاربردی است. از نظر روش تحلیل کیفی با روش پدیدارشناسی، از نظر روش اجرا اکتشافی و توصیفی با رویکرد استقرایی و از نظر زمانی مقطعی است. جامعه آماری شامل 10 نفر از مشتریان کالاهای دیجیتال در شهر تهران بود که در بازه زمانی آذر 1401 تا اسفند 1401 اقدام به خرید کالاهای دیجیتال کرده بودند و به صورت هدفمند و قضاوتی نمونه گیری شدند. بررسی اعتبار مصاحبه و سوالات آن از روایی صوری؛ و برای بررسی روایی در فرآیند کدگذاری از روش تعامل و مشارکت مستمر با اعضای پژوهش و مثلث بندی استفاده شد. در خصوص پایایی مصاحبه ها از روش بازآزمایی پایایی استفاده شد که برابر با 26/73 درصد بود. در این تحقیق 144 معنی گردآوری شده مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت و سپس 53 درون مایه فرعی در راستای خوشه بندی نهایی در چهار مضمون اصلی Voca شامل تلاطم، عدم قطعیت، ابهام و پیچیدگی و با در نظر گرفتن تجربه مثبت و منفی دسته بندی شد. بخش مدیریت تجربه مشتری نیز از نظر هدف، یک تحقیق کاربردی است. از نظر روش با روش لعاب آسیاب شده کیفی و به صورت استقرایی و از نظر زمانی مقطعی می باشد. در بخش مدیریت تجربه مشتری، جامعه آماری این تحقیق مدیران دیجی کالا بودند که در زمینه فروش محصولات دیجیتال در وب سایت دیجی کالا فعال بودند. به این ترتیب که 10 نفر از آنها بر اساس روش نمونه گیری هدفمند تا رسیدن به نقطه اشباع مصاحبه شدند. در ارتباط با مصاحبه و سوالات روایی صوری آن؛ به منظور بررسی روایی در فرآیند کدگذاری مشارکت و مشارکت مستمر با اعضای پژوهشگر و همچنین برای بررسی پایایی مصاحبه ها از پایایی آزمون-بازآزمایی که برابر با 72/72 درصد است استفاده شد و تایید شد. . در مجموع 136 مفهوم و 42 دسته شکل گرفت که در 4 دسته طبقه بندی شدند. در لایه آشفتگی، 6 دسته; در رده عدم قطعیت، 11 دسته; در رده ابهام 10 دسته و در دسته پیچیدگی 15 دسته وجود داشت. نتایج نشان داد که تغییرات مکرر قیمت‌ها، نرخ ارز و سایر عوامل می‌تواند باعث ایجاد تردید و تنش برای مشتریان و ایجاد تجربیات منفی شود. با اجرای ثبات قیمت، ارائه اطلاعات کامل و سایر روش های کار، می توان تجربه خرید آنلاین مشتریان دیجی کالا را بهبود بخشید و رضایت مشتریان را افزایش داد.
  14. بررسی تاثیر شایستگی های کارآفرینانه در دستیابی به منابع مالی بانکی بنگاه‌های کوچک و متوسط در استان کردستان با بررسی نقش تعدیلگر تجربه پیشین
    1402
    هدف پژوهش حاضر بررسی تاثیر شایستگی های کارآفرینانه در دستیابی به منابع مالی بانکی بنگاه‌های کوچک و متوسط در استان کردستان با بررسی نقش تعدیلگر تجربه پیشین می باشد. با توجه به هدف و ماهیت موضوع، این پژوهش از نوع توصیفــی- همبستگی است. جامعه آماری پژوهش حاضر ۷۶۲ مالک/ مدیر بنگاه های کوچک و متوسط (کمتر از ۱۰۰ نفر شاغل) فعال و نیمه فعال دارای پروانه بهره برداری صنعتی در استان کردستان که از تسهیلات بانکی به عنوان سرمایه در گردش یا سرمایه ثابت استفاده نموده اند تعیین شده. که از طریق فرمول تعین اندازه نمونه برای تخمین نسبت موفقیت تعداد ۲۵۵ نفر به عنوان نمونه آماری و پاسخگویی به سوالات پرسشنامه انتخاب گردیده اند. ابزار اندازه گیری، پرسشنامه تلفیقی استاندارد شامل پرسشنامه های استاندارد جمعیت شناختی ، تامین مالی ، نوآوری ، ارتباطات(شبکه سازی) و تجربه پیشین می باشد که روایی پرسشنامه ها به همراه اهداف کلی و اختصاصی توسط ۱۰ نفر از متخصصین (اساتید مدیریت) مورد تایید قرار گرفته، و پایایی پرسشنامه با محاسبه آلفای کرونباخ برای هر یک از شاخص‌های تحقیق مورد ارزیابی قرار گرفت و با توجه به این‌که اکثر ضرایب به‌دست‌آمده بزرگتر از ۷۰/۰ می‌باشد، نشان دهنده قابل قبول بودن پایایی ابزار است. به منظور تجزیه و تحلیل آماری داده ها از نرم افزار smart-pls در دو سطح آمار توصیفی و آمار استنباطی استفاده شده است. یافته های دو فرضیه اصلی پژوهش نشان می دهد که تاثیر مستقیم، مثبت و معناداری بین شایستگی های کارآفرینی (نوآوری و ارتباطات ) و دست یابی به تسهیلات بانکی وجود دارد. اما در بررسی تاثیر شایستگی های کازآفرینی ( نوآوری و ارتباطات ) و دست یابی به تسهیلات بانکی با نقش تعدیلکر تجربه پیشین مشخص میشود که متغیر تعدیلگر تجربه پیشین فقط بر شایستگی ارتباطات در دست یابی به تسهیلات بانکی تاثیرمستقیم و معناداری دارد و تاثیر این متغیر بر شایستگی نوآوری در دست یابی به تسهیلات بانکی رد شده است.
  15. نقش هوش هیجانی و تیم سازی موفق در شرکتهای دانش بنیان و استارت آپ ها
    1402
    با ظهور شرکت های استارت آپی و دانش بنیانی و توجه به اهمیت این شرکت ها و نقش آن ها در کشف ظرفیت ها و پیشرفت اقتصادی کشور و منطقه در این پژوهش به بررسی دلالیل موفقیت و شکست شرکت ها پرداختیم. در مصاحبه های اولیه انجام شده یکی از معضلات مدیریتی پارک عدم ثبات و بقای تیم ها و فروپاشی شراکت ها عنوان شد. در تحقیق حاضر با در نظر گرفتن عوامل تیم سازی و یکی از موارد مهم در تیم سازی هوش هیجانی بود که در این تحقیق به اندازه گیری آن و ارتباط آن با تیم سازی به وسیله پرسشنامه پرداختیم. پرسشنامه شامل 50 سوال بود که 30 سوال آن مربوط به آزمون هوش هیجانی TEIQue-sf و 11 سوال از سنجش تیم سازی هاس و مورتنسن بود. تعداد 151 داده از شرکت های فعال حوزه استارت-آپی و دانش بنیان مستقر در پارک علم و فن آوری کردستان مورد بررسی قرار گرفت و معیار های هوش هیجانی و تیم سازی اندازه گیری شد. داده های بدست آمده با استفاده از spss و SmartPLS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت و ارتباط میان هوش هیجانی و تیم سازی مورد تایید قرار گرفته شد و روش هایی برای افزایش هوش هیجانی به عنوان عاملی مهم در افزایش تیم ساز مورد بحث قرار گرفت .
  16. تبیین و اولویت‌بندی مولفه‌های ارائه خدمات ناب در بانک‌های تجاری استان همدان
    1402
    هدف خدمات ناب برآورده کردن خواسته‌های مشتریان در بالاترین کیفیت، کمترین هزینه و زمان ممکن از طریق حذف دائمی اتلاف و رسیدن به اتلاف به صفر است، از طرفی بانک‌های تجاری نقش مهمی در اقتصاد ملی و استانی ایفا می‌کنند و به عنوان یکی از ارکان اصلی نظام بانکی، تامین‌کننده اصلی نیازهای مالی بنگاه‌های اقتصادی و خانوارها محسوب می‌شوند. از اینرو، هدف تحقیق حاضر تبیین و اولویت‌بندی مولفه‌های ارائه خدمات ناب در بانک‌های تجاری استان همدان بود. روش تحقیق حاضر توصیفی-تحلیلی بود. جامعه آماری شامل کلیه کارکنان ستادی بانک‌های تجاری ملت، تجارت، ملی و صادرات به تعداد 4000 نفر بود که طبق فرمول مورگان، 360 نفر به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند و روش نمونه‌گیری طبقه‌بندی-تصادفی بود. ابزار تحقیق یک پرسشنامه محقق ساخته بود که روایی و پایایی آن به ترتیب 793/0 و 908/0 بدست آمد. از روش‌های آماری کولموگروف-اسمیرنوف، فریدمن و باینومیال در نرم‌افزار SPSS26 و از حداقل مربعات برای مدل معادلات ساختاری از نرم‌افزار SmartPLS4 استفاده گردید. نتایج شش مولفه مقررات‌زدایی، نوآوری، تمرکز، تمایز، رضایت مشتریان و هزینه را با بار عاملی مناسب شناسایی کرد و مولفه مقررات‌زدایی را در رتبه اول (94/4) و تمایز (18/2) را در رتبه آخر نشان داد. همچنین نتایج نشان داد که ارائه خدمات ناب در بانک ملت با نسبت مشاهده شده (0/1 از 0/1) و بانک ملی با نسبت مشاهده (8/0 از 0/1) در سطح معناداری (05/0) وجود دارد و در بانک صادرات با نسبت مشاهده شده (0/1 از 0/1) و در بانک صادرات با نسبت مشاهده شده (6/0 از 0/1) در سطح (05/0) معنادار نمی‌باشد. بنابراین در حوزه ارائه خدمات ناب، بهترین وضعیت را بانک‌های ملت و ملی داشتند و بدترین وضعیت را بانک‌های تجارت و صادرات داشتند. پژوهش حاضر به شناسایی عوامل موثر (نقاط قوت و ضعف) بر خدمات ناب بانکداری کمک نمود، از اینرو برندهای مذکور می‌توانند با استفاده از این نقاط قوت و ضعف به ارتقای سطح کیفی خدمات خود اقدام نمایند.
  17. فهم رفتار مصرف‌کنندگان نسل آلفا با رویکرد کیفی
    1402
    مقدمه: امروزه درک ارزش‌ها، انگیزه‌ها، نگرش‌ها و عادات نسلی برای هدف قرار دادن نیاز مصرف‌کنندگان خاص ضروری است. از همین یک دهه پیش بر همگان مشهود بود که ظهور و تولد نسلی نو در راه است که جنبه‌های زیادی از جهان این نسل نوظهور آلفا، دوران و فرصت‌های آنان در تمام تاریخ بشر بی‌سابقه است. نسل آلفا با نسل‌های قبل کاملاً متفاوت بوده و به‌عنوان مصرف‌کننده موقعیت مهمی دارند. آنان تاثیر فزاینده‌‌ای در تصمیمات خرید والدین خود داشته و بسیاری از شرکت‌های بزرگ جهانی این نسل را به‌عنوان مشتریان عمده خود انتخاب و موردتوجه قرار داده‌اند، بااین‌حال تنها عده‌ای اندک در مورد آنان می‌دانند. بنابراین پژوهش حاضر سعی در فهم رفتار مصرف‌کنندگان نسل آلفا (متولدین ۲۰۱۰ به بعد) با تاکید بر جنبه‌ی روان‌شناختی آن یعنی نگرش و عادات رفتاری خواهد داشت. روش: پژوهش حاضر از حیث هدف کاربردی و ازنظر ماهیت داده‌ها کیفی با استراتژی پدیدارشناسی وجودگرا از نوع تفسیری با روش نمونه‌گیری غیر احتمالی هدفمند است. جامعه آماری شامل ۲۰ تن از والدین دارای فرزند ۳ تا ۱۳ ساله بوده که نحوه دسترسی به آنان از طریق مدارس سطح شهر سنندج و تجارب زیسته آن‌ها با بهره‌گیری از ابزار مصاحبه نیمه‌ساختارمند که روایی آن مورد تائید صاحب‌نظران بوده، جمع‌آوری گشته است. به جهت تجزیه‌وتحلیل داده‌ها از تکنیک تحلیل مضمون مطابق با روش بروان و کلارک با پایایی باز آزمون ۸۵٪ و پایایی بین دو کدگذار ۸۲٪ استفاده شده است. یافته‌ها: با تحلیل داده‌ها، 628 کد، 81 درون‌مایه فرعی و ۲۶ درون‌مایه اصلی استخراج شد که ۲۰ درون‌مایه اصلی آن در سه بعد نگرش یعنی دسترسی سریع و آسان، گروه مرجع، دید اقتصادی در خرید، مخاطرات درک شده، کیفیت درک شده کالا، خانواده محور بودن، رسانه‌ای بودن معیار انتخاب، سالم و ارگانیک بودن، پر کردن اوقات فراغت و رفتار نوآورانه در بعد شناختی نگرش؛ همذات‌پنداری با شخصیت‌های معروف، زیبایی محصول، جذابیت محیط خرید، دادن حق انتخاب، نوجویی ذاتی، مصرف لذت‌جویانه و تبلیغات احساسی در بعد عاطفی نگرش؛ و رفتار اجتنابی، عوامل محیطی خرید و ناهماهنگی شناختی در بعد رفتاری نگرش مصرف‌کنندگان جایی گرفته؛ و ۶ درون‌مایه اصلی دیگر در دو بعد عادات یعنی پاداش اجتماعی و پاداش نفسانی در بعد پاداشی عادات و محرک مکان، محرک احساسی، رویداد قبلی و افراد دیگر در بعد نشانه از عادات جایی گرفته‌اند. در نهایت نیز راهبردهایی به جهت هدایت، کنترل و پیش‌بینی نگرش و عادات رفتاری نسل آلفا توسط شرکت‌ها و بازاریابان ارائه گردیده است. بحث: با توجه به تجزیه‌وتحلیل‌ها صورت گرفته در خصوص نگرش مصرف‌کنندگان نسل آلفا، این نسل آلفای جامعه‌ی ایران بیشتر این سه مولفه‌ی عاطفه، رفتار و شناخت را به طریق سلسله‌مراتب یادگیری استاندارد (نگرش مبتنی بر پردازش اطلاعات شناختی) و سلسله‌مراتب یادگیری تجربه‌ای (نگرش مبتنی بر مصرف لذت‌جویانه) ترکیب کرده تا نگرش خود را ایجاد کند و همچنین این نسل آلفا بیشتر محصولاتی را برمی‌گزیند که طبق دیدگاه کارکردهای نگرش، کارکرد سودگرایانه‌ای را در پی داشته باشد. در خصوص عادت‌های رفتاری مصرف‌کنندگان نسل آلفا، در بعد پاداشی عادت، پاداش نفسانی بیشترین اثر پاداشی و در بعد نشانه از عادت، نشانه‌های محیطی (بیرونی) موثرترین نشانه در تکرار عادات به‌حساب می‌آیند.
  18. مطالعه‌ی رابطه بازاریابی پنهان و قضاوت مصرفی با نقش میانجی تجربه مشتریان
    1402
    تجربه مستقیم و منحصربفرد در استفاده از محصول، درک عمیق‌تری از مزایا و ویژگی‌های آن و درنهایت تاثیر‌گذاری بیشتری بر رضایت و قضاوت مصرفی فراهم می‌کند. در بازاریابی پنهان، با ایجاد تجربه‌های خلاق و خارق‌العاده، می‌توان نقش میانجی را در تاثیرگذاری بر تجربه مشتری نیز تقویت کرد. این پژوهش با هدف بررسی تاثیر تجربه‌ی مشتریان در قضاوت کالا و محیط و اهمیت حواس انسان در تجربه‌ی مثبت یا منفی و در نهایت نقش بازاریابی پنهان در قضاوت مصرفی صورت گرفته است. پژوهش حاضر به لحاظ رویکردهای کلی از نوع تحقیقات کمی، و به لحاظ هدف کاربردی است. از نظرگردآوری داده‌ها و اطلاعات و روش تجزیه و تحلیل یک تحقیق توصیفی و غیرآزمایشی می‌باشد و تحلیل‌ها با استفاده از مدل معادلات ساختاری انجام شده است. همچنین پژوهش حاضر برحسب نحوه اجرا از نوع پیمایشی می‌باشد، زیرا داده‌های پژوهش از طریق پرسشنامه جمع‌آوری می‌شود. جامعه آماری پژوهش حاضر شامل مشتریان فروشگاه‌های زنجیره‌ای شهر سنندج واقع در استان کردستان است و پرسشنامه میان 280 نفر از مشتریان که با نرم افزار G*Power به دست آمده بود، پخش شد. یافته‌ها نشان می‌دهد که با توجه به ضریب مسیر(0.504) بین بازاریابی پنهان و تجربه مشتری تاثیر مثبت و قابل توجهی وجود دارد همچنین رابطه بین تجربه مشتری و قضاوت مصرفی با ضریب 0.458 نشان‌دهنده تاثیر مثبت و معنادار این دو متغیر است. به علاوه رابطه مستقیم بین بازاریابی پنهان و قضاوت مصرفی نیز با ضریب 0.309 نشان داده شده که نشان‌دهنده تاثیر مثبت ولی کمتر از رابطه غیرمستقیم از طریق تجربه مشتری است. نتایج پژوهش نشان داد که تجربه و بازاریابی پنهان با هم نقش قوی‌تر و معناداری در قضاوت مصرف‌کننده ایفا می‌کنند.
  19. راهکار های احیا و گذر از بحران های فراگیر برای کسب و کار های کوچک و متوسط )بحران همه گیری کرونا(
    1402
    زمانی که یک بحران خارجی مانند همه گیری کووید-۱۹ بازارها را با خطر مواجه می‌کند ، شرکت‌های کوچک و متوسط (SME)که جزو ارکان اصلی هر اقتصادی هستند به شدت از این بحران آسیب می بینند . این شرکت ها به دلیل کوچک بودن ابعاد شان و همچنین کمبود منابعی که آنها را در برابر شوک های خارجی محافظت کند ، در وضعیت بدی قرار خواهند گرفت .گذر از بحران هایی مانند بحران کووید- ۱۹ و احیای شرکت های بحران‌زده ، نیاز به تصمیمات سنجیده و البته سریع دارد . در این پژوهش ، پس از شناسایی راهکار های احیا و گذر از بحران برای شرکت های کوچک و متوسط ، این راهکار ها در مورد بحران همه گیری کرونا مورد بررسی قرار گرفته است. برای این منظور شرکت‌های کوچک و متوسط صنعتی استان کردستان مستقر در شهرک صنعتی شماره یک سنندج مورد بررسی قرار گرفتند . از طریق یک پرسشنامه محقق ساخته از حجم نمونه ۱۶۴ شرکت ، تعداد ۱۷۸ پرسشنامه جمع آوری گردید و با استفاده از نرم افزار های SPSS و SMART PLS مورد تجزیه و تحلیل واقع شد . نتایج پژوهش نشان می دهد که راهکارهای تجدید ساختار بدهی ، کارایی عملیاتی ، تجدید ساختار دارایی و تمرکز مجدد بر محصول-بازار ، بر گذر از بحران کرونا تاثیر معنا داری دارند . همچنین جذب مشتریان جدید ، محدود کردن دامنه کسب و کار و تمرکز بر فعالیت اصلی ، و تمدید سررسید پرداخت بدهی سه اقدام برتر برای گذر از بحران کرونا بوده و همچنین واگذاری بخش ها و یا واحد های زیان ده و یا کسب و کار غیر مرتبط به منظور تامین مالی و تقویت کسب و کار اصلی ، فروش مازاد دارایی ها به منظور تامین مالی منابع سرمایه ای و همچنین کاهش نرخ بهره های بانکی با مساعدت دولت سه اقدام با کمترین موارد استفاده بوده اند .
  20. بررسی اولویت‌بندی استراتژی‌های ارتباطات یکپارچه بازاریابی بر اساس عادات رسانه‌ای مشتریان بازار هدف با رویکرد تصمیم‌گیری چند معیاره
    1401
    یکی از بخش‌های مهم بازاریابی، ارتباطات است و اثربخش‌ترین شیوه مدیریت آن مفهوم ارتباطات یکپارچه بازاریابی(IMC) است که موجب ارتباط و به‌هم‌پیوستگی همه پیام‌های ارسالی می‌شود. این تحقیق به اولویت‌بندی استراتژی‌های IMC بر اساس عادات رسانه‌ای مشتریان مراکز خدمات زیبایی می‌پردازد. بررسی IMC بر اساس عادات رسانه‌ای می‌تواند درک درستی از چگونگی کارکرد IMC در اختیار بازاریابان قرار دهد. با توجه به ساختار مسئله از روش فرایند تحلیل سلسله مراتبی (AHP) استفاده شد. تحقیق حاضر ازنظر روش تحقیق توصیفی و ازنظر هدف از نوع کاربردی بوده که مشتریان مراکز خدمات زیبایی شهرهای سنندج و همدان مورد آزمون قرارگرفته‌اند. طبق جدول مورگان حجم نمونه 384 نفر در نظر گرفته‌شده و روش نمونه‌گیری از نوع نمونه‌گیری تصادفی در دسترس بوده است. پس از شناسایی عادات رسانه‌ای موثر به کمک پرسشنامه، مدل‌سازی شد و اولویت‌ها تعیین گردید. وزن نهایی هر یک از استراتژی‌های IMC مشخص و این استراتژی‌ها رتبه‌بندی شدند. نتایج نشان می‌دهد انتخاب استراتژی‌های IMC مربوط به عادات رسانه‌ای برحسب زمان بیشترین درصد استراتژی WOM و کمترین درصد استراتژی روابط عمومی است. در انتخاب استراتژی‌های IMC مربوط به عادت رسانه‌های دیداری بیشترین درصد استراتژی روابط عمومی و کمترین درصد استراتژی ترفیع فروش می‌باشد و نیز در انتخاب استراتژی‌های IMC مربوط به عادت رسانه نوشتاری بیشترین درصد استراتژی ترفیع فروش و کمترین درصد استراتژی بازاریابی مستقیم بود. از طرفی، در انتخاب استراتژی‌های IMC مرتبط با عادت رسانه شنیداری بیشترین درصد استراتژی ترفیع فروش و کمترین درصد استراتژی بازاریابی مستقیم به دست آمد. همچنین بیشترین درصد انتخاب استراتژی‌های IMC مربوط به عادات رسانه‌ای برحسب وظایف وسایل ارتباط‌جمعی با انتخاب استراتژی ترفیع فروش و کمترین درصد مربوط به عادات رسانه‌ای رتبه‌بندی نوع رسانه با انتخاب استراتژی ترفیع فروش هست. در انتخاب استراتژی‌های IMC مرتبط با عادات رسانه‌ای رتبه‌بندی روش تبلیغی بیشترین درصد استراتژی روابط عمومی و کمترین درصد استراتژی ترفیع فروش است. اولویت‌بندی متغیرهای عادات رسانه‌ای ازنظر مراجعین به ترتیب عادت رسانه دیداری، زمان، عادت رسانه نوشتاری، رتبه‌بندی روش تبلیغی، رتبه‌بندی نوع رسانه و عادت رسانه شنیداری است. اولویت‌بندی استراتژی‌های عادات رسانه‌ای ازنظر خبرگان به ترتیب تلویزیون، روزنامه – مجله و رادیو و اولویت‌بندی استراتژی‌های IMC به ترتیب روابط عمومی، WOM و ترفیع فروش به دست آمد.
  21. اثر گذاری رضایت الکترونیکی بر خرید مجدد مشتریان وب سایت های سفارش غذا
    1401
    امروزه کسب وکارها به‌سوی الکترونیکی‌شدن پیش می‌روند. یکی از جنبه‌های نوظهور به‌ویژه در کشور ما در این عرصه، پیدایش فروشگاه‌های اینترنتی است. مشتری به‌هنگام بازدید و قصد خرید از یک فروشگاه اینترنتی با یک فروشنده حاضر و یک فروشگاه واقعی مواجه نیست، بلکه با یک وب‌سایت اینترنتی و فروشگاه الکترونیکی سروکار دارد که اطلاعاتی درباره محصول خود ارائه و مشتری را به خرید این محصولات دعوت کرده است. بررسی فرایند خرید و همچنین رفتار مصرف کننده در فضای اینترنت، برای شرکت های تجارت الکترونیک، به منظور جذب و حفظ خریداران و افزایش سودآوری، اهمیت فوق العاده ای دارد امروزه سازمان ها به این باور رسیده اند که تنها با تکرار خرید مشتری است که می توانند به سودآوری خود در بلندمدت امیدوار باشند. در نتیجه هدف اصلی این پژوهش بررسی متغیرهای اثر گذار بررضایت الکترونیکی مشتریان است که بر خرید مجدد آنها تاثیر میگذارد. جامعه آماری این پژوهش مشتریان آنلاین اسنپ فود هستن که حداقل یک بار از خدمات و محصولات آن استفاده کرده‌اند. دادهای به دست آمده از این پژوهش توسط پرسشنامه با آلفای کرونباخ تایید شده به دلیل گستردگی کل جامعه از نمونه‌ای قابل دسترس 384 نفری طبق فرمول کوکران جمع آوری شده. مقدار آماره تی و سطح معناداری بین گویه ها و متغیرهای مکنون مربوط به خودشان در تمامی موارد بترتیب بیشتر از 1.96 محاسبه شده است .لذا معناداری روابط بین گویه ها و متغیرهای متناظرشان تایید شد. و مقدار ضرایب آلفای کرونباخ و پایایی ترکیبی برای تمامی سازه‌های پژوهش مورد قبول می‌باشند با توجه به نتایج بررسی روایی همگرا با معیار AVE با توجه به حدود گفته شده برای این معیار میتوان گفت که تمامی سازه‌های تحقیق در حد مناسب بوده و مطلوبیت مدل‌های اندازه‌گیری را تایید می‌کند. نتایج کسب شده نشان دهنده تاثیر مثبت رضایت الکترونیکی بر قصد خرید مجدد است و تاثیر معنادار متغیرهای قیمت محصول ، کیفیت وب‌سایت ، کیفیت محصولات، اعتماد آنلاین و مدیریت ارتباط با مشتری بر قصد خرید مجدد را در بر دارد.
  22. بررسی نقش تفکر انتقادی در نوع شناسی و متقاعدسازی مشتریان ناراضی مطالعه موردی کارکنان سازمان امور مالیاتی استان کردستان
    1401
    هدف پژوهش حاضر بررسی نقش تفکر انتقادی در نوع شناسی و متقاعدسازی مشتریان ناراضی سازمان امور مالیاتی استان کردستان می باشد. روش تحقیق توصیفی- همبستگی، از نظر هدف، کاربردی است. جامعه آماری پژوهش شامل کلیه کارکنان امور مالیاتی شهرستان سنندج (220 نفر) می باشد. به منظور تعیین حجم نمونه (137 نفر) از فرمول تعیین حجم از فورمول کوکران استفاده گردید. روش نمونه گیری ﺑﻪﺻﻮرت ﺗﺼﺎدﻓﯽ دردسترس است. جهت جمع آوری اطلاعات در این پژوهش از پرسشنامه تفکر انتقادی Retex (2003) دارای 26 سوال با سه مولفه، پرسشنامه محقق ساخته نوع شناسی مشتری ناراضی دارای 6 سوال و پرسشنامه مشتری ناراضی حبیبی و همکاران (1400) دارای 21 سوال با هفت مولفه استفاد شد. جهت آزمون فرضیه های پژوهش از ضریب رگرسیون خطی ساده و رویکرد مدل سازی معادله ساختاری استفاده گردید، به منظور انجام محاسبات پژوهش از نگارش 25 نرم افزار SPSS و نگارش 23 نرم افزار pls استفاده شد. نتایج نشان داد همبستگی تفکر انتقادی با نوع شناسی مشتری 459/0، همبستگی تفکر انتقادی با متقاعد سازی مشتری 371/0 و همبستگی نوع شناسی مشتری با متقاعد سازی مشتری 524/0 است. همچنین همبستگی اثر غیرمستقیم نقش میانجی نوع شناسی مشتری در رابطه بین تفکر انتقادی با متقاعد سازی مشتری 134/0 می باشد.
  23. اثر برندسازی بر آوازه و شهرت موسسات آموزشی
    1401
    شهرت سازمانی به عنوان تصوری که ذینفعان از میزان توانایی یک سازمان برای ارزش آفرینی در مقایسه با رقبا دارند تعریف می شود، اما این مفهوم غیر ملموس است. در نگرش اقتصادی، شهرت شرکت عکس العملی از عملکرد گذشته شرکت است که بیانگر ویژگی های منحصر به فرد شرکت است. شهرت برند یکی از منابع مهمی است که احتمال کاربرد رسانه های اجتماعی را در سطوح مختلف کانال عرضه تقویت می کند. لذا هدف تحقیق حاضر از نوع کاربردی است؛ و سوالی که به دنبال پاسخ آن در این تحقیق هستیم این است که تاثیر برندسازی بر آوازه و شهرت موسسات آموزشی چگونه است؟جامعه آماری پژوهش شامل زبان آموزان حاضر در شعبات 10 برند برتر آموزشگاه زبان در تهران که براساس تعداد شعب و بالا بودن تعداد زبان آموزان انتخاب شده اند. در این پژوهش برای جمع آوری اطلاعات از پرسشنامه استفاده شده است و با توجه به وسعت زیاد جامعه، 573 پرسشنامه از موسسات آموزشی جمع آوری گردید که اطلاعات پرسشنامه برمبنای طیف لیکرت طراحی شده است. برای تجزیه و تحلیل داده ها از مدل معادلات ساختاری و نرم افزار SPSS و SMART PLS استفاده شده است. با استناد به پژوهش حاضر نتایج نشان دادند که شواهد، ارتباطات، وفاداری، رضایت، و شخصیت برند بر آوازه برند و شهرت سازمانی دارای تاثیر معناداریست واینکه متغیر هویت برند با وجود معناداری دارای اثر کمتری بر آوازه برند داشته ولی نتوانسته تاثیری بر شهرت سازمانی آموزشگاه داشته باشد.
  24. اثر بازاریابی محتوا بر جذب مخاطب در شبکه اجتماعی اینستاگرام
    1401
    این پژوهش به منظور یافتن اثر بازاریابی محتوا بر جذب مخاطب در شبکه اینستاگرام با بررسی بخش‌های مختلف پاسخگویی محتوا به نیاز مخاطب، جذابیت قالب‌های محتوا، اعتمادسازی محتوا، پشتیبانی بر خط و ضریب انتشار در فرایند اعتمادسازی و جذب مخاطب در شبکه اینستاگرام صورت گرفته است. جامعه آماری تحقیق شامل 30 شبکه‌ی فروش اینستاگرامی در ایران است که با استفاده از فرمول کوکران نمونه‌ی 384 نفری به‌دست آمد. به‌منظور جمع‌آوری داده‌های مورد نظر پژوهش و پاسخگویی به فرضیات تحقیق اطلاعات مورد نیاز توسط پرسش‌نامه محقق ساخته جمع‌آوری شد. سپس با استفاده از رویکرد مدلسازی معادلات ساختاری توسط نرم افزار اسمارت پی ال سی و اس پی اس اس تحلیل گردید. در بخش کیفی رضایت و یا عدم رضایت از این پیج‌ها به وسیله‌ی متن کاوی تحلیل و بررسی شد سپس به وسیله‌ی هوش مصنوعی و نرم‌افزار پایتون و با استفاده از کدگزاری کلمات و جملات استفاده شده در کامنت‌ها نتایج بدست آمد که به 4 دسته‌‌ی راضی، ناراضی، تردید و بی‌تفاوت تقسیم شد. همچنین به روش مصاحبه عمیق با ده متخصص مشاوره شبکه‌ی اینستاگرامی جهت بررسی میزان عملکرد این شبکه‌ها مصاحبه صورت گرفت. سپس با استفاده از الگوریتم کلنی مورچه عوامل موثر بر میزان رضایت یا نارضایتی از هر شبکه اینستاگرامی محاسبه گردید. نتیجتا فرضیه‌های عوامل موثر در بازاریابی محتوا بر جذب مخاطب تایید شد. در بخش کیفی این نتیجه حاصل شد که برای رضایت از شبکه فروشگاهی انتخاب شده، اول اعتمادسازی سپس ضریب انتشار و نهایتا جذب مخاطب بیشترین درصد را داشته‌اند و دلیل نارضایتی آن‌ها ضعیف بودن در ویژگی‌های پشتیبانی آنلاین، قالب محتوا و نیاز مخاطب است.
  25. پیشایندهای بکارگیری بانکداری دیجیتال توسط مشتریان
    1401
    پژوهش حاضر به بررسی و تجزیه و تحلیل پیشایندهای بکارگیری بانکداری دیجیتال توسط مشتریان بانک سپه پرداخته است. جامعه آماری در این تحقیق عبارت است از مشتریان بانک سپه که حداقل یکبار از خدمات بنکداری دیجیتال استفاده کرده که تعداد 384 نفر به عنوان نمونه آماری با استفاده از فرمول کوکران انتخاب گردیدند. در پژوهش حاضر از روش پرسشنامه جهت جمع آوری داده ها استفاده گردید، با توجه به استاندارد بودن پرسشنامه روایی صوری آن مورد تایید بوده و مجدداً مورد تایید اساتید خبره قرار گرفت. داده ها با برنامه های آماری در دو سطح توصیفی و استنباطی با استفاده روش معادلات ساختاری و استفاده از نرم افزار Smart PLSتجزیه و تحلیل شدند. پایایی پرسشنامه ها با ضریب آلفای کرونباخ محاسبه و برای تمامی متغیرهای پژوهش بزرگتر از 7/0 شد. تمامی فرضیات بجز اثر خودکارآمدی فناوری بر قصد استفاده از خدمات بانکداری دیجیتال در سطح 95/0 اطمینان تایید گردید و نتایج نشان داد، که پشتیبانی مشتری با ضریب بتای 737/0 بیشترین تاثیر را بر امنیت درک شده داشته است. میزان تاثیر راحتی بر سهولت استفاده درک شده با ضریب 696/0 در رتبه دوم قرار گرفته، تاثیر اجتماعی بر قصد استفاده از بانکداری دیجیتال با ضریب 265/0 در رتبه سوم، خودکارآمدی فناوری بر سهولت استفاده درک شده با ضریب 252/0 در رتبه چهارم، راحتی بر قصد استفاده درک شده با ضریب 236/0 در رتبه پنجم، امنیت درک شده بر قصد استفاده درک شده با ضریب 217/0 در جایگاه ششم، سهولت استفاده درک شده بر قصد استفاده از خدمات بانکداری دیجیتال با ضریب 174/0 در رتبه هفتم و پشتیبانی مشتری بر قصد استفاده از بانکداری دیجیتال با ضریب 126/0 در جایگاه هشتم قرار گرفته است.
  26. تاثیر ولاگر به عنوان ابزاری موثر بر خرید آنلاین بادر نظر گرفتن غنای رسانه های اجتماعی
    1401
    این پژوهش با هدف بررسی تاثیر ولاگر بر خرید آنلاین با در نظر گرفتن غنای رسانه های اجتماعی انجام شده است .پژوهش حاضر از لحاظ هدف ازنوع کاربردی به شمار می رود واز لحاظ اجرا ازنوع پیمایشی-توصیفی است .جامعه آماری این پژوهش دنبال کننده گان ولاگر در اینستا گرام است که در زمینه گردشگری فعالیت می کند .برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه آنلاین استفاده شده است . برای انجام پژوهش از نرم افزارهای SPSS و Smart pls استفاده شده است .نتایج به دست آمده حاکی از آن است که جذابیت ،اعتبار و تخصص ولاگر بر خرید آنلاین توسط مشتری رابطه ی مستقیم دارد.و هرچه بستری که ولاگر در آن فعالیت می کند از غنای رسانه ای بالاتری برخوردار باشد تاثیر را دو چندان می کند.
  27. بررسی رابطه راهبردهای بین المللی سازی با طبقه بندی ساختاری شرکت های دانش بنیان
    1401
    هدف از پژوهش حاضر بررسی رابطه راهبردهای بین المللی سازی با طبقه بندی ساختاری شرکت های دانش بنیان است. پژوهش ازنظر هدف کاربردی و ازنظر راهبرد جزو تحقیقات کمی است. با توجه به بررسی رابطه دو متغیر، تحقیق را می توان جزو تحقیقات همبستگی دسته بندی نمود. با توجه به نحوه جمع آوری داده ها پژوهش از نوع توصیفی – پیمایشی است. جامعه آماری پژوهش حاضر شامل مدیران ارشد، مدیران میانی و مسولین بازاریابی شرکت های دانش بنیان استان کردستان است. ابزار نمونه برداری پرسشنامه استاندارد است که بعد از انجام روایی صوری با کمک اساتید محترم دانشکده، به کمک نرم افزار pls روایی سازه آن مورد تاییدقرارگرفت. پایایی به کمک آلفای کورنباخ محاسبه و تائید شد. برای بررسی رابطه بین متغیرهای پژوهش از رگرسیون چندگانه و مدل ساختاری استفاده شد. یافته های پژوهش تائید کننده رابطه معنی دار و تاثیرگذاری نقش راهبردهای بین المللی سازی با طبقه بندی ساختاری شرکت های دانش بنیان است و در میان ابعاد متغیر راهبردهای بین المللی سازی بیشترین اثر را بین المللی سازی در بعد درونی بر روی طبقه بندی ساختاری شرکت های دانش بنیان داشته است.
  28. تاثیر ویژگی‌های مشتری و کانال فروش بر رفتار خرید آنلاین مشتریان پوشاک آقایان: مورد مطالعه بازار پوشاک آقایان در اقلیم کردستان عراق
    1401
    هدف از پژوهش حاضر بررسی رابطه ویژگی‌های مشتری و کانال فروش بر رفتار خرید آنلاین مشتریان پوشاک آقایان در کردستان عراق است. پژوهش ازنظر هدف کاربردی و ازنظر راهبرد جزو تحقیقات کمی است. پژوهش ازنظر هدف کاربردی و ازنظر راهبرد جزو تحقیقات کمی است. با توجه به بررسی رابطه دو متغیر، تحقیق را می‌توان جزو تحقیقات همبستگی دسته‌بندی نمود. با توجه به نحوه جمع‌آوری داده‌ها پژوهش از نوع توصیفی – پیمایشی است. جامعه آماری این پژوهش شامل مشتریانی است که تجربه خرید آنلاین از طریق سایت‌های خرید اینترنتی مورد استفاده در اقلیم کردستان عراق را داشته‌اند. ابزار نمونه‌برداری پرسشنامه استاندارد است که بعد از انجام روایی صوری با کمک اساتید محترم دانشکده، به کمک نرم‌افزار اسمارت پی آل اس روایی سازه آن مورد تائید قرار گرفت. پایایی به کمک آلفای کرونباخ محاسبه و تائید شد. برای بررسی رابطه بین متغیرهای پژوهش از مدل ساختاری استفاده شد. از روش نمونه‌گیری در دسترس استفاده ‌شده است. یافته‌های پژوهش تائید کننده رابطه معنی‌دار و تاثیرگذاری ویژگی‌های مشتری، کانال فروش، رفتار و جهت‌گیری خریدار و تغییر کانال فروش بر رفتار خرید آنلاین مشتریان است و از طرف دیگر متغییرهای جمعیتی و متغییرهای عمومی رابطه معنی‌داری بر رفتار خرید آنلاین مشتریان اقلیم کردستان عراق ندارند.
  29. تاثیر سیستم های بین سازمانی بر عملکرد زنجیره تامین با نقش واسطه ای قابلیت های مدیریت زنجیره تامین در صنعت تولید لاستیک
    1401
    هدف از این پژوهش بررسی تاثیر سیستم های بین سازمانی بر عملکرد زنجیره تامین با نقش واسطه ای قابلیت های مدیریت زنجیره تامین در صنعت تولید لاستیک بود. پژوهش حاضر از نظر رویکرد,کمی و از لحاظ هدف کاربردی بود. روش پژوهش حاضر توصیفی از نوع همبستگی بود. جامعه آماری پژوهش حاضر شامل کلیه کارکنان شرکت لاستیک سازی بارز کردستان در سال 1400 است که تعداد 234 نفر به عنوان نمونه انتخاب شدند. ابزار اندازه گیری شامل پرسشنامه های استاندارد بود که روایی صوری آن توسط اساتید تایید گردیده و سپس پایایی آن نیز از طریق ضریب آلفای کرونباخ محاسبه شد. همچنین از روش آماری توصیفی جهت توصیف داده های پژوهش و از آزمون های آمار استنباطی همبستگی و رگرسیون، سوبل و تحلیل مسیر جهت تحلیل داده ها استفاده گردید. نتایج نشان دادند که سیستم های بین سازمانی بر عملکرد زنجیره تامین و قابلیت های مدیریت زنجیره تامین در صنعت تولید لاستیک با مواد بازیافتی موثر است. و قابلیت های مدیریت زنجیره تامین بر عملکرد زنجیره تامین در صنعت تولید لاستیک با مواد بازیافتی اثر گذار می باشد. همچنین نقش واسطه ای قابلیت های مدیریت زنجیره تامین در اثرگذاری سیستم های بین سازمانی بر عملکرد زنجیره تامین در صنعت تولید لاستیک تایید شد.
  30. بررسی تاثیر هوشمندی رقابتی بر تصمیم گیری مدیران در موسسات آموزشی خصوصی شهر سنندج
    1401
    چکیده با توجه به پیچیدگی جامعه موسسات آموزشی جایگاه والایی یافته اند و می توانند در تمام سطوح جامعه موثر باشند به گونه ای که موفقیت سایر سازمان ها و نهایتا موفقیت اجتماع تا اندازه زیادی وابسته به عملکرد این موسسات می باشد. آن چه در این میان نقش اساسی دارد چگونگی و مهارت تصمیم گیری مدیران آموزشی است.تصمیم گیری قلب مدیریت است و مدیریت تصمیم گیری است. تصمیمات در موفقیت یا شکست سازمان ها و فراز و نشیب تمدن-های بشری نقش بنیادی ایفا کرده اند.مهم ترین پیش نیاز برای تصمیم گیری داشتن اطلاعات است. هوشمندی رقابتی یک رویکرد مناسب و یک ابزار قدرتمند است که با نظارت دقیق و منظم بر عملکرد رقبا و شناسایی آن ها به ایجاد یک پروسه مدون جهت به کارگیری راه های قانونی برای به دست آوردن اطلاعات مورد نیاز به تصمیم گیرندگان سازمان در راستای ارتقای توان رقابتی آن ها در بازار کمک شایانی می کند. بدون تردید ایجاد یک سیستم هوشمندی رقابتی که بر تصمیم گیری تاثیر داشته باشد در وهله اول نیازمند شناخت ابعاد هوشمندی رقابتی موثر بر تصمیم گیری است.پژوهش حاضر با هدف بررسی تاثیر هوشمندی رقابتی بر تصمیمگیری مدیران موسسات آموزشی خصوصی سنندج صورت گرفته است. جامعه آماری شامل 140 نفر از مدیران و کارکنان وئسسات آموزشی خصوصی بوده است که براساس فرمول کوکران حجم نمونه شامل 103 می باشد. پژوهش حاضر از منظر هدف کاربردی است و از لحاظ موضوع پیمایشی از نوع توصیفی است. یافته های پژوهش، حاکی از وجود ارتباط معنی-دار بین هوشمندی رقابتی و ابعاد آن بر تصمیم گیری مدیران در موسسات آموزشی خصوصی سنندج است هوشمندی رقابتی مدیران، سازمان ها را در اخذ تصمیمات صحیح و افزایش سطح کیفی تصمیم گیری کمک می کند. در این پژوهش نیز هوش رقابتی مدیران این امکان را به آنان می دهدکه با توجه به توانایی و هوش خود از وضعیت رقبا، فناوری، راهبردی اجتماعی و نیز وضعیت بازار هدف اطلاع پیدا نموده و با افزایش دانش و آگاهی در این زمینه بستر افزایش تصمیم گیری بهینه را فراهم آورند.
  31. بررسی تاثیر نوآوری فرآیند سبز بر عملکرد مالی با نقش میانجی نوآوری محصول سبز (مورد مطالعه: شرکت های فعال حوزه محصولات سبز استان کرمانشاه)
    1400
    هدف پژوهش حاضر بررسی تاثیر نوآوری فرآیند سبز بر عملکرد مالی با نقش میانجی نوآوری محصول سبز در شرکتهای فعال حوزه محصولات سبز استان کرمانشاه است. تحقیق حاضر براساس هدف کاربردی است و بر اساس ماهیت و نحوه گردآوری داده هااز نوع توصیفی_ علی و از نظر نوع داده ها کمی می باشد. جامعه آماری موردنظر در این پژوهش متشکل از 38 شرکت فعال در حوزه ساخت محصولات زیست محیطی و فعال در عرصه مشاوره زیست محیطی سازمان های صنعتی دولتی و خصوصی که در پارک علم و فناوری استان کرمانشاه دارای سابقه فعالیت می باشند. روش نمونه گیری از نوع در دسترس بوده و از 76 نفرمدیر و معاون شرکت ها بعنوان نمونه پژوهش دعوت به همکاری شد. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه استاندارد در سه زمینه فرایند نوآوری سبز (Xuemei et al., 2019) عملکرد مالی (Xuemei et al., 2019) نوآوری محصول سبز (Xuemei et al., 2019 ) و نمونه بومی و داخلی( اسکندری و همکاران، 1395)، این پرسشنامه با ارائه سوالات از نوع بسته و با بهره گیری از طیف 5 گزینه ای لیکرت می باشد. پس از تهیه و توزیع، جمع آوری و جمع بندی داده های جمع آوری شده و وورد این داده ها به نرم افزار آماری PLS ، روایی وپایایی پرسشنامه و آزمون های مربوطه بر روی فرضیه های پژوهش انجام و تاثیر نوآوری فرآیند سبز بر عملکرد مالی با نقش میانجی نوآوری محصول سبز در شرکتهای فعال حوزه محصولات سبز استان کرمانشاه تائید شد.
  32. بررسی تاثیر قابلیت‌های مدیریت دانش بر نوآوری محصول با نقش میانجی ظرفیت دانش و تعدیلگر پذیرش ریسک سازمانی
    1400
    با توجه به تغییرات سریع، سازمان ها دریافته اند که کاربرد موثر از منابع دانش متعدد و گسترده این توانایی را به آنها می دهد که نوآوری ایجاد کنند و پاسخگوی انتظارات و نیازهای جدید مصرف کنندگان و همچنین تحولاتی که در شرایط رقابتی و تکنولوژیک پیش می آید، باشند. مدیریت دانش تصمیم گیری با کیفیت بالاتر را تایید کرده و اطمینان می دهد که ارزش ها و مشارکت دارایی های ذهنی به اندازه کافی کارا بوده و باعث بهربرداری می شود. هدف این مطالعه بررسی تاثیر قابلیت‌های مدیریت دانش بر نوآوری محصول با نقش میانجی ظرفیت دانش و تعدیلگر پذیرش ریسک سازمانی در شرکت های صنایع غذایی استان گیلان می باشد. در پژوهش حاضر برای جمع آوری داده ها از ابزار پرسشنامه های استاندارد استفاده شده و همچنین از بین جامعه آماری شامل کارشناسان و مدیران شرکت های صنایع غذایی استان گیلان، تعداد 400 نفر براساس جدول مورگان بعنوان نمونه آماری از طریق نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شده اند. تحلیل آماری مورد استفاده این پژوهش روش توصیفی و آزمون معادلات ساختاری براساس نرم افزار ایموس است. نتایج نشان می دهد که قابلیت های مدیریت دانش بر ظرفیت جذب دانش و نوآوری محصول تاثیر مثبت و معناداری دارد. همچنین ظرفیت جذب دانش در ارتباط بین قابلیت های مدیریت دانش و نوآوری محصول نقش مانجی را ایفا می کند. از طرفی نتایج پژوهش نشان می دهد قابلیت‌های مدیریت دانش با نقش تعدیل‌گر پذیرش ریسک سازمانی بر نوآوری محصول تاثیر معناداری دارند. شرکت ها با استفاده از اشتراک گذاری اطلاعات، دانش تکنولوژیک جدید و ویادگیری از الگوها و مدل ها می توانند نوآوری محصول داشته باشند.
  33. بررسی تاثیر قابلیت‌های مدیریت دانش بر نوآوری محصول با نقش میانجی ظرفیت دانش و تعدیلگر پذیرش ریسک سازمانی
    1400
    با توجه به تغییرات سریع، سازمان ها دریافته اند که کاربرد موثر از منابع دانش متعدد و گسترده این توانایی را به آنها می دهد که نوآوری ایجاد کنند و پاسخگوی انتظارات و نیازهای جدید مصرف کنندگان و همچنین تحولاتی که در شرایط رقابتی و تکنولوژیک پیش می آید، باشند. مدیریت دانش تصمیم گیری با کیفیت بالاتر را تایید کرده و اطمینان می دهد که ارزش ها و مشارکت دارایی های ذهنی به اندازه کافی کارا بوده و باعث بهربرداری می شود. هدف این مطالعه بررسی تاثیر قابلیت‌های مدیریت دانش بر نوآوری محصول با نقش میانجی ظرفیت دانش و تعدیلگر پذیرش ریسک سازمانی در شرکت های صنایع غذایی استان گیلان می باشد. در پژوهش حاضر برای جمع آوری داده ها از ابزار پرسشنامه های استاندارد استفاده شده و همچنین از بین جامعه آماری شامل کارشناسان و مدیران شرکت های صنایع غذایی استان گیلان، تعداد 400 نفر براساس جدول مورگان بعنوان نمونه آماری از طریق نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شده اند. تحلیل آماری مورد استفاده این پژوهش روش توصیفی و آزمون معادلات ساختاری براساس نرم افزار ایموس است. نتایج نشان می دهد که قابلیت های مدیریت دانش بر ظرفیت جذب دانش و نوآوری محصول تاثیر مثبت و معناداری دارد. همچنین ظرفیت جذب دانش در ارتباط بین قابلیت های مدیریت دانش و نوآوری محصول نقش مانجی را ایفا می کند. از طرفی نتایج پژوهش نشان می دهد قابلیت‌های مدیریت دانش با نقش تعدیل‌گر پذیرش ریسک سازمانی بر نوآوری محصول تاثیر معناداری دارند. شرکت ها با استفاده از اشتراک گذاری اطلاعات، دانش تکنولوژیک جدید و ویادگیری از الگوها و مدل ها می توانند نوآوری محصول داشته باشند.
  34. اثرات همه گیری بیماری کرونا در عملکرد بازاریابی کسب و کارهای کوچک و متوسط
    1400
    هدف پژوهش حاضر بررسی اثرات همه گیری بیماری کرونا بر عملکرد بازاریابی کسب و کارهای کوچک و متوسط است. با توجه به بحران ویروس کرونا)19-COVID )که یک سندرم حاد تنفسی و یک بیمارینوظهور و دنیا گیر است که منجر به همه گیری در جهان شده و یک بحران جهانی را به وجود آورده است .و عملکرد بازاریابی کسب و کارها را دچار مشکل کرده و ضرر زیادی به این کسب و کارها ی کوچک و متوسط وارد کرده است . کسب و کارهای کوچک و متوسط نیرو محرکه اقتصادی هستد چون باعث ایجاد اشتغالزایی ،کاهش فقر ،کاهش نرخ بیکاری در جامعه و افزایش نرخ توسعه و رشد در جامعه می شوند .شیوع بیماری کرونا تحول عظیمی را در سرتا سر جهان و سبک زندگی تمامی افراد به وجود آورداست و کسب و کارها از این تحوالت مصون نماندند و بسیاری از آن ها تحت تاثیر شرایط ویژه ی این ویروس به وجود آمده اند .عملکرد بازاریابی که میزان موفقیت کسب و کارها در فضای رقابتی کسب و کارها را نشان می دهد و عملکرد بازاریابی توانایی کسب و کارها را برای افزایش فروش،ارتقای موقیت رقابتی،توسعه محصول جدید،بهبود کیفیت محصول و کاهش زمان تحویل محصول را شامل می شود .و متغیر های عملکرد بازاریابی در بعد مالی ) فروش محصول ، هزینه بازاریابی و سودآوری (و در بعد غیر مالی)رضایت مشتری ، ارزش برند ، نوآوری و سهم بازار ( است .که بیماری کرونا بر هر یک از این متغیر ها تاثیر گذاشته است.ارزش ویژه برند بر نوآوری محصول و بازار تاثیر می گذارد و باعث عملکرد و دسته بندی کاالهای کامال رقابتی می شودکه نوآوری در برند و تبلیغات باعث افزایش فروش بیشتر محصوالت می شود در زمان بحران کسب و کارها استراتژی های نوآوری در بازاریابی و بازاریابی مشارکتی را انجام دهند تا بتوانند از بحران با موفقیت عبور کنند.تا کمتر دچار ضرر شوند. در این پژوهش جامعه آماری 56 شرکت محصوالت غذایی که نمونه آماری 49 شرکت به دست آمده از فرمول کوکران مورد بررسی قرار گرفت با استفاده ازا بزار پرسشنامه مدیران شرکت ، کارشناس بازاریابی و یک نفر در بخش امور مالی در شرکت شهرک های صنعی سنندج در کل 147 نفرمورد بررسی قرار گرفت و جهت پاسخ به سواالت تحقیق از مدل ساختاری استفاده شده است .و از نرم افزار spss وeviews مورد استفاده قرار گرفت نتایج حاصل از این تحقیق نشان می دهد که متغیرهای عملکرد مالی و غیر مالی پژوهش قبل همهگیری بیماری کرونا و زمان حال ارتباط منفی و معناداری وجود دارد.و بیماری کرونا تاثیر زیادی را بر عملکرد بازاریابی گذاشته است و عملکرد بازاریابی در زمان حال نسبت به قبل از بیماری دچار افت شده است .
  35. بررسی رابطه پدیده های بازدارنده اجتماعی و چالش های رشد و فناوری در شرکت های مستقر در مراکز رشد دانشگاهی استان کردستان
    1400
    هدف پژوهش حاضر بررسی بررسی رابطه پدیده های بازدارنده اجتماعی و رشد و فناوری در شرکت های مستقر در پارک های علم و فناوری استان کردستان می باشد. با توجه به این که هدف پژوهش حاضر توصیف شرایط یا پدیده ای خاص می باشد، بنابراین از لحاظ ماهیت و روش، از نوع پژوهش های توصیفی- پیمایشی بوده و از دیدگاه هدف، در زمره پژوهش های کاربردی به شمار می آید. از آن جایی که به دنبال بررسی رابطه بین دو متغیر با مولفه ها و مدل مشخص می باشد از نوع تحقیقات همبستگی محسوب می شود. از دید زمانی و اجرایی نیز، یک پژوهش مقطعی- عرضی به شمار می آید. ابزار سنجش این پژوهش از نوع پرسشنامه می باشد که در بین مدیران و کارکنان شرکت های مستقر در پارک های علم و فناوری و اساتید دانشگاه و کارکنان و مدیران دانشگاه های کردستان و آزاد اسلامی، توزیع شده است. داده های بدست آمده از پرسشنامه در دو بخش آمار توصیفی و استنباطی با استفاده از نرم افزارهای نرم افزار آماری علوم اجتماعی مورد پردازش و تحلیل قرار گرفتند. نتایج بدست آمده از این مطالعه نشان داد که بر مبنای یافته های فرضیات پژوهش تایید شده اند و لذا می توان بیان داشت، عوامل روانشناختی بر رشد شرکت های مستقر در مراکز رشد دانشگاهی استان کردستان موثر بوده اند.
  36. بررسی رابطه بین معماری، آوازه و رضایتمندی از برند (مطالعه ای در میان مدارس خاص و غیرانتفاعی شهرستان سنندج)
    1400
    هدف از این پژوهش، بررسی رابطه بین معماری، آوازه و رضایتمندی از برند (مطالعه ای در میان مدارس خاص و غیرانتفاعی شهرستان سنندج) می باشد. این پژوهش با توجه به هدف، از نوع تحقیقات کاربردی است. تحقیق حاضر با توجه به نحوه ی جمع آوری اطلاعات، از نوع تحقیقات توصیفی- پیمایشی با بهره گیری از پرسشنامه است. برای بررسی فرضیه های مطرح شده نیز از تحلیل همبستگی و معادلات ساختاری با بهره گیری از نرم افزار Smart PLS استفاده شده است. جامعه ی مورد مطالعه ی پژوهش شامل دانش آموزان مقطع متوسطه مدارس خاص و غیرانتفاعی سطح شهرستان سنندج ناحیه 2 که شامل 21 مدرسه می باشد. برای تعیین حجم نمونه از فرمول کوکران استفاده شده است که بر اساس محاسبات انجام شده تعداد نمونه، 364 نفر می باشد. به منظور سنجش متغیرهای پژوهش شامل ارزیابی رضایتمندی از برند، از پرسشنامه (آرین و همکاران، 1396) و برای اندازه گیری آوازه برند از پژوهش (صنایعی و همکاران، 1397) و برای اندازه گیری معماری برند از پرسشنامه پژوهش (صنایعی و همکاران، 1397) بهره گرفته شد. با توجه آزمون صورت گرفته این نتایج به دست آمد که، میان معماری و میزان آوازه برند در مدارس مورد مطالعه رابطه معناداری وجود دارد. میان میزان آوازه برند و رضایتمندی درک شده از سوی افراد در مدارس مورد مطالعه رابطه معناداری وجود دارد. میان معماری برند و رضایتمندی درک شده از سوی افراد در مدارس مورد مطالعه رابطه معناداری وجود دارد و فرضیات پژوهش مورد تایید قرار گرفت.
  37. رابطه میان شبکه سازی بازاریابی کارآفرینانه و قابلیت های رقابت پذیری صادراتی شرکت های تولیدی
    1400
    بدون شک مدیریت هدفمند روابط با مشتریان تجاری در تمام بنگاه کوچک و متوسط یکی از عوامل موفقیت شناخته شده است بر این اساس شبکه و فعالیت های آن روش تازه و کارآفرینانه ای برای توسعه محصول، ارتقا بازار، خلق استراتژی رقابتی و معرفی شرکت در بازارهای جهانی به مشتریان جدید و در نهایت بهبود عملکردهای و جهت گیری های استراتژیک شرکت معرفی شده است، در این پژوهش هدف بررسی رابطه و میزان تاثیرگذاری شبکه سازی بازاریابی کارآفرینانه به عنوان روشی کارآفرین بر عملکردهای شرکت های تولید به خصوص عملکرد صادراتی که حاصل آن سودآوری و مزیت بخشی برای شرکت است مورد بررسی قرار گرفته که دو متغیر بسیار مهم از مولفه شبکه سازی بازاریابی کارآفرینانه شامل قدرت شبکه بازاریابی برای سنجش توان، مدیریت فرصت های ایجاد شده، ارتباط شرکت ها برای ارتقا بازاریابی و کسب دانش بازار قابل بررسی و همچنین قدرت شبکه کاربران که میزان ارتباط مشتری با بنگاه ها، خرید مشترک، ارزش آفرینی و اعتمادسازی بنگاه های کوچک و متوسط را مورد بررسی قرار می دهد که طی روش های آماری اثبات شده این موارد تاثیر بسزایی در شبکه سازی و قدرت گرفتن آن و توسعه و هدفمندی شرکت ها دارد. صادرات یکی از حیاتی ترین بخش اقتصادی و حضور شرکت ها تولیدی در بازارهای جهانی است. مولفه رقابت پذیری صادرات تحت تاثیر متغیرهایی ازجمله قابلیت مدیران و بنگاه ها در جهت افزایش تعاملات آن ها در هر کسب وکار برای محیط داخلی و خارجی بنگاه ها و ایجاد نوعی توازن، تعهد و ریسک پذیری مدیران، نفوذ بنگاه ها در بازارهای صادراتی و ایجاد جذابیت با داشتن محصول و خدمت رقابتی است و متغیر هدف گذاری صادراتی با تاثیرپذیری از ابعاد رفتار مناسب صادراتی و خلق استراتژی و داشتن مهارت برنامه ریزی و بخش بندی بازار برای ورود و ماندن در بازارهای تجاری است و متغیر آمیخته بازاریابی که مولفه بسیار تاثیرگذار بر رقابت پذیری صادراتی شرکت های تولیدی در ارائه محصول و خدمت خاص به مشتریان است. با بررسی های انجام شده در شرکت های تولیدی واقع در شهرک های صنعتی به این نتیجه رسیده ایم که می توان رابطه ای کارآمد و مفید بین شبکه سازی بازاریابی به عنوان متغیر مستقل و تاثیرگذار بر رقابتی پذیری صادرات ایجاد کرد که طبق آزمون های آماری که انجام شده این دو مولفه ارتباط مستقیم در سودآوری و برتری فعالیت های داخلی و خارج بنگاه ها دارند. رویکرد این پژوهش کمی و از نظر هدف کاربردی بوده و نحوه گردآوری داده ها توصیفی- پیمایشی است لذا با استفاده از فرمول کوکران، 127 شرکت تولیدی با توزیع 250 پرسشنامه به طور خالص مورد بررسی قرار گرفته است و پرسشنامه ها بین شرکت های تولیدی واقع در شهرک های صنعتی استان کردستان (شهر سنندج) توزیع گردیده که با بررسی نظرات مدیران و کارشناسان بازاریابی در هر شرکت تولیدی همراه بوده است. در این پژوهش از نرم افزار Spss در سنجش آمارگیری پژوهش استفاده شده است.
  38. مدل بازاریابی هتلداری برای دوران پساکرونا با استفاده از تئوری داده بنیاد
    1400
    صنعت هتلداری بهعنوان یکی از مهمترین بخش های درآمدی در صنعت گردشگری مطرح است. از گذشته تا به امروز صنعت گردشگری با بحران های مختلفی مواجه بوده است. در شرایط به وجود آمده ناشی از بحران ویروس کرونا نه تنها دولت ها و بخش درمان، بلکه سازمان ها در تمام بخش ها به خصوص بخش های خدماتی، از جمله صنعت گردشگری و هتلداری نیز تحت تاثیر قرار گرفته اند. در کنار مدیریت بیماری، مدیریت تاثیر کرونا بر اقتصاد کسب و کارها نیز از اهمیت زیادی برخوردار است، لذا هتل ها باید استراتژی جدیدی برای راه اندازی مجدد در زمان پساکرونا درنظر بگیرند. به عبارت بهتر کسب وکارهای این حوزه نیاز به نوآوری و روش ها و استراتژی های خلاق بازاریابی و خدمت دهی برای پاسخگویی بهتر به نیازهای در حال تغییر و متنوع مشتریان می باشند. لذا مطالعه حاضر با استفاده از روش نظریه داده بنیاد بهدنبال طراحی مدل بازاریابی هتلداری در دوران پساکرونا است. پژوهش حاضر بنیادی- کاربردی است و از لحاظ نحوه گردآوری داده ها نیز در زمره پژوهش های غیرآزمایشی قرار می گیرد. به منظور تدوین مدل از روش تحقیق کیفی و به طور خاص در ساخت نظریه از روش داده بنیاد چندگانه استفاده شده است. جامعه آماری تحقیق شامل خبرگان صنعت گردشگری و هتلداری هستند که 12 نفر از آنان به روش نمونه گیری هدفمند از نوع گلوله برفی به عنوان نمونه انتخاب شده است. داده های مصاحبه با استفاده از نرم افزار MAXQDA مورد تحلیل قرارگرفته است. قابلیت اعتماد و اعتبار یافته ها با تکیه بر تکنیک لینکلن و گوبا است. پدیده محوری پژوهش نگهداری و جذب مشتریان است. نتایج حاکی از آن است که شرایط علی این پژوهش شامل هوشمندسازی هتل، اجزاء محصول، نیروی انسانی، مشتری مداری، عوامل بهداشتی، هزینه خدمات، و حمایت اقتصادی و سیاسی دولت هستند. بر اساس تحلیل های صورت گرفته موانع اقتصادی، فنی و قانونی، انسانی، بهداشتی، و اجتماعی و فرهنگی بر راهبردهای نگهداری و جذب مشتریان تاثیر می گذارند و به عنوان عوامل مداخله گر شناخته شده است. به استناد نتایج و یافته های پژوهش با بهره گیری از مجموعه ای از راهبردها در حوزه های قیمتگذاری، تبلیغات و پروموشن، و محصول و خدمت، نگهداری و جذب مشتریان در دوران پساکرونا دور از انتظار نخواهد بود.
  39. نقش درک مسئولیت اجتماعی بر انتخاب برند در شرکت های اسنپ و تپسی
    1400
    چکیده امروزه با تغییرات جهانی و افزایش رقابت، موفقیت کسب و کار ها در گرو توجه به محیط و جامعه قرار دارد به همین دلیل موضوع مسئولیت اجتماعی مورد توجه کسب و کار ها قرار گرفته است هدف از این تحقیق بررسی نقش درک مسئولیت اجتماعی شرکت ها توسط مشتریان شرکت های اسنپ و تپسی می باشد . جامعه ی آماری،تمامی استفاده کنندگان خدمات شرکت های اسنپ و تپسی است که با استفاده از فرمول کوکران نمونه ی384نفر به دست آمد که به منظور پاسخگویی به فرضیات تحقیق اطلاعات مورد نیاز توسط پرسش نامه جمع آوری شد و با استفاده از رویکرد مدلسازی معادلات ساختاری توسط نرم افزار اسمارت پی ال سی تحلیل شدند. پرسش نامه در قالب25سوال و بر اساس مقیاس لیکرت و درجات آن تنظیم و به تعداد660 عدد توزیع گشت .بنابراین نتایج به دست آمده در این تحقیق بر اساس فرضیات نشان میدهد که: مسئولیت اجتماعی در انتخاب برند تاثیر معناداری دارد و نقش میانجی دو متغیر نگرش برند و ارتباط بابرند در این رابطه مورد تایید است در ادامه مشخص گردید از ابعاد مسئولیت اجتماعی بعد اخلاقی،بالاترین نمره را به خود اختصاص دادکه نشان میدهد امروزه بیشتر فعالیت های سازمانها در راستای بعد اخلاقی صورت می گیرد و بعد محیطی دارای پایینترین عملکرد بوده است لذا به کارگیری برنامه هایی برای کاهش مصرف انرژی و تشویق رانندگان در جهت استفاده از منابع طبیعی (گاز پاک و ...) باید مورد توجه شرکت باشد.در واقع شرکتها باید با به کارگیری ابتکارات مسئولیت اجتماعی و تلاش در ابعاد اخلاقی، زیست محیطی و همچنین اقتصادی باید به ایجاد ارتباطات شخصی با مشتریان خود بپردازند و خود را یک شرکت اخلاق مدار، دوستار محیط زیست و همچنین موفق در کسب وکار نشان دهند و استفاده از شرکت را یک اقدام مفید و ارزشمند در ذهن مشتریان تبدیل کنند.
  40. بررسی اثرات آموزش کارآفرینانه بر توسعه اخلاق کسب و کار و پاسخگویی اجتماعی
    1400
    چکیده علی رغم جدید بودن مباحث مرتبط با اخلاق و کارآفرینی، اما پژوهش های علمی قابل توجهی در این زمینه صورت گرفته است که ارتباط بین اخلاق و کارآفرینی را تبیین کرده اند. شناخت کارهای تجربی و نظری انجام شده در این حوزه دورنمای مناسبی برای درک کنش متقابل بین اخلاق و کارآفرینی فراهم می کند. به علاوه همزمان با رشد توجه به مباحث کلی کارآفرینی، اخلاقیات کارآفرینی و کسب وکار نیز به روش های مختلفی مورد بررسی قرار گرفته است. لذا در این تحقیق با هدف بررسی اثرات آموزش کارآفرینانه بر توسعه اخلاق کسب و کار و پاسخگویی اجتماعی پرداخته شده است. مطالعه حاضر یک تحقیق توصیفی-پیمایشی محسوب می شود. در این مطالعه جامعه آماری کلیه کارکنان شهرک های صنعتی شهر سنندج می باشند و تعداد آن190 نفر می باشد که بر حسب جدول مورگان، حجم نمونه 120 نفر از روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شده اند. جهت گردآوری داده ها پرسشنامه ای استاندارد طراحی گردید. داده های گردآوری شده نیز با استفاده از مدل سازی معادلات ساختاری و نرم افزار AMOS و SPSS مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفتند. یافته های مطالعه حاکی از این بود که آموزش کارآفرینانه بر اخلاق کسب و کار تاثیر مثبت و معناداری دارد. همچنین تاثیر آموزش کارآفرینانه بر پاسخگویی اجتماعی مورد تایید قرار گرفت و در نهایت پاسخگویی اجتماعی بر اخلاق کسب و کار تاثیر مثبت و معناداری دارد.
  41. نقش بسترهای بازاریابی دیجیتال درواسطه گری فروش محصولات کشاورزی(مطالعه موردی: شهر کامیاران)
    1400
    تکامل تکنولوژیکی در سالهای اخیر صنایع را به حرکت وادار کرده است. بازاریابی در تکامل خود به جایگاهی رسیده است که سازگاری با فرایند دیجیتالی شدن ضروری است. فناوریهای دیجیتال در تلاشند تا بتوانند سیستم کشاورزی جهانی را دگرگون کنند. کشاورزان و شرکتها در حال حرکت به سمت این تحولات هستند، و با استفاده از انطباق و پذیرش طیف وسیعی از نرم افزار، سخت افزار در تلاشند تا از ساختارهای ایجاد شده مرتبط استفاده نمایند. در این تحقیق به مطالعه نقش بسترهای بازاریابی دیجیتال در واسطه گری فروش محصولات کشاورزی در قالب سطح مولفه ها در دو دسته (بیرونی( مربوط به دولت و )درونی ( مربوط به بنگاهها، پرداخته شده است . در نهایت 01 مولفه به صورت نهایی شناسایی و مبنای طراحی سوالهای پرسشنامه قرار گرفته است. سپس اهمیت و وضعیت بسترهای بـه کارگیری بازاریابی الکترونیکی از نظر پاسخ دهندگان مشخص و در چارچوب مطالعه، مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته تا اولویت و وضعیت فعلی هر یک از مولفه ها در فضای کسب وکار شهر کامیاران مشخص شود. این پژوهش به لحاظ موضوع از نوع پژوهشهای توصیفی و بر اساس هدف از نوع پژوهشهای کاربردی و بر اساس روش اجرا و جمع آوری اطلاعات، پیمایشی است. جهت گردآوری داده ها از پرسشنامه استفاده شده است. نمونه جامعه با توجه به محدود بودن آن، تعداد 20 پاسخ دهنده در شهر کامیاران انتخاب شد و روش نمونه گیری، غیر تصادفی در دسترس بوده است. نتایج بدـت آمـده نشانگر آن اسـت کـه از دید پاسخ دهندگان میانگین کلیه مولفه های درونی و بیرونی یا بعبارتی اهمیت این ابعاد بین زیاد تا خیلی زیاد میباشد. در واقع مولفه های درونی و بیرونی و همچنین ریزمولفه هایی که در این پژوهش مورد آزمون قرار گرفته را بعنوان مولفه های اصلی و تاثیرگذار جهت آماده سازی بسترهای بازاریابی دیجیتال در واسطه گری فروش محصولات کشاورزی مورد تایید قرار میگیرند. همچنین ضریب همبستگی برای کلیه ریز مولفه ها عددی مثبت و با همبستگی بالا حاصل شده و نتایج نشان داد شده بدان معناست که ارتباط مثبت و موثر بین تمامی ریزمولفههای درونی و بیرونی با متغیرهای درونی و بیرونی بسترهای بازاریابی دیجیتال وجود دارد. با توجه به نتایج بدست آمده از آزمون روش T تک نمونه ای ، نتایج موید این است که در بخش اولویت بندی اولین و ضروری ترین مولفه در بین مولفه های بیرونی جهت آماده سازی بازارهای دیجیتال، " راه اندازی و گسترش شبکه فیبرهای نوری و توسعه ظرفیت پهنای باند اطلاعاتی و ارتباطی" و در بین مولفه های درونی ، " مولفهی فراهم سازی زیرساختهای فعالیت الکترونیکی" است. نتایج حاصل از آزمون T در ارتباط با وضعیت موجود مولفه های درونی " نظارت مستمر بر عملکرد و انجام اقدامات اصلاحی" و " اتصال به اینترنت، مبادله اطلاعات و اسناد و معامله الکترونیکی"، به مقدار منفی بیانگر وضعیت بسیار نامطلوب و نیز تمامی مولفه های بیرونی مورد بررسی در شهر کامیاران از وضعیت چندان مطلوبی برخوردار نیستند.
  42. تاثیر فعالیتهای بازرایابی رسانه های اجتماعی بر فعالیت رفتاری مشتریان فروشگاههای اینترنتی اقلیم کردستان عراق بر اساس نقش میانجی هویت اجتماعی ارزش درک شده و رضایتمندی
    1400
    در دنیای امروز بایستی از بازارهای بالغ و به حد کمال رسیده ای سخن گفت که ویژگیهای متفاوتی نسبت به گذشته دارند و از مهمترین ویژگیهای آن ها می توان به مهارت و قدرت مشتری و کاهش تاثیر تبلیغات بر وی اشاره نمود. امروزه، نیت های رفتاری به عنوان انتظار رفتار نسبت به خرید، دفع و مصرف کالای یا خدمات تعریف شده است. تحقیقات مختلف مشخص کرد که ارزش واقعی، در درون محصول یا خدمات نیست، بلکه این ارزش در ذهن مشتریان واقعی و بالقوه وجود دارد و این نام تجاری است که ارزش واقعی را در ذهن مشتریان ایجاد می کند. ضرورت نفوذ در اذهان، دربخش خدمات و صنعت بانکداری نیزمشهود است. جامعه آماری ما در این مطالعه 384 نفر از افرادی هستند که برای گرفتن خدمات فروشگاه های اینترنتی و مشارکت در پژوهش همکاری لازم را داشته اند. پرسشنامه شامل خصوصیت هایی شامل بازاریابی اجتماعی، نیات رفتاری مشتریان، هویت اجتماعی، ارزش درک شده، رضایت مشتری بودند. اطلاعات مورد نیاز پژوهش از طریق پرسشنامه جمع آوری شده و از طریق نرم افزارهای SPSS24 و Smart PLS 3 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.. بررسی فعالیت های بازاریابی رسانه های اجتماعی بر نیات رفتاری مشتریان فروشگاه های اینترنتی اقلیم کردستان عراق براساس نقش میانجی هویت اجتماعی، ارزش درک شده و رضایتمندی هدف اصلی این پژوهش بوده است. در نتیجه ی بدست آمده از مدل سازی و تجزیه و تحلیل ها، فرضیه های پژوهش تماماً تایید می گردند. نتایج نشان دادند که این رابطه میانجی گری هویت اجتماعی، ارزش درک شده و رضایتمندی یک رابطه معنادار جزئی است. در نتیجه خود بازاریابی رسانه های اجتماعی بدون جلب هویت اجتماعی، ارزش درک شده و رضایتمندی جامعه باز هم تا حدودی تاثیرگذار خواهد بود اما فاکتور اصلی در تاثیرگذاری نیات مشتریان همان سه فاکتور هویت اجتماعی، ارزش درک شده و رضایتمندی است که باید افزایش یابد.
  43. شناسایی و اولویت بندی عوامل کلیدی موفقیت دانشگاه پایدار با استفاده از روش های فراترکیب و MCDM (مورد مطالعه: دانشگاه کردستان)
    1400
    دانشگاه ها نقش مهمی در ارتقاء پایداری ایفا می کنند و تعداد زیادی از ذینفعان انتظار دارند که آن ها سازمان های پایدار باشند. با این حال، این تنها زمانی می تواند محقق شود که عوامل کلیدی برای دستیابی به این هدف مهم شناسایی شوند. بر این اساس هدف اصلی این پژوهش شناسایی و اولویت بندی عوامل کلیدی موفقیت دانشگاه پایدار است. فرآیند انجام این پژوهش شامل سه مرحله، شناسایی عوامل کلیدی موفقیت با استفاده از روش فراترکیب، طراحی مدل با استفاده از روش مدلسازی ساختاری – تفسیری (ISM) و اولویت بندی عوامل با بهره گیری از روش فرآیند تحلیل شبکه ای (ANP) است. این پژوهش از نوع آمیخته (کیفی و کمی) است. جامعه آماری اول شامل مقالات معتبر در سایت های خارجی و جامعه آماری دوم متشکل از خبرگان و مدیران دانشگاه است. در ابتدا با بررسی مقالات تعداد 574 کد باز استخراج که در قالب 36 کد محوری و 9 مقوله (حاکمیت و فرهنگ دانشگاه، فعالیت های اجتماعی – مشارکتی، فعالیت های آموزشی، فعالیت‎های پژوهشی و یادگیری، فعالیت های زیست محیطی، ذینفعان و منابع، مدیریت دانش، IT و کیفیت، دولت و روابط بین المللی و نظارت و ارزیابی عملکرد) دسته بندی شدند. در ادامه برای طراحی مدل این 9 عامل کلیدی پرسشنامه ای تهیه و در اختیار خبرگان قرار گرفت که عامل دولت و روابط بین المللی به عنوان عامل تاثیرگذار بر سایر عوامل شناخته شد. وزن و اولویت عامل ها با روش فرآیند تحلیل شبکه ای تعیین شد که فعالیت‎های پژوهشی و یادگیری با بیشترین وزن در اولویت اول، فعالیت های آموزشی، فعالیت های اجتماعی – مشارکتی، نظارت و ارزیابی عملکرد، ذینفعان و منابع، مدیریت دانشIT و کیفیت فعالیت های زیست محیطی و دولت و روابط بین المللی به ترتیب در اولویت‎های بعدی قرار گرفتند.
  44. رابطه حکمرانی خوب با رفتار شهروندی سازمانی با نقش میانجی اخلاق حرفه ای در سازمان تامین اجتماعی
    1400
    پژوهش حاضر باهدف بررسی رابطه حکمرانی خوب با رفتار شهروندی سازمانی با نقش میانجی اخلاق حرفه ای در سازمان تامین اجتماعی استان کردستان انجام شده است. این پژوهش از نوع مطالعات توصیفی-پیمایشی هست. جامعه آماری این پژوهش را کلیه کارکنان سازمان تامین اجتماعی استان کردستان در سال 1400 تشکیل می دهند. با استعلام انجام شده تعداد کارکنان 541 نفر مشخص شدند که با استفاده از فرمول کوکران 278 نفر به صورت تصادفی ساده انتخاب شدند. جهت سنجش متغیر رفتار شهروندی سازمانی از پرسش نامه اورگان و کانوسکی (2015)، برای حکمرانی خوب از پرسش نامه لی و همکاران (2001) و برای اخلاق حرفه ای از پرسش نامه هییود و همکاران (2009) استفاده شد. در نهایت تحلیل ها با کمک برنامه های SPSS نسخه 24 و Smart PLS نسخه 3 انجام شده است. نتایج نشان داد که حکمرانی خوب با رفتار شهروندی سازمانی، حکمرانی خوب با اخلاق حرفه ای و اخلاق حرفه ای با رفتار شهروندی سازمانی رابطه مثبت و معناداری دارند.
  45. بررسی راهبردهای بازاریابی گردشگری پزشکی با محوریت بازار هدف عراق (مطالعه موردی: بیمارستان ها و مراکز درمانی استان کردستان)
    1400
    گردشگری پزشکی از مهم ترین شاخص های صنعت توریسم به شمار رفته که منافع اقتصادی-اجتماعی بالایی را برای کشورها به همراه دارد. با توجه به ظرفیت های زیاد استان کردستان در حوزه گردشگری و گردشگری پزشکی و منافع چشمگیر رشد این صنعت در استان، تحقیقی به منظور بررسی راهبردهای بازاریابی گردشگری پزشکی با محوریت بازار هدف عراق در بیمارستان های استان کردستان انجام گرفت. جامعه پژوهش شامل مدیران و کارکنان بیمارستان های دارای پذیرش بیماران بین الملی در استان کردستان و گردشگران سلامت (بیماران عراقی مراجعه کننده به مراکز درمانی) بودند که 120 نفر از گردشگران سلامت و 316 نفر از کارکنان بیمارستان ها در انجام پژوهش مشارکت داشتند. روش پژوهش در این مطالعه مبتنی بر رویکرد آمیخته بازاریابی (P4) بود. مولفه های در نظر گرفته شده شامل محصول، قیمت، ترفیع و ترویج بود. به منظور بررسی این مولفه ها، پرسشنامه محقق ساخته طراحی شد. این پرسشنامه شامل دو بخش اطلاعات دموگرافیک و گویه های مربوط به 4 مولفه آمیخته بازاریابی بود. پس از تکمیل پرسشنامه و گرداوری داده ها، تجزیه و تحلیل داده ها با SPSS21 انجام شد. نتایج حاصل از این تحقیق نشان داد که در راهبردهای بازاریابی گردشگری پزشکی با محوریت بازار هدف عراق بین دیدگاه کارکنان بیمارستان ها و گردشگران سلامت تفاوت معناداری وجود دارد و به جز ترفیع، در سایر ابعاد میانگین امتیازات کمتری توسط گردشگران سلامت به خود اختصاص داده است. در راهبردهای محصول، قیمت گذاری، ترفیع و آمیخته بازاریابی، میانگین امتیازات اختصاص یافته کمتر از حد متوسط بوده است و این موضوع نشان دهنده وضعیت نابسامان در این ابعاد می باشد که نیاز به توجه بیشتر را نشان می دهد. در بعد راهبردی توزیع عملکرد مناسبی مشاهده شده است و دسترسی راحت به بیمارستان، نزدیکی به شهر و شرایط مناسب حمل و نقل شهری مناسب بوده است. همچنین رضایت از امکانات و تجهیزات پزشکی مناسب بوده است. اما در مورد خدمات پس از ترخیص، تبلیغات و اطلاع رسانی بیمارستان و خدمات پزشکی و فضای سبز، شرایط وعملکرد در جلب رضایت در جهت توسعه گردشگری پزشکی مناسب نبوده است. در نهایت با توجه به نتایج این تحقیق می توان ابراز کرد راهبردهای بازاریابی گردشگری پزشکی با محوریت بازار هدف عراق در بیمارستان های استان کردستان در وضعیت نامطلوبی قرار دارد و جهت توسعه گردشگری پزشکی و بازاریابی در این استان باید اقدامات کلیدی مهم و تاثیرگذاری صورت بگیرد.
  46. بخشبندی مشتریان بر اساس مدل RFM به منظور توصیه برنامه های وفادارسازی مشتریان
    1400
    دغدغهی اصلی سازمانها و کسبوکارهای امروزی، سودآوری بیشتر از طریق کشف خصوصیات و سلایق پنهان مشتریان است. این موضوع به بازاریابی دقیقتری در راستای محصولات و همچنین وفادارسازی مشتریان منجر میشود. بر این اساس بازاریابی به موقع و دقیق از طریق داده های تولید شده در مراودات واقعی و تراکنشهای مالی، انجام میپذیرد. این کار به کشف دانش، درک و پاسخگویی صحیح به نیازهای مشتریان برمبنای اهداف تجاری کسب و کارها، کمک بسزایی مینماید. ارتباطی که از این طریق با مشتریان ایجاد میشود به کمک تکنیکهای نوین داده کاوی و کشف الگوهایی ارزشمند از رفتارهای مشتریان به منظور فروش و سود بیشتر، کسب رضایتمندی مشتری، ایجاد روابط موثر با مشتریان و در نتیجه ایجاد وفاداری در آنها، انجام میگردد. لذا میتوان گفت که داده کاوی و استفاده از تکنیکهای یادگیری ماشین راه را برای مدیریت بازاریابی مدرن در سازمانهای تجاری بیش از پیش فراهم آورده است. در تحقیق حاضر دو مدل متفاوت برای خوشه بندی مشتریان یک فروشگاه خرده فروشی با تعداد خوشه های بهینه ارائه گردیده است و نتایج خوشه بندی به لحاظ کیفیت، سنجیده شده اند. بر همین اساس خوشه ها به روش RFM به دسته های مختلف تقسیمبندی شده، و برای هر کدام از بخشهای مشتریان، برنامه های وفادارسازی مناسب تهیه و به مدیران بازاریابی پیشنهاد میگردد. مدیران بازاریابی بر اساس همین بخشبندی های واقعی میتوانند برنامههای دقیقتری در راستای وفادارسازی، اجرای کمپینهای تبلیغاتی، حفظ رضایت مشتریان، کسب سود و کاهش هزینه ها و همچنین جلوگیری از ریزش بازار تسخیر شده، پیشنهاد داده و اجرا نمایند.
  47. نقش رویدادهای بومی محلی در ایجاد ذهنیت از مقصد گردشگری: مطالعه موردی جشنواره های بومی در اورامانات کردستان
    1400
    از آنجایی که ذهنیت از مقصد، به عنوان راهی برای جایگاه یابی مقاصد گردشگری و دستیابی به میزان قابل توجهی از شناخت نسبت به مقصدهای گردشگری توسط گردشگران شناخته می شود و همچنین، موفقیت یا ناکامی در بسط و گسترش گردشگری بسیاری از مقاصد گردشگری در تمام دنیا به دهنیت از مقصد گردشگر در رابطه با مقصد و نحوه مدیریت این تصویر توسط متوالیان و برنامه ریزان گردشگری وابسته است. در این پایان نامه موضوع رابطه و تاثیر نقش رویدادهای بومی محلی در ایجاد ذهنیت از مقصد گردشگری با تاکید بر تاثیرِ چهار متغیر مستقلِ اصالت جشنواره، کیفیت جشنواره، رضایت از جشنواره و ارزش جشنواره بر متغیر وابسته ی ذهنیت از مقصد، مورد تحقیق و آزمون قرار گرفته است. به گونه ای که هدف از این مطالعه و آزمونهای صورت گرفته در آن ایجاد درک علمی و کاربردی از عوامل تاثیر گذار بر ذهنیت از مقصد بوده است تا با آگاهی از آن ها و هم چنین تاثیر ایجاد تصویری مثبت، بر جلب بیشتر گردشگران به واسطه ی تشویق و تحریک آنها به بازگشت و پیشنهاد آن، موجبات مدیریت بازاریابی بهتر، برای جشنواره های هورامان فراهم آید. ویکرد این پژوهش کمی و از نظر هدف کاربردی بوده و از نظر نحوه گردآوری دادهها توصیفی- پیمایشی است. برای گردآوری داده ها از پرسشنامه استفاده شده و حجم نمونه با توجه به فرمول کوکران ، 384 نفر از روش تصادفی ساده انتخاب شده است. جامعه مورد بررسی گردشگرانی هستند که به هورامان به منظور شرکت در جشنواره های نامبرده سفر کرده اند. نتایج حاصله شده با استفاده از روشهای آماری نشان دهنده ی تاثیر هر چهار نوع متغییر پژوهش اصالت، کیفیت، رضایت و ارزش بر ذهنیت از مقصد هورامان بود به نحوی که مطابق نظر پاسخ دهندگان، بیشترین مقدار میانگین ) 41 / 3 ( به ارزش جشنواره اختصاص یافته است و مهمترین حیطه از نظر آنها میباشد. ذهنیت از مقصد گردشگری در رتبه دوم با کسب میانگین رتبهای 36 / 3 قرار دارد و پس از آن به ترتیب حیطه های کیفیت جشنواره، رضایت از جشنواره و اصالت جشنواره قرار دارند.
  48. بررسی میزان آمادگی بانک ها در پیاده سازی راهبرد های همکاری با فین - تک ها و استارتاپ های مالی(مورد مطالعه بانک های دولتی و خصوصی)
    1400
    در سا ل های اخیر ظهور فناوری های نوین (فین تک ها)، موضوع"همکاری بانک ها با فین تک ها" را به مبحثی مهم در اکوسیستم مالی مبدل کرده است. علاوه بر این حرکت بانکداری به سمت نوآوری باز است و یکی از قابلیت های برای نوآوری باز، آمادگی سازمانی است؛ لذا این پژوهش، با هدف اولویت بندی به راهبردهای همکاری بانک ها با فین تک ها و استارتاپ های مالی و همچنین بررسی میزان آمادگی ساختاری و فرهنگی بانک های استان کردستان برای پیاده سازی راهبرد های همکاری با فین تک ها و استارتاپ های مالی انجام شده است. روش این پژوهش به لحاظ هدف، از نوع کاربردی می باشد. در این پژوهش جامعه آماری شامل دو گروه می باشد؛ گروه اول، برای اولویت بندی به راهبرد های همکاری بانک ها با فین تک ها و استارتاپ های مالی شامل 7 نفر از خبرگان بانکی می باشد و گروه دوم برای بررسی میزان آمادگی ساختاری و فرهنگی بانک ها در راستای پیاده سازی راهبرد های همکاری، شامل 109 کارشناس که درحوزه های بانکداری الکترونیک ، بازاریابی، روابط عمومی، امور مشتریان و دیگر افرادی که به مبحث فین تک آشنا می باشند؛ این کارشناسان شاغل در مدیریت شعب بانک های دولتی و خصوصی در استان کردستان هستند. در پژوهش حاضر پس از مطالعه ادبیات تحقیق ، مهمترین راهبرد های همکاری و عوامل موثر بر انتخاب راهبرد ها شناسایی گردید. از روش AHP و مقایسات زوجین برای اولویت بندی به راهبرد های همکاری بانک ها و فین تک ها استفاده شد و همچنین از پرسشنامه استاندارد، جهت سنجش میزان آمادگی ساختاری و فرهنگی بانک ها برای پیاده سازی راهبردهای همکاری با فین تک و استارتاپ های مالی استفاده شده است. نتایج پژوهش حاکی از آن است که راهبرد های همکاری بانک ها با فین تک ها و استارتاپ های مالی به ترتیب: خرید فین تک، ایجاد فین تک، اجاره خدمات و ائتلاف سرمایه گذاری می باشد؛ آمادگی بانک-های استان کردستان برای پیاده سازی راهبرد های همکاری با فین تک ها و استارتاپ های مالی در سطح مطلوبی می باشد.
  49. اثرات بکارگیری بازاریابی تجربی در شکل گیری تجربه دلبستگی به مکان در گردشگران (مطالعه ای در صنعت گردشگری کردستان ایران و عراق)
    1400
    شرکت های موفق، از بازاریابی تجربی، به منظور خلق تجربه منحصربه فرد و به یادماندنی برای مشتریان؛ و از استراتژی های مرتبط با دلبستگی به مکان، برای شکل دهی به رفتارهای آنان استفاده می نمایند. با تمرکز بر این دو متغیر، شرکت ها می توانند ارزش ویژه ای را برای مشتریان خود خلق نموده و از این طریق می توانند مزیت رقابتی کسب نمایند. با توجه به نو بودن بحث بازاریابی تجربی و عدم پژوهش های کافی در این زمینه در ایران، این پژوهش با هدف بررسی اثرات بکارگیری بازاریابی تجربی در شکل گیری تجربه دلبستگی به مکان در گردشگران (مطالعه ای در صنعت گردشگری، ایران و عراق) انجام شد. تحقیق حاضر از نظر هدف کاربردی و از نظر ماهیت توصیفی_پیمایشی است.بدین منظور، با توجه به جامعه نامحدود (گردشگران کردستان ایران و عراق)، 384پرسشنامه به صورت آنلاین، توزیع و جمع آوری شد. داده های این پژوهش توسط پرسشنامه بوده که در قالب سوالات مبتنی بر طیف 5 گزینه ای لیکرت تنظیم شده اند. روایی پرسشنامه این تحقیق از شیوه ی توافق داوران و برای سنجش پایایی آن از آزمون آلفای کرونباخ استفاده شد که ضریب آلفای کرونباخ بدست آمده نیز بیانگر پایایی مناسب پرسشنامه است. این داده ها با استفاده از نرم افزارهای spss و Amos مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت، نتایج تحلیل ها نشان داد بکارگیری بازاریابی تجربی در شکل گیری تجربه دلبستگی به مکان در گردشگران تاثیر معنی داری دارد. همچنین بازاریابی تجربی در شکل گیری تجربه هویت مکان، دلبستگی عاطفی، پیوند اجتماعی و وابستگی به مکان تاثیر معنی داری نشان داد.
  50. تاثیر رهبری خدمتگزار بر وفادار سازی کارکنان و دانشجویان
    1400
    در جهانی که دانش و روابط مشتری به طور فزایندهای اهمیت مییابد ، سرمایه انسانی ، که نمایانگر حجم دانش ، مهارتهای فنی، خلاقیت و تجربه سازمان است، به طور فزایندهای اهمیت پیدا میکند و بنابراین نیروی کار سرمایه ای پرهزینه نیست. بلکه دارایی های مولد منسوب می شود و همچنین یکی از دغدغه های اصلی دانشگاهها حفظ وفاداری کارکنان و دانشجویان است، که در راستای تنقب آن توجه خاصی ازنظر آکادمیک و کاربردی به برنامه های وفاداری شده است. بهبود وفاداری کارمندان و دانشجویان یکی از دشوارترین مشکلات امروزی است که رهبران سازمانها را به دردسر میاندازد. روشهای مختلفی برای حل این مشکل پیشنهادشده است، ازجمله بهبود سبک رهبری به یک چشمانداز اصلی است، زیرا تا حدی سبک رهبری رابطه بین رهبران و کارمندان را تعیین میکند و رهبری خدمتگزار میتواند نقشی حیاتی در رهبری آینده سازمانها و جوامع داشته باشد. بر همین اساس پژوهش حاضر باهدف تاثیر رهبری خدمتگزار بر وفادار سازی کارکنان و دانشجویان انجام شده است. پژوهش حاضر از روش توصیفی- همبستگی استفاده کرده است و جامعه آماری آن کلیه کارکنان و دانشجویان دانشگاه پلی تکنیک سلیمانیه عراق بوده است که با استفاده از فرمول کوکران و نمونه گیری در دسترس تعداد 384 نفر بهعنوان نمونه انتخاب شدند. جهت گردآوری اطلاعات از مطالعات کتابجانه ای و پرسشنامه استاندارد استفاده شده است که برای سنجش متغیر رهبری خدمات گزار از پرسشنامه پترسون ن 2003 ( و جهت سنجش وفادارسازی از پرسشنامه لی و همکاران ن 2012 ( استفاده شده است.. در بخش توصیفی این مطالعه، از روشهایی مانند رسم جداول توزیع فرکانس و درصد، هیستوگرام نمودار میله ای توصیفی، شاخص مرکزی و مقایسه آن در بجشهای مجتلف و پراکندگی شاخصهای اننراف معیار و از واریانس پاسخهای ارائه شده و در آمار استنباطی از روشهایی مانند مقایسه میانگین ها، تجزیه واریانس، همبستگی بین متغیرهای تنقیب و روشهای تنلیل عاملی و تنلیل رگرسیون استفاده شده است. سرانجام، از نرمافزار SPSS 22 برای تجزیه وتنلیل یافته های این مطالعه استفاده شد. درنهایت نتایج نشان داد که رهبری خدمتگزار و مولفه های آن بر وفادار سازی نگرشی ، وفاداری رفتاری و وفاداری موقعیتی کارکنان و دانشجویان دانشگاه پلی تکنیک سلیمانیه عراق تاثیر مثبت و معناداری دارد و مدل نیز دارای برازش مناسبی است. بر اساس نتایج میتوان نتیجه گرفت که تمرکز بر نیازهای دانشجویان و کارمندان به معنای توجه به کیفیت و ارائه خدمات به آنان است، بنابراین دانشگاه تلاش میکند رضایت افراد را کسب کند. کیفیت خدمات تاثیر عمده ای در کاهش هزینه ها، افزایش رضایت و وفاداری این افراد، افزایش سودآوری و همچنین عملکرد کلی دانشگاه دارد.
  51. بررسی تاثیر چایکی بازاریابی بر عملکرد با نقشهای میانجی قابلیت نوآوری و تعدیلگری آشفتگی بازار
    1399
    هدف از انجام پژوهش حاضر، شناسایی تاثیر چابکی بازاریابی بر عملکرد مالی با نقشهای میانجی قابلیت نوآوری و تعدیلگری آشفتگی بازار در شرکت های کوچک و متوسط شهرک های صنعتی شهرستان سنندج است. این پژوهش بر حسب روش، توصیفی و از شاخه همبستگی، به لحاظ زمانی، تک مقطعی و از نظر هدف، کاربردی است. تعداد جامعه آماری 271 شرکت کوچک و متوسط شهرک های صنعتی شهرستان سنندج میباشد که از این تعداد، 159 شرکت به عنوان نمونه انتخاب شده است. روش نمونه گیری، تصادفی ساده و ابزار گردآوری داده ها، پرسشنامه های استاندارد چابکی بازاریابی، عملکرد مالی، قابلیت نوآوری و آشفتگی بازار می باشد. جهت تعیین روایی پرسشنامه ها از روایی محتوا و روایی سازه، و برای سنجش پایایی پرسشنامه ها از روش آلفای کرونباخ و پایایی ترکیبی استفاده شده است. یافته های مهم پژوهش حاکی از وجود تاثیر معنادار و مثبت چابکی بازاریابی بر قابلیت نوآوری و عملکرد مالی، قابلیت نوآوری بر عملکرد مالی است. همچنین نتایج مدلسازی معادلات ساختاری نقشهای میانجی قابلیت نوآوری و تعدیلگری آشفتگی بازار را بر رابطه بین چابکی بازاریابی با عملکرد مالی را تایید کرد.
  52. تاثیر شواهد برند بر ارزش خرید ادراک شده با نقش واسطه ای تصویر مشتریان از فروشگاه های زنجیره ای (مورد مطالعه: فروشگاه های زنجیره ای رفاه استان کرمانشاه
    1399
    هدف این پژوهش بررسی شواهد برند بر ارزش خرید ادراک شده با نقش واسطه ای تصویر مشتریان از فروشگاههای زنجیره ای می باشد. برای رسیدن به این هدف متغیر شواهد برند به عنوان متغیر مستقل پژوهش، متغیر تصویر مشتریان از فروشگاههای زنجیره ای به عنوان متغیر میانجی پژوهش، و متغیر ارزش خرید ادراک شده به عنوان متغیر وابسته پژوهش در نظر گرفته شده است. پژوهش حاضر از نظر هدف، از نوع پژوهش های کاربردی بشمار می رود و از نظر شیوه اجرای پژوهش توصیفی_ پیمایشی از نوع میدانی محسوب می شود. جامعه نمونه مراجعه کنندگان به فروشگاههای زنجیره ای استان کرمانشاه می باشند. و حجم نمونه معادل 384 نفر در نظر گرفته شده است. برای جمع آوری اطلاعات پژوهش به طور کلی از روش میدانی( پرسشنامه) و برای تدوین مبانی نظری پژوهش از روشهای کتابخانه ای نظیر مقالات، کتابهای مورد نیاز و منابع اینترنتی استفاده شده است. تجزیه و تحلیل حاصل از این پژوهش با استفاده از نرم افزار اس پی اس اس نسخه22 و لیزرل نسخه 8.5 در دو سطح آمار توصیبفی و استنباطی انجام شده است. برای تحلیل داده های آماری از روشهای مختلف آمارتوصیفی و استنباطی و از روش T_test تک نمونه ای، ضریب همبستگی و تحلیل رگرسیون و مدل یابی معادلات ساختاری استفاده شده است. یافته های پژوهش نشان دهنده تاثیر شواهد برند بر تصویر مشتریان از فروشگاههای زنجیره ای و همچنین تاثیر تصویر مشتریان از فروشگاههای زنجیره ای بر ارزش خرید ادراک شده است. بعلاوه نقش واسطه ای تصویر مشتریان از فروشگاههای زنجیره ای در تاثیر ابعاد شواهد برند بر ارزش خرید ادراک شده مورد تایید قرار گرفت. و سه فرضیه پژوهش مورد تایید قرار گرفتند
  53. اثر بازاریابی توصیهای بر میزان مقاومت مصرفکننده در برابر جایگزینی برند کالای تند مصرف
    1399
    چکیده امروزه روش های جدید بازاریابی با کارایی بیشتر، اقتصادی تر و تاثیرگذاری بیشتر جایگزین روش های قدیمی بازاریابی شده اند. امروزه محققان حوزه بازاریابی به این امر آگاه اند که بازاریابی توصیه ای نقشی بسیار مهم در تصمیم گیری برای خرید مشتری را بازی می کند. بازاریابی توصیه ای درواقع نوشدارویی است که هم خواست مشتریان را تامین می کند و هم صاحبان مشاغل را از سردرگمی برای هزینه های گزاف با اثرگذاری موقت تبلیغات نجات می دهد. بازاریابی توصیه ای که به وسیله مشتری انجام می شود نتیجه عوامل بسیار گوناگونی است. با افزایش نمانام های مصرفی، مدیران در تلاش اند که با استفاده از شیوه های بازاریابی توصیه ای مقاومت مشتریان را در برابر پذیرش برند خود افزایش دهند. این امر برای آن ها بسیار حائز اهمیت است که مطمئن شوند می توانند مقاومت مصرف کننده را در برابر پذیرش برند جدید خود به حداکثر برسانند و درنتیجه اعتماد مصرف کننده و سرمایه وفاداری را در مشتریان ایجاد کنند. هدف این مطالعه اثر بازاریابی توصیه ای بر میزان مقاومت مصرف کننده در برابر جایگزینی برند کالای تند مصرف در فروشگاه افق کوروش شهر سنندج است که حجم نمونه موردبررسی برابر با 384 نفر بود. ازنقطه نظر هدف، این پژوهش بر اساس هدف کاربردی و اساس چگونگی به دست آوردن داده های موردنیاز توصیفی، همبستگی است. در این پژوهش از پرسشنامه برای جمع آوری داده ها و دریافت پاسخ سوالات محقق استفاده شده است. برای به دست آوردن آن از روش نمونه گیری تصادفی استفاده شده است، به منظور تعیین پایایی پرسشنامه از ضریب آلفای کرون باخ استفاده شده است و ابزار گردآوری پژوهش تحقیقات میدانی است. از شاخص برازندگی برای تعیین برازندگی و اعتبار مدل مفهومی پژوهش استفاده می شود. ازنظر اساتید برای روایی پرسشنامه استفاده گردید. روش تجزیه وتحلیل داده ها به روش آمار توصیفی و استنباطی و با استفاده از نرم افزار اس پی اس اس و آماس انجام شده است. برای بررسی نرمال بودن داده ها از آزمون کلموگراف-اسمیرونوف و از آزمون تحلیل عاملی تاییدی جهت تایید روایی سوالات و برای بررسی برازش مدل پژوهش با استفاده از داده های گردآوری شده از مدل معادلات ساختاری استفاده شده است. نتایج حاکی از آن است که روش های بازاریابی توصیه ای شامل توصیه شفاهی، توصیه الکترونیکی و توصیه بازاریابان است و در این مطالعه توصیه شفاهی بیشترین و توصیه بازاریابان کمترین تاثیر را نسبت به مقاومت مصرف کننده در برابر جایگزینی برند کالای تند مصرف دارند و تمام متغیرهای بازاریابی توصیه ای باعث افزایش مقاومت مصرف کننده و وفاداری مصرف کننده نسبت به برند مصرفی می شوند.
  54. سنجش مهارت های کسب و کار و تکنیکی بازاریابان دیجیتال
    1399
    مهارت های بازاریابان دیجیتال برای مدیران شرکت ها یا افرادی که می خواهند تجارت خود را رونق ببخشند و مشتریان زیادی را جذب تجارت خود کنند از اهمیت خاصی برخوردار است، از مهم ترین مهارت های بازاریابان دیجیتال مهارت های کسب و کاری و تکنیکی است، در این پژوهش به منظور بررسی این موضوع چهار مهارت کسب و کاری (مهارت های پژوهشی، دانش تکنیکال و کاربردی، پایش و اندازه گیری و مهارت یکپارچه سازی مهارت های دیجیتالی)، و سه مهارت تکنیکی (مهارت های سازمانی، پیش بینی آینده و مهارت های ارتباط با مشتری)، با استفاده از روش پژوهش پیمایشی از نوع توصیفی- تحلیلی مورد مطالعه قرار گرفت. جامعه آماری پژوهش شامل کلیه بازاریابان دیجیتال داخل کشور است که به روش نمونه گیری غیراحتمالی در دسترس مد نظر قرار گرفتند و با استفاده از پرسشنامه بسته مشتمل بر 8 سوال عمومی و 42 سوال تخصصی نظرسنجی شدند، در نهایت 149 نمونه کامل بدست آمد، پس از گردآوری داده های میدانی تحلیل یافته ها با استفاده از آزمون های همبستگی پیرسون، آزمون t تک نمونه ای، آزمون T زوجی، آزمون t با دو نمونه مستقل و آزمون تحلیل واریانس در نرم افزار SPSS و ماتریس اهمیت ـ عملکرد انجام گرفت، مطابق با یافته های پژوهش در مرحله اهمیت، بیشترین مقدار میانگین مربوط به مهارت های پیش بینی آینده با مقدار (6188/4)، و یکپارچه سازی مهارت های دیجیتالی با مقدار (4989/4)، است همچنین بیشترین شکاف میان ابعاد مهارتی بازاریابان دیجیتال مربوط به مهارت های پیش بینی آینده با مقدار (0014/1-)، و مهارت های پایش و اندازه گیری با مقدار (8913/0- )، است.
  55. نقش مشارکت مشتریان در خلق ارزش اقتصادی و اجتماعی در اکوسیستم کسب و کار
    1399
    امروزه تمرکز استراتژیک بنگاه ها از دیدگاه عملکرد انفرادی به توسعه استراتژی مبتنی بر اکوسیستم کسب وکار تغییر پیدا کرده است. اکوسیستم کسب وکار به سیستم های وابسته متقابلی اشاره دارد که توسط پایه هایی از اعضای مختلف اکوسیستم مانند مشتریان، تامین کنندگان، شرکاء و سایر ذینفعان به هم پیوسته است. به عبارتی ورود و خروج هریک از اعضا بر عملکرد سایر اعضا موثر است. در میان اعضای اکوسیستم های کسب وکار، این مطالعه بر روی مشتریان و اثرگذاری مشارکت مشتری در ایجاد ارزش اقتصادی و اجتماعی در اکوسیستم کسب وکار و در راستای پایداری اکوسیستم کسب وکار تمرکز دارد. از جمله نمودارهای مهم اقتصاد خدماتی صنعت گردشگری است و توسعه آن مزایای بی شمار اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی به دنبال دارد. امروزه این صنعت از اهمیت بالایی در تحولات اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی کشورها به ویژه ایران برخوردار است و گردشگران نقش مهمی در تداوم گردشگری و آینده این صنعت ایفا می کنند. به این منظور نقش کلیه مشتریان دفاتر خدمات گردشگری غرب کشور، به عنوان جامعه آماری در ایجاد ارزش در اکوسیستم کسب وکار مورد بررسی قرار گرفت. این پژوهش به لحاظ موضوع از نوع پژوهش های همبستگی و بر اساس هدف از نوع پژوهش های کاربردی و بر اساس روش اجرا و جمع آوری اطلاعات، پیمایشی است. برای گردآوری داده ها از پرسشنامه استفاده شده است. نمونه جامعه با توجه به نامحدود بودن آن، تعداد 400 نفر از مشتریان دفاتر خدمات گردشگری غرب کشور انتخاب شد و روش نمونه گیری، غیر تصادفی در دسترس بوده است. نتایج به دست آمده نشان دهنده اثر مثبت و معنادار مشارکت مشتریان در ایجاد ارزش اقتصادی و ایجاد ارزش اجتماعی در اکوسیستم کسب وکار است. از طرفی انگیزش و عوامل جامعه شناختی نیز به عنوان دو محرک اثرگذار در میزان مشارکت مشتریان شناخته شدند. همچنین نتایج پژوهش نشان دادکه متغیرهای فرعی نظیر جنسیت، استان مشتریان و تعداد دفعات مراجعه به آژانس های گردشگری در بازه زمانی یکسال در برخی از روابط اصلی پژوهش، اثر تعدیل کنندگی دارند.
  56. بررسی محرک های کلیدی کارآفرینی صادرات (مورد مطالعه: کارآفرینان صادرات در ایران)
    1399
    چالش ها و موانع پیش‎روی صادرکنندگان سبب شده تا صرفاً مهارت های مدیریتی به تنهایی تضمین کننده نتایج موفقیت آمیز یک مدیر صادراتی نباشند. در سه دهه اخیر رویکرد کارآفرینی در فعالیت های صادرات خود را به عنوان پاسخی به این شکاف نشان داده است و به این واسطه در ادبیات تجارت بین الملل مورد توجه قرار گرفته است. با این وجود تا به امروز پژوهش های انگشت شماری کارآفرینی صادرات و محرک های آن را مورد بررسی قرار داده اند. پژوهش پیش رو با بررسی محرک های کارآفرینی صادرات در سه بعد آن (سرعت، شدت و گستره) سعی در گسترش ادبیات کارآفرینی صادرات دارد. این پژوهش از نظر هدف کاربردی-توسعه ای است و جمع آوری داده ها توصیفی و غیرآزمایشی است که به صورت پیمایشی صورت گرفته است. داده های مورد نظر با ارسال الکترونیک پرسشنامه آنلاین به 175 صادرکننده در شهرهای مختلف ایران صورت گرفت و داده های به دست آمده از طریق روش مدل سازی معادلات ساختاری و با استفاده از نرم افزار PLS مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفت. نتایج پژوهش نشان دادند که پنج عامل: تعهد صادرات، منابع تجربی و ساختاری، شدت رقابت، فاصله بازار و حمایت دولت در بعد تسهیلات تجاری، محرک های اصلی کارآفرینی صادرات هستند. اما رابطه معنی داری میان حمایت دولت در بعد آموزشی اطلاعاتی با کارآفرینی صادرات مشاهده نشد. همچنین نتایج پژوهش نشان دادند که متغیرهای فرعی سن، تحصیلات، وضعیت تاهل و اندازه شرکت در برخی روابط اصلی پژوهش، اثر تعدیل کنندگی دارند.
  57. رابطه میان تجربه مشتری و واکنش وی نسبت به عملکرد نامطلوب برند (مطالعه موردی: هتلهای چهار و پنج ستاره تهران)
    1398
    این پژوهش با هدف بررسی رابطه بین تجربه مشتری و واکنش در برابر عملکرد نامطلوب برند در هتلهای چهار و پنج ستاره تهران انجام شده است. تحقیق حاضر براساس هدف کاربردی است و بر اساس ماهیت و نحوه گردآوری دادهها از نوع توصیفی_ همبستگی و از نظر نوع داده کمی میباشد. جامعه آماری مورد نظر در این پژوهش متشکل از مشتریان هتلهای تهران میباشند. که تعداد آنها نامحدود است، به علت گسترده بودن جامعه آماری بهترین راه تعیین حجم نمونه استفاده از فرمول جامعه نامحدود کوکران است، بر این اساس تعداد 483 نفر به دست میآید. به منظور جمعآوری دادههای مورد نیاز پژوهش یک پرسشنامه مشتمل بر 52 سوالی استاندارد مقتبس از پژوهش زیتمال و همکاران (5102) بر اساس طیف لیکرت طراحی و بین نمونه پژوهش توزیع و تکمیل گردیده و در تجزیه و تحلیل مورد استفاده قرار گرفت. پایایی این پرسشنامه به روش آلفای کرونباخ و با قرار گرفتن تمامی مقادیر در بازه بیش از 1.0مورد تایید قرار گرفت. با بررسیهای صورت گرفته در زمینه نرمال بودن توزیع متغیرهای مورد بررسی، برازش مدلهای تحلیلی و نهایتا آزمون فرضیههای پژوهش به روش مدل معادلات ساختاری، با تکیه بر نتایج این تحلیلها رابطه بین تجربه مشتری و واکنش در برابر عملکرد نامطلوب برند در هتلهای تهران به اثبات رسید، حال و پس از تائید این موضوع میتوان برخی تفکرات را در سازمان تغییر داده و برنامههای سازمانی را بر مینای آن طراحی نمود.
  58. بررسی رابطه میان برندگذاری رابطه مند و پرستیژ برند (مطالعه موردی: مشتریان خودروهای لوکس در جزیره کیش)
    1398
    این پژوهش با هدف بررسی رابطه میان برندگذاری رابطه مند و پرستیژ برند در مشتریان خودروهای لوکس در جزیره کیش انجام شده است. پژوهش حاضر، از حیث هدف، پژوهشی کاربردی است و از حیث روش انجام آن، در زمره پژوهش های توصیفی - همبستگی قرار می گیرد. جامعه آماری مورد بررسی در این پژوهش، مشتریان خودروهای لوکس واقع در جزیره کیش هستند که برای تعیین حجم نمونه با توجه به نامعلوم بودن حجم جامعه از فرمول کوکران استفاده شده و به منظور افزایش امکان پذیری نمونه گیری، در این پژوهش از روش نمونه گیری غیر تصادفی در دسترس استفاده شده است. جهت برآورد حجم نمونه در این پژوهش از فرمول کوکران استفاده شده است که تعداد نمونه با استفاده از فرمول کوکران در مورد جوامعی با حجم نامعلوم، 384 نفر است. روش نمونه گیری مورد استفاده در این پژوهش تصادفی طبقه ای بوده و تعداد 384 نفر به عنوان نمونه پژوهش انتخاب و پرسشنامه ها در اختیار آنان قرار داده شد و پس از تکمیل به پژوهشگر برگردانده شد. به منظور جمع آوری داده های موردنیاز پژوهش یک پرسشنامه مشتمل بر 35 سوال بر اساس طیف لیکرت طراحی و در بین نمونه پژوهش توزیع وتکمیل گردیده و در تجزیه و تحلیل مورد استفاده قرار گرفت. روایی محتوایی پرسشنامه براساس دریافت نظرات استاد راهنما و تنی چند از اساتید گروه مدیریت بررسی و پس از تائید ایشان اقدام به توزیع پرسشنامه گردید، در این پژوهش برند رابطه مند ازمطالعه کیم (2013) و ولوتسو (2015) با ابعاد اعتماد برند، رضایت برند وتعهد برنداز طریق پرسشنامه ای 19 سوالی و پرستیژ برند متشکل از 5 مولفه ارزش تجملی درک شده، ارزش یگانگی درک شده، ارزش اجتماعی درک شده از پژوهش، ارزش لذت درک شده از پژوهش، ارزش کیفیت درک شده همگی برگرفته از پژوهش رئیس روحانی و حیدر زاده (2011) و با استفاده از طیف 5 گزینه ای لیکرت مورد سنجش قرار گرفت. بررسی های میدانی برای تناسب پایایی متغیر های پژوهش در نمونه انتخاب شده و در نمونه انجام و با قرار گرفتن تمامی مقادیر در بازه بیش از 0.7مورد تایید قرار گرفت. سپس فرضیه های پژوهش به روش مدل معادلات ساختاری بررسی گردید. بر اساس نتایج بدست آمده می توان اذعان داشت که میان برندگذاری رابطه مند و پرستیژ برند در مشتریان خودروهای لوکس در جزیره کیش رابطه مثبت و معنا داری وجود دارد.
  59. بررسی تاثیر سبک زندگی مصرف کنندگان بر قضاوت محصولات داخلی با در نظر گرفتن نقش میانجی قومگرایی )مطالعهای در صنعت لوازم خانگی(
    1398
    چرخشهای فرهنگی و تغییرات ساختار جمعیتی باعث شده که هر مطالعه ای از رفتار مصرف کننده در فرهنگ های مختلف دشوار و مشکل باشد. امروزه تمرکز بر جنبه های روانشناختی مشتریان از سوی شرکتها به وفور دیده میشود و شرکتها در تلاشاند که علیرغم پیچیدگی های رفتاری مصرف کننده راهکارهایی جهت پیشبینی آن داشته باشند، از این رو مطالعه حاضر با هدف شناسایی تعیین درجه اهمیت عوامل روانشناختی سبک زندگی و قوم گرایی بر قضاوت محصولات داخلی از جانب مصرف کنندگان است. این پژوهش از لحاظ هدف کاربردی و از نوع مطالعات توصیفی تحلیلی است. - جامعه آماری این پژوهش را مشتریان و خریداران لوازمخانگی که به فروشگاه های لوازم خانگی )نمایندگان محصولات داخلی/خارجی( مراجعه کرده اند، تشکیل می دهند که با استفاده از فرمول کوکران تعداد اعضای نمونه 384 نفر به دست آمد. روش نمونه گیری غیر احتمالی در دسترس است. ابزار اصلی جهت جمع آوری داده در این پژوهش پرسشنامه می باشد. برای ارزیابی متغیر سبک زندگی از پرسشنامه AIO )فعالیت، علایق و عقاید( برای قومگرایی از پرسشنامه CETSCALE که توسط شیمپ و شارما در سال 1987طراحی شده استفاده شده است، اما برای قضاوت محصول پرسشنامه واحدی طراحی نشده و به همین دلیل برای بررسی این متغیر از پرسشنامه محقق ساخته بهره گرفته شده است. پس از تکمیل پرسشنامه ها، داده های گردآوری شده با کمک نرم افزار کامپیوتری SPSS و AMOS در دو حوزه توصیفی و استنباطی مورد تحلیل قرار گرفتند. نتایج نشان می دهد که سبک زندگی مصرف کنندگان از طریق متغیر میانجی قوم گرایی بر قضاوت محصول تاثیر میگذارد. در میان ابعاد سبک زندگی بیشترین تاثیر را علایق بر قضاوت محصول و در میان ابعاد قوم گرایی بیشترین تاثیر را وطنپرستی بر قضاوت محصولات داخلی توسط مصرف کنندگان داشت.
  60. بررسی رابطه تاکتیک های برندسازی شخصی با موفقیت حرفه ای ( پزشکان، وکلا، هنرمندان و ورزشکاران شهر سنندج)
    1398
    برندسازی شخصی از جمله موضوعاتی است که این روزها خیلی رایج شده است. انسان ها همواره در طول تاریخ به دنبال ثبت نماد ها و جاگذاری نمود و اثری از خود بوده اند. امروزه برند ها نمادی از هویت محصولات و حتی انسان ها به شمار می روند و اهمیت برند در شکل گیری ارتباطات و جریان های مرتبط با کسب و کار غیر قابل انکار است. برند تنها در انحصار سازمان ها و محصولات نیست، اشخاص نیز می توانند برند شخصی برای خود داشته باشند. محیط بازاریابی مدرن امروزی، به طور فزاینده ای به محیطی مهم برای ساخت و ترویج برند شخصی تبدیل شده است. از نقطه نظر علمی، برند شخصی یک موضوع مهم است. زیرا بسیاری از موفقیت های آینده یک فرد بستگی به توانایی شخص و استفاده از اهرم های در دسترس برای ساخت و توسعه یک تصویر مطلوب از خود است. ایجاد یک برند شخصی می تواند به عنوان مسیری به سوی موفقیت حرفه ای مورد استفاده قرار گیرد. هدف از پژوهش حاضر بررسی رابطه تاکتیک های برند سازی شخصی بر موفقیت حرفه ای ( مورد مطالعه: پزشکان، وکلا، هنرمندان و ورزشکاران شهر سنندج ) می باشد. پژوهش حاضر براساس هدف از نوع کاربردی – توسعه ای است و براساس ماهیت و نحوه گردآوردی داده ها توصیفی از نوع همبستگی می باشد. جامعه آماری این پژوهش را پزشکان، وکلا، هنرمندان و ورزشکاران شهر سنندج تشکیل می دهند که با توجه به حجم بالای جامعه در ابتدا از روش نمونه گیری طبقه بندی شده سپس از روش نمونه گیری غیرتصادفی-دردسترس استفاده می شود. با توجه به نوع پژوهش و نوع متغیرها، جهت تجزیه وتحلیل داده های آماری و بررسی سئوالات پژوهش با بهره گیری از نرم افزارهای آماری SPSS و PLS، از آماره های توصیفی و آزمون های استنباطی متناسب با نوع داده ها و متغیر ها استفاده گردید. بر اساس نتایج حاصل از آزمون فرضیه ها ؛ تمام عوامل به کار گرفته شده، تاثیر معنی داری بر موفقیت حرفه ای دارند، که در این بین برند سازی شخصی بیشترین تاثیر و پس از آن مولفه الگو سازی از خود در رتبه دوم، استدعا از دیگران رتبه سوم ، مورد توجه قرار گرفتن رتیه چهارم، ایجاد ارعاب در میان رقبا رتبه پنجم و خود تبلیغی آخرین رتبه یعنی رتبه ششم را به خود اختصاص داده اند و به این ترتیب بر موفقیت حرفه ای تاثیر می گذارند. کلید واژه ها: برند، برند سازی شخصی، موفقیت شغلی، موفقیت حرفه ای
  61. بررسی تاثیر تبلیغات تایید کننده های مشهور بر نگرش زنان مصرف کننده با نقش میانجی خود پنداره (زنان مصرف کننده لوازم آرایشی بهداشتی شهر تهران)
    1398
    مروزه اهمیت تبلیغات در رونق کسب و کار بر کسی پوشیده نیست و صاحبان صنایع به خوبی به عمق این مسئله پی برده اند که غفلت از دنیای تبلیغات می تواند صدمه جبران ناپذیری بر کسب و کارهای آن ها وارد کند. یکی از رایج ترین ترفندهای مورد استفاده در تبلیغات استفاده از افراد مشهور (تایید کننده ای مشهور) است که محصول را مورد تایید قرار می دهند. در دنیای امروز استفاده از این اشخاص در تبلیغات، بخشی از هزینه های سازمان ها را برای پیش برد فروش محصولات آنها، به خود اختصاص داده است. هدف این پژوهش بررسی تاثیر استفاده از تبلیغات تایید کننده های مشهور بر نگرش زنان مصرف کننده با توجه به نقش میانجی خودپنداره است. این پژوهش از حیث هدف کاربردی و از نظر ماهیت، توصیفی، تحلیلی است. جامعه آماری این پژوهش شامل زنان مصرف کننده لوازم آرایشی بهداشتی شهر تهران بوده که در معرض تبلیغات قرار گرفته اند. از این جامعه با استفاده از فرمول کوکران، نمونه ای به حجم 384 نفر و به روش نمونه گیری غیر احتمالی در دسترس انتخاب شده است. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه که پایایی و روایی آن مورد تایید قرار گرفته است. به منظور تجزیه و تحلیل داده ها از مدل یابی معادلات ساختاری و نرم افزارهای 23 SPSS و AMOS استفاده شده است. یافته های پژوهش نشان می دهد که تبلیغات تایید کننده های مشهور بر نگرش و خودپنداره زنان مصرف کننده لوازم آرایشی بهداشتی تاثیر مستقم و معناداری دارد. اما خودپنداره بر نگرش زنان مصرف کننده تاثیر مستقیم و معناداری ندارد.
  62. بررسی قوم نگاشتی بازاریابی کارآفرینانه در گردشگری روستایی (مورد مطالعه: روستای دولاب)
    1398
    بازاریابی کارآفرینانه به معنی شناسایی و بهره برداری پیش دستانه از فرصت ها برای جذب و حفظ مشتریان سودمند است که از طریق رویکردهای نوآورانه به مدیریت ریسک، استفادۀ اهرمی از منابع و خلق ارزش صورت می گیرد. هدف از پژوهش حاضر مشخص کردن وضعیت قوم نگاشتی بازاریابی کارآفرینانه در گردشگری روستایی (مورد مطالعه: روستای دولاب) است که برای این منظور از روش پژوهش قوم‎نگاری با رویکرد توصیفی استفاده می‎شود. جامعه آماری آن ساکنین روستای دولاب بود که در زمینه گردشگری روستایی به عنوان کارآفرین فعالیت داشتند در ادامه از روش نمونه گیری هدفمند تعداد 10 نفر انتخاب شدند. همچنین برای روایی و پایایی ابزار معیارهای اعتبار، انتقال، اعتماد، تایید و اصالت توسط اساتید مورد بررسی قرار گرفت، استفاده از استقرا در بررسی داده های جمع آوری شده در فرآیند مشاهده، مصاحبه، یادداشت برداری، استخراج گزاره، کدگذاری باز، کشف مفهوم و مقوله، و برای تجزیه و تحلیل داده ها با روش تحلیل شماتیک با استفاده از نرم افزار آماری مکس کیو دی آی نسخه 18 نشان داد که به مدلی توسعه یافته در خصوص بازاریابی کارآفرینانه شامل ابعاد (فرصت محوری، پیش نگری، ایجاد ارزش، اهرم-کردن منابع، مشتری گرایی، نوآوری گرایی، ریسک پذیری، محتوا محوری، هدایت و رهبری، هدف محوری) دست یافت.
  63. تاثیر تعامل مشتری با مشتری بر تجربه گردشگری در هتل
    1398
    صنعت گردشگری از مهم ترین منابع درآمد و همچنین از عوامل موثر در ارتباطات فرهنگی بین کشورها است و به عنوان گسترده ترین صنعت خدماتی جهان، حائز جایگاه ویژه ای است. هتل داری یکی از بخش های بسیار پویای صنعت گردشگری محسوب می شود که نقش مهمی در جذب گردشگران دارد. بنابراین هدف از این پژوهش بررسی تاثیر تعامل مشتری با مشتری بر تجربه گردشگری در هتل های استان کردستان است. پژوهش حاضر از لحاظ هدف کاربردی و از لحاظ شیوه گردآوری داده ها توصیفی-پیمایشی می باشد که برای گردآوری داده ها از پرسشنامه محقق ساخته استفاده شده است. جامعه آماری شامل کلیه گردشگرانی که در هتل های 4،3 ستاره استان کردستان در سال 1397 اقامت داشته اند. بر اساس روش نمونه گیری در دسترس تعداد 384 نفر از این افراد به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند. جهت تجزیه و تحلیل سوالات پژوهش از آزمون همبستگی پیرسون، تحلیل مسیر و معادلات ساختاری استفاده شد. یافته ها نشان داد: بین برونگرایی، شباهت درک شده، میل به ماندن، رضایت از تعطیلات و وفاداری به هتل و تعامل مشتری با مشتری رابطه معنادار و مثبتی وجود دارد. همچنین نتایج نشان داد که تعامل مشتری-مشتری می تواند در رابطه بین برونگرایی و شباهت درک شده با تجربه گردشگری نقش میانجی داشته باشد. بنابراین پیشنهاد می شود که مسئولین هتل های استان کردستان در برنامه ریزی سفرها، به ایجاد فرصت هایی که گردشگران بتوانند در کنار سایر گردشگران با مردم، تاریخ و فرهنگ محلی تعامل اجتماعی و ارتباط بیشتری برقرار کنند، توجه نمایند
  64. بررسی تاثیر توانمندسازی نیروی انسانی بر تصویر ذهنی گردشگران از مقصد (مطالعه موردی :آژانس های مسافرتی شهرستان سنندج)
    1396
    امروزه گردشگری به عنوان صنعت جذاب و جایگزین موردتوجه قرارگرفته و تصویر ذهنی از مقصد گردشگری عاملی است که بسیاری از گردشگران در هنگام انتخاب مقصد موردتوجه قرار می دهند و این تصویر ذهنی بر رضایت و مقاصد رفتاری گردشگران از اهمیت خاصی برخوردار است و ازآنجایی که منابع انسانی باارزش ترین عامل تولید و مهم ترین سرمایه و منبع اصلی مزیت رقابتی و ایجادکننده قابلیت های اساسی هر سازمانی به شمار می آید، هدف اصلی این پژوهش تاثیر توانمندسازی منابع انسانی بر ایجاد تصویرسازی ذهنی مقاصد گردشگری است. در این پژوهش بعد از مطالعه دقیق ادبیات موضوعی، مدل مفهومی پژوهش ترسیم گردید. پژوهش حاضر ازلحاظ هدف، کاربردی است و ازلحاظ نوع روش، توصیفی (همبستگی) است. برای جمع آوری داده ها از ابزار پرسشنامه استفاده شد که در این راستا، پژوهش در شاخه مطالعات میدانی قرار می گیرد. جامعه آماری این پژوهش کارکنان آژانس های مسافرتی شهرستان سنندج می باشد و به دلیل محدود بودن جامعه آماری از سرشماری استفاده شد و نمونه آماری مشتمل بر 100 نفر از کارمندان و مدیران آژانس های مسافرتی شهرستان سنندج می باشد و حجم نمونه با حجم جامعه برابر گرفته شده است. داده های موردنیاز از طریق مطالعات کتابخانه ای و پرسشنامه ای جمع آوری شدند و به منظور تحلیل این داده ها از برنامه نرم افزاری SPSS و IMOS استفاده شد. در این راستا از آزمون کولموگرف_اسمیرنوف برای مشخص نمودن نرمال بودن توزیع متغیرها و تحلیل عاملی تاییدی (SFA) و مدل معادلات ساختاری (SEM) برای تجزیه وتحلیل دادها و بررسی رابطه میان متغیرها استفاده شده است. توانمندسازی کارکنان، تصویرذهنی مقصد گردشگری.
  65. ﺑﺮرﺳﯽ ﺗﺄﺛﯿﺮ ﻓﺮﻫﻨﮓ ﯾﺎدﮔﯿﺮی ﺳﺎزﻣﺎﻧﯽ و ﺗﻮاﻧﻤﻨﺪﺳﺎزی رواﻧﺸﻨﺎﺧﺘﯽ ﮐﺎرﮐﻨﺎن ﺑﺮ ﻧﮕﺮش ﻫﺎی ﮐﺎرﮐﻨﺎن ﻧﺴﺒﺖ ﺑﻪ ﺷﻐﻞ (ﻣﻄﺎﻟﻌﻪ ﻣﻮردی: ﺳﺘﺎد سازمان جهاد ﮐﺸﺎورزی اﺳﺘﺎن ﮐﺮدﺳﺘﺎن)
    1396
    پژوهش حاضر با عنوان «ﺑﺮرﺳﯽ ﺗﺄﺛﯿﺮ ﻓﺮﻫﻨﮓ ﯾﺎدﮔﯿﺮی ﺳﺎزﻣﺎﻧﯽ ﺑﺮ ﻧﮕﺮش ﻫﺎی ﮐﺎرﮐﻨﺎن ﻧﺴﺒﺖ ﺑﻪ ﺷﻐﻞ» انجام گرفته است که یادگیری سازمانی و سازمان یادگیرنده به عنوان توانمند سازی سازمان در کسب بینش و درک از تجربه از طریق آزمایش و تجربه ، مشاهده و تجزیه و تمایلی برای ارزیابی شکست ها و موفقیت ها قلمداد می شوند. یادگیری سازمانی به مفهوم یادگیری افراد و گروهها در درون سازمان است ولی در سازمان یادگیرنده یادگیری سازمان به عنوان یک سیستم کلی مطرح است .در کل سازمان یادگیرنده حاصل یادگیری سازمانی است. یادگیری فرآیندی است که تغییرات رفتار فرد و سازمان را در بر می گیرد. سازمان هایی که فرهنگ قوی یادگیری را به وجود آورده اند، در ایجاد، دستیابی و انتقال دانش و اصلاح رفتار برای انعکاس دانش و ایده ها به خوبی عمل می کنند.
  66. تاثیر شایستگی های مدیریتی بر اثربخشی بازاریابی شرکت های فعال در صنایع منتخب
    1396
    با توجه به فضای رقابت جهانی و تغییر و تحولاتی که با شتاب در جهان امروز رخ می دهد، شرکت ها برای حفظ بقای خود دست به اقداماتی می زنند یا شرایط را برای اثربخش کردن عملکرد واحدها یا بخش های خود مهیا می سازد. همچنین، رویکرد نوین سازمان ها به سمت پویایی محیط، توسعه قابلیت های فردی و سازمانی و شناسایی افراد مستعد در پذیرش مسئولیت های مهم و خطیر می باشد در این پژوهش، به عنوان بخشی از یک مطالعه در زمینه اثربخشی بازاریابی و شایستگی های مدیریتی، با تلفیق مدل اثربخشی بازاریابی کاتلر، نظریه شایستگی های مدیریتی بویاتزیس، مجموعه شایستگی های موثر بر اثربخشی بازاریابی شرکت های فعال در صنایع منتخب در ایران مورد آزمون قرار گرفته است. جامعه آماری این پژوهش، مدیران عامل و اعضای هیات مدیره، مدیران بازاریابی، فروش، استراتژی، برنامه ریزی، مدیران برند، روابط عمومی و تبلیغات شرکت های فعال در صنایع منتخب می باشد. تعداد اعضای نمونه با توجه به فرمول مورگان 405 نفر از مدیران این شرکت ها است. برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه و برای تجزیه و تحلیل داده های جمع آوری شده از آمار توصیفی، آزمون مدل اندازه گیری و آزمون مدل ساختاری استفاده شده است. نتایج نشان داد که شایستگی های مدیریتی و اثربخشی بازاریابی دارای رابطه معنادار با یکدیگر بوده است. همچنین شایستگی های مدیریتی پایه بر مولفه فلسفه مشتری با ضریب استاندارد 65/0، بر تلاش های بازاریابی یکپارچه با ضریب 62/0، بر اطلاعات بازاریابی با ضریب 77/0 ، بر مولفه جهت گیری های استراتژیک 42/0 و بر کارآیی عملیاتی 83/0 اثرگذار بوده است. بر اساس ضرایب حاصل بیشترین میزان اثرگذاری شایستگی های مدیریتی پایه بر کارآیی عملیاتی و اطلاعات بازاریابی مشاهده گردیده است و شایستگی های مدیریتی برتر بر مولفه فلسفه مشتری با ضریب استاندارد 26/0، بر تلاش های بازاریابی یکپارچه با ضریب 22/0، بر اطلاعات بازاریابی با ضریب 48/0، بر مولفه جهت گیری های استراتژیک 58/0 و بر کارآیی عملیاتی 65/0 اثرگذار بوده است. بر اساس ضرایب حاصل بیشترین میزان اثرگذاری شایستگی های مدیریتی برتر بر کارآیی عملیاتی و جهت گیری های استراتژیک مشاهده شده است.
  67. نقش استفاده از رسانه های اجتماعی در فروش فردی و تعامل با مشتریان در شرکتهای صنعتی کرمانشاه
    1396
    با پیشرفت فناوری های اطلاعاتی و ارتباطی در سال های اخیر، مدیریت ارتباط الکترونیکی با مشتری در جهت کسب مزیت رقابتی موردتوجه بسیاری از موسسات قرارگرفته است. همچنین گسترش روزافزون استفاده از اینترنت منجر به ایجاد شبکه های اجتماعی شده که قابلیت بیان عقاید و احساسات توسط افراد را درگروه ها فراهم می کند. هدف از این پژوهش بررسی نقش استفاده از رسانه های اجتماعی بر تعامل با مشتری و همچنین فروش فردی در قالب یک مدل مفهومی هست. در این راستا در شرکت های شهرک صنعتی شهر کرمانشاه موردنظر سنجی قرار گرفتند که مدیران ارشد و میانی و کارکنان فروش این شرکت ها، جامعه آماری این پژوهش را تشکیل دادند. این پژوهش ازنظر نحوه گرداوری اطلاعات، توصیفی – همبستگی و مبتنی بر معادلات آماری است. پس ازآن تعداد 384 پرسشنامه توزیع گردید که تعداد 360 مورد برای انجام تجزیه وتحلیل آماری مناسب بود. روش نمونه گیری پژوهش به علت محدود بودن حجم جامعه آماری تمام شماری (سرشماری) است. ابزار اندازه گیری متغیرهای تحقیق پرسشنامه های استاندارد توسط آرمسترانگ و اوریون (1977)، کریستالیز و کریسوچو (2013) و رنتز (2002) بود که پس از تائید روایی صوری و محتوایی آن توسط اساتید و همچنین پایایی درونی آن با استفاده از آزمون آلفای کرونباخ (رسانه اجتماعی 0.80، تعامل با مشتریان 0.74، فروش فردی 0.74) مورداستفاده قرار گرفت. درروش های آماری از آلفای کرونباخ، آزمون کلموگروف-اسمیرنوف، رگرسیون استفاده شد. نتایج نشان داد که شاخص ها دارای برازش مطلوب و نشان دهنده ی تائید مدل می باشند. بر اساس یافته ها، شرکت ها باید زیرساخت های ابزارهای رسانه اجتماعی را وسعت ببخشند تا رابطه تعامل با مشتری بیشتر شود و درنتیجه فروش سازمان نیز به طبع افزایش یابد. برای بررسی فرضیات تحقیق از نرم افزار spss استفاده شده است.
  68. بررسی تاثیر میزان آمادگی کسب و کار الکترونیک بر مسئولیت پذیری اجتماعی انلاین در بانکهای خصوصی و دولتی استان کردستان
    1396
    امادگی کسب و کار الکترونیک یکی از زیر مجموعه های فناوری اطلاعات و ارتباطات است که در دهه گذشته موجب رشد عواملی در زمینه بنگاه های اقتصادی شده است. یکی از عواملی که می تواند در این امادگی تاثیر گذار باشد مسئولیت پذیری شرکتها است. لذا هدف پژوهش حاضر بررسی تاثیر میزان امادگی کسب و کار الکترونیک بر مسئولیت پذیری اجتماعی در بانکهای خصوصی و دولتی استان کردستان است. روش تحقیق توصیفی و جامعه اماری شامل مدیران و کارکنان می باشد. نتایج نشان داده است بین زیر ساختها, منابع انسانی , اطلاعات و... با مسئولیت پذیری اجتماعی سازمانی بانکهای مورد مطالعه رابطه وجود دارد.
  69. میزان تاثیر تامین کنندگان بر توسعه محصول جدید در شرکتهای تولیدی مواد غذایی استان خراسان رضوی
    1396
    با توجه به نیاز جامعه کالاهای جدید و ورود کالاهای جدید از طریق صادرات و به منظور حفظ سهم بازار بایستی به تولید و توسعه محصولات جدید روی آورد. از انجایی که تامین کنندگان نقش اصلی و پررنگی در توسعه محصولات جدید دارا هستند. از این رو در این تحقیق به بررسی تاثیر تامین کنندگان بر توسعه محصول جدید در شرکتهای صنعتی مواد غذایی استان خراسان رضوی پرداخته شد. پژوهش حاضر در بین شرکت های صنعتی مواد غذایی در سطح استان خراسان رضوی در سال 1395 انجام شده است. روش انجام پژوهش میدانی و ابزار گرداوری اطلاعات بصورت پرسشنامه ای می باشد. نتایج بررسی فرضیات نشان داد کیفیت رابطه و زیر شاخص های ان بر عملکرد توسعه محصول تاثیر دارد و شدت تاثیر 593% می باشد.
  70. اثر گذاری خصوصیات نیروش فروش بر روابط خریدار و فروشنده
    1396
    این تحقیق قصد دارد تا تاثیر ویژگی های فروشنده را بر رفتار خریدار در روابط خریدار- فروشنره بررسی کند. روش تحقیق توصیفی-همبستگی بوده و جامعه آماری پژوهش 388 شرکت فعال در صنعت پوشاک شهر تهران می باشد. نتیج نشان داد که شاخص ها دارای برازش مطلوب هستند و نشان دهنده تایید مدل می باشند. همچنین می توان گفت که تعهد سازمانی فروشنده بر ارزش همکاری ایجاد شده 25% و ارزش همکاری ایجاد شده برگرایش بلند مدت خریدار 54% اثرگذار است.
  71. بررسی تاثیر تبلیغات رسانه ای بر تمایل افراد به جراحی زیبایی درمراکز جراحی زیبایی(مطالعه موردی: استان کرمانشاه)
    1395
    در سال های اخیر تقاضای فزاینده ای برای جراحی زیبایی بوجود امده است. بطوری که کشور ما در دسته ای از جراحی های زیبایی، مقام اول را در دنیا در اختیار دارد. یکی از علت های گسترش این نوع از جراحی ها، انجام تبلیغات هدفمند توسط شرکتهای فعال در این زمینه می باشد. بر این اساس این پژهش با هدف بررسی تاثیر انواع تبلیغات رسانه ای، تبلیغات دیداری- شنیداری و الکترونیکی، بر تمایل افراد به جراحی زیبایی در استان کرمانشاه اجرا شده است. تحقیق حاضر با روش توصیفی و در بین 380 نفر از مراجعین به مراکز جراحی زیبایی در کرمانشاه انجام پذیرفته است. نتایج نشان داد که تبلیغات رسانه ای، تبلیغات دیداری- شنیداری و الکترونیکی، بر افزایش علاقمندی افراد به جراحی زیبایی موثر بوده است. اما تبلیغات نوشتاری عامل قوی برای ترغیب افراد به شمار نمی آید.
  72. بررسی تاثیر آمیخته های بازاریابی بر جذب مخاطبان فعالیت های فرهنگی (مطالعه موردی: فعالیت های معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه کردستان)
    1395
    امروزه سازمان های خدماتی برای بهبود و افزایش عملکرد و در نهایت، رسیدن به اهداف وجودی خود، نیازمند بکارگیری اصول، مفاهیم و استراتژی های نوین می باشند. از جمله این استراتژی ها استفاده از استراتژی آمیخته بازاریابی مناسب می باشد. آمیخته بازاریابی عبارتست از: «مجموعه ای از متغیرهای قابل کنترل بازاریابی که شرکت آنها را در بازار هدف برای ایجاد واکنش موردنظر خود ترکیب می کند». مجموعه این متغیرها برای سازمان های خدماتی از 7 عامل: خدمت یا فعالیت، قیمت، مکان، تبلیغات، کارکنان، شواهد فیزیکی و فرآیند تشکیل شده است. هدف از این پژوهش، بررسی میزان اثر شاخص های آمیخته بازاریابی بر جذب مخاطب فعالیت های فرهنگی می-باشد. به منظور جمع آوری داده ها از ابزار پرسشنامه 64 سوالی استفاده شده است. جامعه مورد بررسی، دانشجویان، مدیران و کارکنانی هستند که در فعالیت های فرهنگی فعال می باشند. حجم نمونه بر اساس جدول مورگان، تعداد 230 نفر محاسبه شد. پایایی درونی داده های جمع آوری شده، از طریق آلفای کرونباخ (91/0=r) محاسبه شده که در سطح (پیش فرض 05/0) معنی دار بود. داده-های جمع آوری شده در محیط نرم افزاری Spss و Lisrel مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. برای آزمون فرضیه ها از آزمون های تی و تحلیل رگرسیون خطی و در نهایت از مدل معادلات ساختاری برای برازش مدل مفهومی پژوهش استفاده گردید. نتایج نشان داد عناصر آمیخته بازاریابی بر جذب مخاطب فعالیت های فرهنگی و اجتماعی اثر مثبت و معنی داری دارد و همچنین بین عناصر آمیخته بازاریابی همبستگی معنی داری وجود دارد. مولفه نوع فعالیت، بالاترین میزان تاثیر را دارا بوده و پس از آن به ترتیب، مولفه های تبلیغات، کارکنان، فرایند و رویه ها، هزینه، امکانات، مکان، بیشترین تاثیر را در جذب مخاطبان فعالیت های فرهنگی و اجتماعی در دانشگاه دارا می باشند.
  73. بررسی رابطه مهندسی ارزش و میزان کیفیت خدمات ارائه شده توسط شرکت ابفای شهری استان کردستان
    1395
    پژوهش حاضر با هدف بررسی رابطه مهندسی ارزش و میزان کیفیت خدمات ارائه شده توسط شرکت اب و فاضلاب شهری استان کردستان انجام شده است. این تحقیق در زمره تحقیقات کاربردی است و از نظر گرداوری داده ها از نوع توصیفی-پیمایشی می باشد. جامعه اماری پزوهش حاضر شامل کلیه کارکنان و ارباب رجوعان شرکت اب و فاضلاب شهری می باشد. نتایج بدست امده نشان داده است که بین ابعاد مهندسی ارزش و میزان کیفیت خدمات ارائه شده توسط شرکت آبفا، رابطه معناداری وجود دارد. مهندسی ارزش باعث بالا رفتن میزان اعتماد، پاسخگویی، همدلی و افزایش کیفیت عوامل محسوس خدمات می شود.
  74. بخش بندی مشتریان بانکی در جامعه دانشجویان بر اساس انتظارات شناسایی شده
    1395
    امروزه تعداد بانکها وشعبات انها در کشور بطور فزاینده ای افزایش یافته که این امر موجب رقابت شدیدی در این رقابت دوام بیاورند. به همین منظور هدف این تحقیق بخش بندی مشتریان بانکی در جامعه دانشجویان بر اساس انتظارات شناسایی شده می باشد. جامعه اماری این پژوهش کلیه دانشجویان مشعول به تحصیل در دانشگاه های شهر سنندج می باشد که در ارتباط با بانکها برای انجام تعاملات پولی و بانکی خود هستند. روش تحقیق توصیفی بوده و نمونه اماری آن 400 نفر از دانشجویان دانشگاه کردستان می باشد. نتایج نشان داد که از بین 7 بعد، عامل توزیع مناسب بیشترین اهمیت و قیمت گذاری کمترین اهمیت را دارا بوده اند. همچنین اولویت دانشجویان برای کار بانکی، ابتدا خودپرداز و سپس پایانه های فروش بوده است.
  75. بررسی عوامل موثر بر جذب مشتریان در بخش بانکداری خرد(مطالعه موردی پست بانک استان کردستان)
    1395
    این پژوهش با هدف بررسی عوامل مموثر بر جدب مشتریان در بانکداری خرد انجام شده است. این تحقیق در زمره تحقیقات کاربردی بوده و از نظر گرداوری داده ها از نوع توصیفی می باشد. جامعه پژوهش اضر کلیه مشتریان پست بانک و تعداد 384 نفر به روش نمونه گیری از این افراد انتخاب شده است. نتایج بدست امده نشان می دهد که عوامل خدمات، ترویج، قیمت، کارکنان، مکان، امکانات فیزیکی و مدیریت فرایندها در جذب مشتریان موثر می باشند. لذا می توان نتیجه گرفت که بالا بردن کیفیت خدمات ، اطلاع رسانی، کاهش هزینه ، برخورد مناسب با مشتریان ، داشتن دکوراسیون زیبا، استفاده از اینترنت بانک و تلفن بانک و... از جمله عواملی هستند که در جذب مشتریان نقش بسزایی ایفا می کنند.
  76. تاثیر رسانه های ارتباطی بازاریابی بر تصویرذهنی گردشگران از مقصد ) مطالعه موردی منطقه گردشگری بیستون کرمانشاه (
    1395
    این پژوهش با هدف بررسی تاثیر رسانه های ارتباطی بازاریابی بر تصویرذهنی گردشگران از مقصد) مطالعه موردی منطقه گردشگری بیستون کرمانشاه (انجام گرفته است میباشد.متغیر رسانه های ارتباطی به عنوان متغیر مستقل ومتغیر تصویرذهنی گردشگران به عنوان متغیر وابسته مورد بررسی قرارگرفتند . فرضیه های این پژوهش برای اثبات تاثیر رسانه های ارتباطی بازاریابی بر تصویرذهنی گردشگران از مقصد )مطالعه موردی منطقه گردشگری بیستون کرمانشاه( طراحی شده است به همین منظور و برای جمعآوری اطلاعات موردنیاز پژوهش یک پرسشنامه مشتمل بر 33 سوال بر اساس طیف لیکرت طراحی و در بین 373 نفراز گردشگرانی که سابقه حداقل یکبار بازدید از منطقه گردشگری بیستون را دارا می باشند توزیع وتکمیل گردیده و در تجزیهو تحلیل مورد استفاده قرار گرفت. پایایی این پرسشنامه به روش آلفای کرونباخ و با مقدار 3.763 مورد تایید قرار گرفت. سپس فرضیههای پژوهش به روش مدل معادلات ساختاری بررسی وتائید شده و پیشنهادات مرتبط ارائه گردید .
  77. بررسی اثر گذاری کیفیت خدمات و رضایت مندی بر وفاداری مشتریان در هتل های استان کردستان
    1395
    این پژوهش با هدف بررسی تاثیر کیفیت خدمات و رضایت مندی بر وفاداری مشتریان در هتل های استان کردستان انجام گرفت. تحقیق حاضر بر حسب روش، توصیفی و از نوع همبستگی و از نظر هدف تحقیق، کاربردی است.جامعه آماری این پژوهش شامل همه مشتریان دائمی هتل های استان کردستان است که در سال دست کم یک شب در هتل اقامت داشته اند. از آنجا که آمار دقیقی از حجم جامعه مشتریان هتل های استان در دست نیست و جامعه نا محدود است، لذا بر اساس فرمول کوکران حجم نمونه پژوهش تعیین و 384 نفر برآورد شد. روش نمونه گیری تصادفی ساده و طبقه بندی است. متغیر وابسته پژوهش وفاداری مشتری است که به وسیله متغیرهای کیفیت خدمات (مستقل) و رضایتمندی مشتری( میانجی) بر اساس پرسشنامه سرکوآل و مقیمی (1392) سنجیده شده است. به منظور بررسی فرضیات از ضریب همبستگی پیرسون و مدل معادلات ساختاری استفاده شده است. یافته های پژوهش نشان داد که از نظر مشتریان کیفیت خدمات در سطح متوسط به باللی ارائه شده است. همچنین داده ها بیانگر رضایت مندی و وفاداری مشتریان است. نتایج نشان می دهد مولفه های کیفیت خدمات و رضایت مندی بر وفاداری مشتریان تاثیر معناداری دارد.
  78. تاثیر تبلیغات شفاهی در رسانه های اجتماعی بر قصد خرید مشتریان با نقش میانجی گری ارزش ویژه و تصویر ذهنی برند (مطالعه موردی گوشی های تلفن همراه سامسونگ)
    1395
    در عصر حاضر اینترنت موجب شده است تا مصرف کنندگان بتوانند درباره محصولات و برند ها به راحتی اطلاعات کسب کنند دیگر اطلاعات ارائه شده از طرف شرکت ها تنها منبع اطلاعاتی نیست بنابراین دیگر تبلیغات در رسانه های سنتی جواب گوی نیاز مصرف کنندگان نیست و شکل جدیدی از تبلیغات در حال شکل گیری است. هدف از نگارش این پایان نامه بررسی تاثیر تبلیغات شفاهی در رسانه های اجتماعی بر قصد خرید مشتریان گوشی های سامسونگ است. حجم نمونه با استفاده از فرمول کوکران و جدول دمورگان تعیین گردید که به صورت نمونه گیری تصادفی ساده متناسب با حجم نمونه توزیع گردید. روش گردآوری اطلاعات با استفاده از پرسشنامه الکترونیکی بود که تعداد 385 عدد پرسشنامه دریافت گردید. گردآوری داده ها به دو صورت کتاب خانه ای و میدانی صورت پذیرفته است. در بخش میدانی برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه الکترونیکی استاندارد استفاده شده است و برای سنجش پایایی مدل از ضریب آلفای کرونباخ و جهت سنجش برازش مدل ارائه شده و روایی پرسشنامه از تحلیل عاملی تاییدی استفاده شده است همچنین برای تجزیه و تحلیل دادهای جمع آوری شده ازآمار توصیفی و برای آزمون فرضیه ها از آزمون معادلات ساختاری استفاده شد که برای انجام آزمون های مورد نظر از نرم افزار LISREL8.5 و SPSS20 استفاده شد. نتایج حاصل از این پژوهش نشان داد که تبلیغات شفاهی در رسانه های اجتماعی هم به طور مستقیم و هم به طور غیر مستقیم بر قصد خرید مشتریان گوشی های سامسونگ تاثیرگذار است .
  79. بررسی تاثیر استقرار E-CRM بر کیفیت روابط مشتریان بانک: مطالعه موردی مشتریان شعب بانک مهر اقتصاد شهر همدان
    1394
    این پژوهش به بررسی و اندازه گیری نتایج پیاده سازی سیستم مدیریت ارتباط الکترونیکی با مشتری و تاثیر ان بر کیفیت روابط مشتریان بانک مهر اقتصاد همدان می پردازد. روش اجرای پژوهش پیمایشی و ابزار مورد استفاده جهت تجزیه و تحلیل داده ها پرسشنامه محقق ساخته می باشد. نتایج بدست امده از ارمونهای اماری نشان داده است که برقراری سیستم مدیریت ارتباط الکترونیکی با مشتری بر کیفیت رابطه مذکور تاثیر بسزایی داشته است.
  80. بررسی رابطه فرهنگ سازمانی و بازاریابی داخلی(مطالعه مورد: بانکهای خصوصی شهرستان سنندج)
    1394
    این پژوهش به بررسی و اندازه گیری نتایج پیاده سازی سیستم مدیریت ارتباط الکترونیکی با مشتری و تاثیر ان بر کیفیت روابط مشتریان بانک مهر اقتصاد همدان می پردازد. روش اجرای پژوهش پیمایشی و ابزار مورد استفاده جهت تجزیه و تحلیل داده ها پرسشنامه محقق ساخته می باشد. نتایج بدست امده از ارمونهای اماری نشان داده است که برقراری سیستم مدیریت ارتباط الکترونیکی با مشتری بر کیفیت رابطه مذکور تاثیر بسزایی داشته است.
  81. بررسی رابطه بازارگرایی و کیفیت خدمات بانک تجارت شهر تهران
    1394
    مفهوم بازاریابی به عنوان فلسفه مدیریت حاکم بر سازمانهاست. این مفهوم مرتبط با شناسایی و براوردن نیازهای بازار و مشتری است. تحقیقات زیادی در رابطه با بازارگرایی صورت گرفته است که هدف بیشتر انها بررسی تاثیر بازارگرایی بر عملکرد سازمانها می باشد. بعضی از تحقیقات این رابطه را تایید و برخی دیگر انرا رد کرده اند. این تحقیق در راستای تحلیل رابطه بازارگرایی و کیفیت خدمات در شعب بانک تجارت شهر تهران صورت گرفته است. پرسشنامه ارزیابی کیفیت خدمات، برگرفته از پرسشنامه سروکول می باشد. نتایج تحقیق نشان داده است که خدمات بانک تجارت تهران با بازارگرایی رابطه مثبت دارد.
  82. بررسی وضعیت فرهنگ سازمانی کارافرینانه در موسسات اموزش عالی. دانشگاه کردستان
    1392
    هدف از پژوهش بررسی فرهنگ کارافرینی دانشگاه کردستان با استفاده از مدل نظری مک گوی است. پژوهش حاضر از لحاظ هدف کاربردی و از لحاظ شیوه گرداوری داده ها توصیفی می باشد. جامعه اماری کلیه مدیران و کارکنان غیر هیات هلمی دانشگاه کردستان است. نمونه برابر 110 نفر هستند که به شیوه سرشماری کامل استفاده شده است. ابزار گرداوری داده ها پرسشنامه محقق ساخته هست، که بر اساس مدل فرهنگ سازمانی کارافرینانه مک گوایر ساخته شده است. نتایج نشان داده است که میان عامل های فرهنگ سازمانی کارافرینانه در بین کارکنان عامل آینده نگری دارای بیشترین میانگیم و عامل ارتباط باز دارای کمترین میانگین بوده است.
  83. بررسی رابطه بین مدیریت دانش و ابعاد فرهنگ سازمانی در سازمان های دولتی استان اذربایجان غربی
    1389
    مدیریت دانش که یکی از راه های بهبود بخشیدن به شرایط بقا سازمان است، زمانی به طور موفقیت آمیز در سازمان اجرا می گردد که از قبل زمینه فرهنگی مناسب با این نظام بستر سازی شده باشد. مطالعه حاضر به بررسی رابطه بین مدیریت دانش و ابعاد فرهنگ سازمانی در سازمان های دولتی استان آذربایجان غربی می پردازد، از مدل دنیسون استفاده شده است. این مدل دارای چهار بعد اصلی درگیر شدن در کار، انطباق پذیری، رسالت و سازگاری می باشد که برای ارزیابی هر بعد اصلی سه شاخص تعریف شده است. برای گردآوری داده ها در این پژوهش از دو پرسشنامه استفاده شده است.جامعه آماری مورد مطالعه در این پژوهش شامل کلیه کارکنان سازمان های دولتی و ادارات کل استان آذربایجان غربی می باشد که چهار سازمان بازرگانی، دارایی، مسکن و شهر سازس و صنایع به تعداد 548 کارمند انتخاب شده اند و نمونه این پژوهش 190 نفر می باشد.نتایج پژوهش نشان می دهد بین مدیریت دانش و ابعاد فرهنگ سازمانی شامل درگیر شدن در کار، سازگاری، انطباق پذیری و رسالت در سطح الفای یک درصد رابطه معنادار وجود دارد . همچنین تحلیل های حاصل از یافته های پژوهش با استفاده از نرم افزار آموس این نتیجه را محقق ساخت. به ترتیب ابعاد انطباق پذیری، رسالت ، سازگاری و درگیر شدن در کار بیشترین تا کمترین رابطه را با مدیزیت دانش دارند.
  84. ارزیابی میزان مشتری مداری براساس مدل سروکوئال در شهرداری های استان مازندران مطالعه موردی شهرداری های نوشهر و چالوس
    1388
    در راستای توجه و اهمیت دادن به موضوع مشتری مداری هدف از اجرای تحقیق حاضر، ارزیابی مشتری مداری شهرداری های استان مازندران بوده است. ارزیابی میزان مشتری مداری با استفاده از مدل مفهومی معروف سروکوئال که یک مدل پنج بعدی ارزیابی کیفیت خدمات شامل: پاسخگویی، قابلیت اعتماد، همدلی با مشتری، ملموس بودن خدمات و تضمین خدمات است پرداخته شد. در این تحقیق جامعه و نمونه آماری به ترتیب 700 و 148 می باشد. از آزمون تحلیل عاملی به منظور بررسی دیدگاه افراد نمونه استفاده شد و نتایج بدست آمده تحقیق نشان می دهد میان پنج بعد مذکور و میزان مشتری مداری و رضایت آنان از عملکرد شهرداری ها تفاوت معنی داری وجود دارد. به عبارت دیگر شهرداری ها در تامین رضایت مشتریان به خوبی عمل نمی کنند. نتایج بدست آمده نشان داد فاصله و شکافی بین انتظارات مشتریان و رضایت آنان از خدمات شهرداری ها وجود دارد. در پایان تحقیق، ضمن ارئه تفصیلی نتایج و یافته ها موارد مذکور جمع بندی شده، بحث و مقایسه، پیشنهادات کاربردی و پیشنهادات مرتبط با ادامه و پیگیری تحقیقات آینده ارئه شده است.