Faculty Profile

آرمان احمدی زاد
تاریخ به‌روزرسانی: 1403/06/29

آرمان احمدی زاد

دانشکده علوم انسانی و اجتماعی / گروه مدیریت بازرگانی

Theses Faculty

پایان‌نامه‌های کارشناسی‌ارشد

  1. تاثیر آمیخته ترویج بر ارزش ویژه برند ( مورد مطالعه سازمان های غیر انتفاعی )
    1402
    در دنیای رقابتی امروز استفاده از برند قدرت رقابت پذیری سازمان ها را افزایش داده است از سوی دیگر فضای کسب وکار امروز در مقایسه با سالهای نه چندان دور بسیار رقابتی تر شده است و فاکتور های جدیدی در این بازار رقابتی مطرح شده است که در ادبیات بازاریابی بسیار نو جلوه می کند یکی از عناوین و بستر های جدیدی که در این عرصه می توان بدان اشاره نمود سازمان های غیر انتفاعی به ویژه سازمان های خیریه هستند . خیریه ها با میلیون ها ذی نفع و تقاضای فزاینده از سوی جامعه وهمچنین خدمات و اقدامات غنی وپویایی که ارائه می دهند توجه بسیار محدودی به تقویت جایگاه ارزش ویژه برند از طریق فعالیت های ترویجی داشته اند . اینگونه سازمان ها نیازمند ایجاد نام ونشان قوی از طریق ارزش ویژه برند است و با توجه به این موضوع آمیخته ترویج از جمله حوزه هایی است که تاثیر بسزایی در ایجاد ارزش ویژه برند دارد . بنابراین در راستای کمک به برند سازی وارزش ویژه آن از طریق فعالیت های ترویجی این پژوهش بدنبال شناسایی تاثیر آمیخته ترویج بر ارزش ویژه سازمان های غیر انتفاعی (خیریه ها ) است از این رو پس از مطالعه مبانی نظری پژوهش ابعاد متغیر ها شناسایی شد پژوهش حاضر از نظر هدف کاربردی واز لحاظ گردآوری داده ها توصیفی-همبستگی است . داده های مورد نیاز در این مطالعه با استفاده از پرسشنامه وبر اساس طیف ۵ گزینه ای لیکرت جمع آوری گردید ،جامعه آماری پژوهش شامل افراد تحت پوشش خیریه های دولتی و خصوصی ایرانی است و داده های مورد نیاز برای پژوهش با استفاده از روش نمونه گیری در دسترس از میان ۳۵۰ نفر از افراد تحت پوشش خیریه های خصوصی ودولتی شهر دهگلان به دست آمده است از تکنیک تحلیل عاملی تاییدی جهت بررسی روایی سازه ها و ضریب آلفای کرونباخ جهت سنجش انسجام درونی ابزارها بهره گرفته شده است تجزیه وتحلیل داده با استفاده از روش مدل سازی معادلات ساختاری با رویکرد حداقل مربعات جزئی انجام گرفت .نتایج پژوهش نشان می دهد آمیخته ترویج بر ابعاد ارزش ویژه برند تاثیر معنی داری دارد وهمچنین از میان ابعاد ارزش ویژه برند آمیخته ترویج بر تداعی از برند بیشترین تاثیر را دارد و بعد از تداعی از برند آمیخته ترویج بیشترین تاثیر را بر آگاهی از برند دارد وهمچنین نتایج نشان می دهد آمیخته ترویج بر وفاداری به برند تاثیر معنی دارد و در نهایت آمیخته ترویج بر کیفیت درک شده تاثیر معنی داری دارد .
  2. خودکارآمدی کارآفرینانه و عملکرد بازاریابی کافه‌های کوچک با درنظر گرفتن نقش میانجی بازاریابی ارجاعی
    1402
    امروزه رقابت بر سر سهم بیشتر و بقا در بازار افزایش یافته است. کافه و رستوران‌ها جز صنایع پر رقابت با رشد امیدوارکننده هستند. یکی از عوامل اصلی بررسی موفقیت و پیشرفت یک سازمان عملکرد بازاریابی است. مطالعه حاضر با بررسی عوامل تعیین کننده‌ی عملکرد بازاریابی که در محیط کافه‌های کوچک و متوسط اجرا می‌شود به مطالعات موجود کمک خواهد کرد. این پژوهش مسائل جدیدی را که مربوط به این نوع کافه‌ها است بررسی می‌کند و همچنین چارچوبی را برای پژوهش‌های آینده فراهم می‌کند که در مطالعات قبلی وجود نداشته و کمیاب است . دو عامل مهم دیگر یعنی خودکارآمدی کارآفرینانه به عنوان متغیر مستقل و بازاریابی ارجاعی با نقش متغیر میانجی نیز در این پژوهش بررسی شده است. بازاریابی ارجاعی، یکی از استراتژی‌های مهم در بازاریابی است که می‌تواند باعث افزایش مشتریان وفادار برای صنایع مختلف شود و خودکارآمدی کارآفرینانه باعث پیش‌بینی موفقیت در یک کسب‌وکار می‌شود زیرا یک نوع ساختار انگیزشی مرتبط با تجربه و مهارت فرد دارد و به نوعی پایه ریزی اقدام برای راه اندازی کسب و کار و موفقیت در آن می‌شود . هدف اصلی از انجام این پژوهش بررسی خودکارآمدی کارآفرینانه و عملکرد بازاریابی کافه‌های کوچک با در نظر گرفتن نقش میانجی بازاریابی ارجاعی است . پژوهش حاضرکمی بوده و از نظر هدف در زمره پژوهش‌های کاربردی است. از دیدگاه جمع‌آوری داده‌ها میدانی، از نظر ماهیت توصیفی _پیمایشی از نوع همبستگی است. جامعه آماری پژوهش کافه‌های استان سنندج و استان کرمانشاه است . شیوه نمونه‌گیری غیرتصادفی و ابزار جمع آوری داده‌ها پرسشنامه بوده است .تعداد 113 پرسشنامه به صورت حضوری و آنلاین توزیع شد که در نهایت 92 پرسش‌نامه کامل پاسخ داده شده، انتخاب شد. تجزیه و تحلیل داده ها نیز با استفاده از مدل سازی معادلات ساختاری و به کمک نرم افزار پی ال اس و اس پی اس اس انجام شده است . یافته‌های پژوهش نشان داد که خودکارآمدی کارآفرینانه بر عملکرد بازاریابی کافه‌ها تاثیر مثبت و معنادار دارد. بازاریابی ارجاعی بر عملکرد بازاریابی تاثیر مثبت داشته و خودکارآمدی کارآفرینانه بر بازاریابی ارجاعی تاثیر مثبت و معناداری دارد. همچنین بازاریابی ارجاعی با داشتن نقش میانجی بر روابط بین خودکارآمدی کارآفرینانه و عملکرد بازاریابی تاثیر مثبت و معناداری دارد.
  3. فهم رفتار مصرف‌کنندگان نسل آلفا با رویکرد کیفی
    1402
    مقدمه: امروزه درک ارزش‌ها، انگیزه‌ها، نگرش‌ها و عادات نسلی برای هدف قرار دادن نیاز مصرف‌کنندگان خاص ضروری است. از همین یک دهه پیش بر همگان مشهود بود که ظهور و تولد نسلی نو در راه است که جنبه‌های زیادی از جهان این نسل نوظهور آلفا، دوران و فرصت‌های آنان در تمام تاریخ بشر بی‌سابقه است. نسل آلفا با نسل‌های قبل کاملاً متفاوت بوده و به‌عنوان مصرف‌کننده موقعیت مهمی دارند. آنان تاثیر فزاینده‌‌ای در تصمیمات خرید والدین خود داشته و بسیاری از شرکت‌های بزرگ جهانی این نسل را به‌عنوان مشتریان عمده خود انتخاب و موردتوجه قرار داده‌اند، بااین‌حال تنها عده‌ای اندک در مورد آنان می‌دانند. بنابراین پژوهش حاضر سعی در فهم رفتار مصرف‌کنندگان نسل آلفا (متولدین ۲۰۱۰ به بعد) با تاکید بر جنبه‌ی روان‌شناختی آن یعنی نگرش و عادات رفتاری خواهد داشت. روش: پژوهش حاضر از حیث هدف کاربردی و ازنظر ماهیت داده‌ها کیفی با استراتژی پدیدارشناسی وجودگرا از نوع تفسیری با روش نمونه‌گیری غیر احتمالی هدفمند است. جامعه آماری شامل ۲۰ تن از والدین دارای فرزند ۳ تا ۱۳ ساله بوده که نحوه دسترسی به آنان از طریق مدارس سطح شهر سنندج و تجارب زیسته آن‌ها با بهره‌گیری از ابزار مصاحبه نیمه‌ساختارمند که روایی آن مورد تائید صاحب‌نظران بوده، جمع‌آوری گشته است. به جهت تجزیه‌وتحلیل داده‌ها از تکنیک تحلیل مضمون مطابق با روش بروان و کلارک با پایایی باز آزمون ۸۵٪ و پایایی بین دو کدگذار ۸۲٪ استفاده شده است. یافته‌ها: با تحلیل داده‌ها، 628 کد، 81 درون‌مایه فرعی و ۲۶ درون‌مایه اصلی استخراج شد که ۲۰ درون‌مایه اصلی آن در سه بعد نگرش یعنی دسترسی سریع و آسان، گروه مرجع، دید اقتصادی در خرید، مخاطرات درک شده، کیفیت درک شده کالا، خانواده محور بودن، رسانه‌ای بودن معیار انتخاب، سالم و ارگانیک بودن، پر کردن اوقات فراغت و رفتار نوآورانه در بعد شناختی نگرش؛ همذات‌پنداری با شخصیت‌های معروف، زیبایی محصول، جذابیت محیط خرید، دادن حق انتخاب، نوجویی ذاتی، مصرف لذت‌جویانه و تبلیغات احساسی در بعد عاطفی نگرش؛ و رفتار اجتنابی، عوامل محیطی خرید و ناهماهنگی شناختی در بعد رفتاری نگرش مصرف‌کنندگان جایی گرفته؛ و ۶ درون‌مایه اصلی دیگر در دو بعد عادات یعنی پاداش اجتماعی و پاداش نفسانی در بعد پاداشی عادات و محرک مکان، محرک احساسی، رویداد قبلی و افراد دیگر در بعد نشانه از عادات جایی گرفته‌اند. در نهایت نیز راهبردهایی به جهت هدایت، کنترل و پیش‌بینی نگرش و عادات رفتاری نسل آلفا توسط شرکت‌ها و بازاریابان ارائه گردیده است. بحث: با توجه به تجزیه‌وتحلیل‌ها صورت گرفته در خصوص نگرش مصرف‌کنندگان نسل آلفا، این نسل آلفای جامعه‌ی ایران بیشتر این سه مولفه‌ی عاطفه، رفتار و شناخت را به طریق سلسله‌مراتب یادگیری استاندارد (نگرش مبتنی بر پردازش اطلاعات شناختی) و سلسله‌مراتب یادگیری تجربه‌ای (نگرش مبتنی بر مصرف لذت‌جویانه) ترکیب کرده تا نگرش خود را ایجاد کند و همچنین این نسل آلفا بیشتر محصولاتی را برمی‌گزیند که طبق دیدگاه کارکردهای نگرش، کارکرد سودگرایانه‌ای را در پی داشته باشد. در خصوص عادت‌های رفتاری مصرف‌کنندگان نسل آلفا، در بعد پاداشی عادت، پاداش نفسانی بیشترین اثر پاداشی و در بعد نشانه از عادت، نشانه‌های محیطی (بیرونی) موثرترین نشانه در تکرار عادات به‌حساب می‌آیند.
  4. راهکار های احیا و گذر از بحران های فراگیر برای کسب و کار های کوچک و متوسط )بحران همه گیری کرونا(
    1402
    زمانی که یک بحران خارجی مانند همه گیری کووید-۱۹ بازارها را با خطر مواجه می‌کند ، شرکت‌های کوچک و متوسط (SME)که جزو ارکان اصلی هر اقتصادی هستند به شدت از این بحران آسیب می بینند . این شرکت ها به دلیل کوچک بودن ابعاد شان و همچنین کمبود منابعی که آنها را در برابر شوک های خارجی محافظت کند ، در وضعیت بدی قرار خواهند گرفت .گذر از بحران هایی مانند بحران کووید- ۱۹ و احیای شرکت های بحران‌زده ، نیاز به تصمیمات سنجیده و البته سریع دارد . در این پژوهش ، پس از شناسایی راهکار های احیا و گذر از بحران برای شرکت های کوچک و متوسط ، این راهکار ها در مورد بحران همه گیری کرونا مورد بررسی قرار گرفته است. برای این منظور شرکت‌های کوچک و متوسط صنعتی استان کردستان مستقر در شهرک صنعتی شماره یک سنندج مورد بررسی قرار گرفتند . از طریق یک پرسشنامه محقق ساخته از حجم نمونه ۱۶۴ شرکت ، تعداد ۱۷۸ پرسشنامه جمع آوری گردید و با استفاده از نرم افزار های SPSS و SMART PLS مورد تجزیه و تحلیل واقع شد . نتایج پژوهش نشان می دهد که راهکارهای تجدید ساختار بدهی ، کارایی عملیاتی ، تجدید ساختار دارایی و تمرکز مجدد بر محصول-بازار ، بر گذر از بحران کرونا تاثیر معنا داری دارند . همچنین جذب مشتریان جدید ، محدود کردن دامنه کسب و کار و تمرکز بر فعالیت اصلی ، و تمدید سررسید پرداخت بدهی سه اقدام برتر برای گذر از بحران کرونا بوده و همچنین واگذاری بخش ها و یا واحد های زیان ده و یا کسب و کار غیر مرتبط به منظور تامین مالی و تقویت کسب و کار اصلی ، فروش مازاد دارایی ها به منظور تامین مالی منابع سرمایه ای و همچنین کاهش نرخ بهره های بانکی با مساعدت دولت سه اقدام با کمترین موارد استفاده بوده اند .
  5. اثر گذاری رضایت الکترونیکی بر خرید مجدد مشتریان وب سایت های سفارش غذا
    1401
    امروزه کسب وکارها به‌سوی الکترونیکی‌شدن پیش می‌روند. یکی از جنبه‌های نوظهور به‌ویژه در کشور ما در این عرصه، پیدایش فروشگاه‌های اینترنتی است. مشتری به‌هنگام بازدید و قصد خرید از یک فروشگاه اینترنتی با یک فروشنده حاضر و یک فروشگاه واقعی مواجه نیست، بلکه با یک وب‌سایت اینترنتی و فروشگاه الکترونیکی سروکار دارد که اطلاعاتی درباره محصول خود ارائه و مشتری را به خرید این محصولات دعوت کرده است. بررسی فرایند خرید و همچنین رفتار مصرف کننده در فضای اینترنت، برای شرکت های تجارت الکترونیک، به منظور جذب و حفظ خریداران و افزایش سودآوری، اهمیت فوق العاده ای دارد امروزه سازمان ها به این باور رسیده اند که تنها با تکرار خرید مشتری است که می توانند به سودآوری خود در بلندمدت امیدوار باشند. در نتیجه هدف اصلی این پژوهش بررسی متغیرهای اثر گذار بررضایت الکترونیکی مشتریان است که بر خرید مجدد آنها تاثیر میگذارد. جامعه آماری این پژوهش مشتریان آنلاین اسنپ فود هستن که حداقل یک بار از خدمات و محصولات آن استفاده کرده‌اند. دادهای به دست آمده از این پژوهش توسط پرسشنامه با آلفای کرونباخ تایید شده به دلیل گستردگی کل جامعه از نمونه‌ای قابل دسترس 384 نفری طبق فرمول کوکران جمع آوری شده. مقدار آماره تی و سطح معناداری بین گویه ها و متغیرهای مکنون مربوط به خودشان در تمامی موارد بترتیب بیشتر از 1.96 محاسبه شده است .لذا معناداری روابط بین گویه ها و متغیرهای متناظرشان تایید شد. و مقدار ضرایب آلفای کرونباخ و پایایی ترکیبی برای تمامی سازه‌های پژوهش مورد قبول می‌باشند با توجه به نتایج بررسی روایی همگرا با معیار AVE با توجه به حدود گفته شده برای این معیار میتوان گفت که تمامی سازه‌های تحقیق در حد مناسب بوده و مطلوبیت مدل‌های اندازه‌گیری را تایید می‌کند. نتایج کسب شده نشان دهنده تاثیر مثبت رضایت الکترونیکی بر قصد خرید مجدد است و تاثیر معنادار متغیرهای قیمت محصول ، کیفیت وب‌سایت ، کیفیت محصولات، اعتماد آنلاین و مدیریت ارتباط با مشتری بر قصد خرید مجدد را در بر دارد.
  6. شناسایی موانع دستیابی زنان به پست‌های مدیریتی
    1401
    علی‌رغم برخی پیشرفت‌‌های اخیر، زنان در دسترسی به پست‌‌های مدیریتی با مشکلات بیشتری روبرو هستند. زنان یکی از سرمایه های با ارزش هر کشور به خصوص درکشورهای در حال توسعه هستند. از آنجایی که برابری جنسیتی یکی از اهداف توسعه پایدار است، توسعه و به کارگیری نیمی از استعدادهای موجود در جهان به خصوص در پست‌های مدیریتی، تاثیر بسزایی در رشد، رقابت و آمادگی اقتصادها و مشاغل جهان در آینده دارد. بنابراین این پژوهش با هدف شناسایی و الویت‌بندی موانع دستیابی زنان به پست‌های مدیریتی صورت گرفت همچنین تاثیر متغیرهای جمعیت‌شناختی بر روی موانع مورد بررسی قرار گرفت. پژوهش حاضر در بازه زمانی مهر ماه سال 1401 لغایت بهمن ماه سال 1401 انجام گرفته است. جهت تحقق هدف پژوهش ابتدا با بررسی مبانی نظری و پیشینه پژوهش شاخص‌های اندازه‌گیری هر یک از مولفه‌ها و ابعاد مورد بررسی در این پژوهش استخراج و در نهایت چارچوب مفهومی پژوهش تدوین شد. پژوهش حاضر از نظر هدف کاربردی و از لحاظ گردآوری داده‌ها توصیفی- پیمایشی است. داده‌های مورد نیاز در این مطالعه با استفاده از پرسشنامه و بر اساس طیف 5 گزینه‌ای لیکرت جمع‌آوری گردید، جامعه آماری پژوهش نیز شامل مدیران زن در صنایع مختلف کشور در سازمان‌های دولتی، نیمه دولتی و خصوصی است. داده‌های مورد نیاز برای انجام پژوهش با استفاده از روش نمونه‌گیری دردسترس از میان 384 نفر از مدیران زن سازمان‌های ایرانی به-دست آمده است. جهت تایید روایی از نظر اساتید خبره استفاده شد و از آلفای کرونباخ جهت سنجش انسجام درونی ابزارها بهره گرفته شده است. تجزیه و تحلیل داده‌ها با نرم‌افزار SPSS انجام شد. جهت آزمون فرضیه‌ها از آزمون دو‌جمله‌ای و برای رتبه بندی موانع از آزمون فریدمن استفاده شد. برای بررسی نقش متغیرهای جمعیت‌شناختی از آزمون کروسکال_ والیس و یو -من‌_ ویتنی استفاده شد. نتایج نشان داد که از میان 7 مانع شناسایی شده، فرهنگ سازمانی اولین و مهم‌ترین مانع، سیاست‌های منابع انسانی و ارزیابی عملکرد نابرابر مانع‌های دوم و سوم، تعادل کار و خانواده مانع چهارم و عدم دسترسی به شبکه‌های تاثیرگذار پنجمین مانع هستند که باعث عدم دستیابی زنان به پست‌های مدیریتی می‌شوند و کلیشه‌های جنستی و موانع انگیزشی از دیدگاه مدیران زن به عنوان مانع تایید نشدند. یافته‌ها بیانگر این است که مدیران زن به باورهای کلیشه‌ای که در مورد زنان وجود دارد، اعتقاد ندارند و معتقدند که این باورها از طرف جامعه به آنها تحمیل می‌شود. همچنین نتایج نقش عوامل جمعیت‌شناختی روی متغیرها نشان داد که تنها متغیرهای سیاست‌های منابع انسانی و عدم دسترسی به شبکه‌های تاثیرگذار در صنایع تولیدی، خدماتی و بازرگانی تفاوت معناداری نشان دادند.
  7. عوامل موثر در استفاده از خدمات پزشکی از راه دور با در نظر گرفتن تحصیلات و جنسیت (مطالعه موردی : کاربران برنامه موبایلی اسنپ دکتر)
    1401
    امروزه فناوری ارتباط الکترونیکی مدل جدیدی از ارتباط پزشک و بیمار را مطرح می کند. ارتباط درست و موثر پزشـک و بیمـار می تواند نقش بسیار مهمی در روند درمانی بیماران داشته باشد. این شکل جدید ارتباطی می تواند بـا بهبـود دسترسـی بـه خـدمات و ارائه ی ارزان و سریع آن، فارغ از مرزهای جغرافیایی نقش مهمی در جهت ارتقاء نظام سلامت ایفا کند. همچنین، با ارائه ی خدمات به نقاط محروم و دورافتاده و در زمان های بحرانی نقش مهمی در جهت تحقق عدالت در جامعه داشته باشد. نمونه های موفق پزشکی از راه دور در سراسر جهان کم نیستند و استفاده از این تکنولـوژی راه حـل کمکی برای فرآیند درمانی و ارائه ی خدمات سلامت محسوب می شود. از سوی دیگر، استفاده از این تکنولوژی در ایران، با توجه بـه وسعت جغرافیایی آن، می تواند در پاره ای از موارد امکان دسترسی افراد را به مشاوره و خدمات پزشـکی لازم فـراهم کنـد. بنـابراین، شناسایی چالش های اخلاقی آن در حوزه های مختلف از جمله رضایت، رازداری و حریم خصوصـی و تعهـدات حرفـه ی پزشـکی و پیش بینی تمهیدات لازم در این زمینه، بسیار مهم و نیازمند توجه ویژه از سوی مسوولان است تا بهترین و مناسب ترین استفاده از ایـن شکل ارتباطی جدید صورت گیرد. پزشکی از راه دور می تواند جایگزین قانع کننده ای برای مراقبت های مرسوم حاد، مزمن و پیشگیرانه باشد و می تواند نتایج بالینی را بهبود بخشد. در دنیای صنعتی، این احتمال وجود دارد که پزشکی از راه دور به انتقال خدمات درمانی از بیمارستان یا کلینیک به خانه ادامه دهد. در جهان در حال توسعه یا در مناطقی با زیرساخت‌های محدود، پزشکی از راه دور عمدتاً در برنامه‌هایی استفاده می‌شود که ارائه‌دهندگان مستقر در مراکز بهداشتی، بیمارستان‌های ارجاع و مراکز عالی را به هم پیوند می‌دهند. آینده پزشکی از راه دور به موارد زیر بستگی دارد: (1) عوامل انسانی، (2) اقتصاد و (3) فناوری. رفتارهای مرتبط با فناوری بر تغییرات در سطح فردی، سازمانی و اجتماعی تاثیر می گذارد.
  8. طراحی مدل جامع مصرف ورزش منظم و پیوسته در بین دانشجویان دانشگاه های ایران مبتنی بر نظریه شانک
    1401
    هدف از پژوهش حاضر طراحی مدل جامع مصرف ورزش منظم در بین دانشجویان دانشگاه‌های ایران مبتنی بر نظریه شانک می‌باشد. پژوهش به روش آمیخته (کیفی- کمی) اجرا شد. نحوه جمع‌آوری داده‌ها شامل مطالعات کتابخانه‌ای، پرسشنامه و روش تحلیل مضمون بود .جامعه آماری کلیه دانشجویان غیر تربیت‌بدنی دانشگاه‌های ایران بودند که به‌طور منظم در هفته حداقل سه روز فعالیت ورزشی داشتند . ابزار گردآوری اطلاعات در تحقیق حاضر، شامل مصاحبه نیمه ساختاریافته در بخش کیفی و پرسشنامه محقق ساخته در بخش کمی بود. در قسمت تجزیه‌وتحلیل کمی تحقیق، از روش معادلات ساختاری استفاده شد. فرآیند تجزیه‌وتحلیل داده های تحقیق حاضر با استفاده از نرم‌افزار SPSS و PLS انجام شد.در بخش کیفی پس ازانجام 41 مصاحبه هدفمند(نقطه اشباع نظری) با نمونه‌هایی که دارای شرایط پژوهش بودند، نتایج از روش تحلیل مضمون کدگذاری شد در این مرحله 67 مضمون پایه استخراج شد که در قالب 13 مضمون سازمان دهنده و سه مضمون فراگیر قرار گرفتند. در مرحله دوم تحلیل تم ،مصاحبه‌ها در قالب پرسشنامه محقق ساخته در اختیار 30 نفر از خبرگان و صاحب‌نظران قرار گرفت و به روش دلفی تحلیل شد .در بخش کمی 736 نمونه‌ به روش تصادفی از مناطق 5 گانه وزارت علوم انتخاب شد، که درنهایت 724 پرسشنامه صحیح(312 =پسر و 412= دختر) ، جمع‌آوری و مورد بررسی قرار گرفت. مدل ارائه‌شده با استفاده از مدل معادلات ساختاری و نرم افزار پیالاس (PLS) موردبررسی قرار گرفت. درنهایت، سه بعد درونی β=0/428، بیرونی β=0/264 و موقعیتی β=0/373 در قالب ۱۳ مولفه محوری به‌عنوان عوامل تاثیرگذار در مدل مصرف ورزش منظم و پیوسته دانشگاهی شناسایی شد. برازش مطلوب مدل توسط داده ها تایید شد. در این پژوهش عوامل درونی شامل عوامل ادراکی، عملکردی،جسمانی و ذهنی – روانی به‌عنوان مهم‌ترین عامل در مشارکت و مصرف ورزش فعال دانشجویان شناخته شد عوامل موقعیتی و بیرونی به ترتیب از اهمیت کمتری برخوردار بودند.همچنین در بین عوامل موثر در مدل مصرف ورزش منظم و پیوسته در دانشجویان پسر با دختر در مقوله اصلی عوامل بیرونی تفاوت معنادار بود ولی در عوامل درونی و موقعیتی تفاوت معناداری وجود نداشت هرچند که ضرایب مسیر در مدل ، حاکی از اهمیت بالاتر عوامل موقعیتی و درونی در زنان نسبت به مردان بود. در این پژوهش مشخص شد اگرچه عوامل بسیاری بر ورزش تاثیر گذار هستند اما عوامل درونی و انگیزشی افراد نقش مهمی در مصرف و استمرار فعالیت ورزشی دارد و بنابراین ، برنامه‌ریزی فعالیت‌های فوق‌برنامه ورزشی مطابق با عوامل درونی و ادراکی دانشجویان در افزایش مصرف منظم و پیوسته ورزش در بین دانشجویان تاثیرگذار است و می‌تواند در نهادینه شدن ورزش مداوم در دانشگاه موردتوجه قرار گیرد تا آثار و فواید این امر پویایی و سلامت نسل آینده را به همراه داشته باشد.
  9. اثر برندسازی بر آوازه و شهرت موسسات آموزشی
    1401
    شهرت سازمانی به عنوان تصوری که ذینفعان از میزان توانایی یک سازمان برای ارزش آفرینی در مقایسه با رقبا دارند تعریف می شود، اما این مفهوم غیر ملموس است. در نگرش اقتصادی، شهرت شرکت عکس العملی از عملکرد گذشته شرکت است که بیانگر ویژگی های منحصر به فرد شرکت است. شهرت برند یکی از منابع مهمی است که احتمال کاربرد رسانه های اجتماعی را در سطوح مختلف کانال عرضه تقویت می کند. لذا هدف تحقیق حاضر از نوع کاربردی است؛ و سوالی که به دنبال پاسخ آن در این تحقیق هستیم این است که تاثیر برندسازی بر آوازه و شهرت موسسات آموزشی چگونه است؟جامعه آماری پژوهش شامل زبان آموزان حاضر در شعبات 10 برند برتر آموزشگاه زبان در تهران که براساس تعداد شعب و بالا بودن تعداد زبان آموزان انتخاب شده اند. در این پژوهش برای جمع آوری اطلاعات از پرسشنامه استفاده شده است و با توجه به وسعت زیاد جامعه، 573 پرسشنامه از موسسات آموزشی جمع آوری گردید که اطلاعات پرسشنامه برمبنای طیف لیکرت طراحی شده است. برای تجزیه و تحلیل داده ها از مدل معادلات ساختاری و نرم افزار SPSS و SMART PLS استفاده شده است. با استناد به پژوهش حاضر نتایج نشان دادند که شواهد، ارتباطات، وفاداری، رضایت، و شخصیت برند بر آوازه برند و شهرت سازمانی دارای تاثیر معناداریست واینکه متغیر هویت برند با وجود معناداری دارای اثر کمتری بر آوازه برند داشته ولی نتوانسته تاثیری بر شهرت سازمانی آموزشگاه داشته باشد.
  10. پیشایندهای بکارگیری بانکداری دیجیتال توسط مشتریان
    1401
    پژوهش حاضر به بررسی و تجزیه و تحلیل پیشایندهای بکارگیری بانکداری دیجیتال توسط مشتریان بانک سپه پرداخته است. جامعه آماری در این تحقیق عبارت است از مشتریان بانک سپه که حداقل یکبار از خدمات بنکداری دیجیتال استفاده کرده که تعداد 384 نفر به عنوان نمونه آماری با استفاده از فرمول کوکران انتخاب گردیدند. در پژوهش حاضر از روش پرسشنامه جهت جمع آوری داده ها استفاده گردید، با توجه به استاندارد بودن پرسشنامه روایی صوری آن مورد تایید بوده و مجدداً مورد تایید اساتید خبره قرار گرفت. داده ها با برنامه های آماری در دو سطح توصیفی و استنباطی با استفاده روش معادلات ساختاری و استفاده از نرم افزار Smart PLSتجزیه و تحلیل شدند. پایایی پرسشنامه ها با ضریب آلفای کرونباخ محاسبه و برای تمامی متغیرهای پژوهش بزرگتر از 7/0 شد. تمامی فرضیات بجز اثر خودکارآمدی فناوری بر قصد استفاده از خدمات بانکداری دیجیتال در سطح 95/0 اطمینان تایید گردید و نتایج نشان داد، که پشتیبانی مشتری با ضریب بتای 737/0 بیشترین تاثیر را بر امنیت درک شده داشته است. میزان تاثیر راحتی بر سهولت استفاده درک شده با ضریب 696/0 در رتبه دوم قرار گرفته، تاثیر اجتماعی بر قصد استفاده از بانکداری دیجیتال با ضریب 265/0 در رتبه سوم، خودکارآمدی فناوری بر سهولت استفاده درک شده با ضریب 252/0 در رتبه چهارم، راحتی بر قصد استفاده درک شده با ضریب 236/0 در رتبه پنجم، امنیت درک شده بر قصد استفاده درک شده با ضریب 217/0 در جایگاه ششم، سهولت استفاده درک شده بر قصد استفاده از خدمات بانکداری دیجیتال با ضریب 174/0 در رتبه هفتم و پشتیبانی مشتری بر قصد استفاده از بانکداری دیجیتال با ضریب 126/0 در جایگاه هشتم قرار گرفته است.
  11. رابطه بین بازاریابی حسی و تمایل به خرید آنی با در نظر گرفتن بیماری کووید-19 (مورد مطالعه: مشتریان فروشگاه های عطر و ادکلن مجتمع بانتا آبیدر سنندج)
    1401
    پژوهش حاضر با هدف بررسی رابطه بین بازاریابی حسی و تمایل به خرید آنی با در نظر گرفتن بیماری کووید-19 (مورد مطالعه: مشتریان فروشگاه های عطر و ادکلن مجتمع بانتا آبیدر سنندج) انجام شده است. از لحاظ ماهیت و اهداف این پژوهش از نوع کاربردی و همچنین از لحاظ مبنای اطلاعات و داده در چارچوب رویکرد پیمایشی انجام شد. جامعه آماری این پژوهش شامل تمامی مشتریان فروشگاه های عطر و ادکلن مجتمع بانتا آبیدر سنندج در سال 1400 عنوان شده است که تعداد آن ها غیر قابل شمارش قید شده است که تعداد 384 نفر به صرت غیر احتمالی در دسترس انتخاب شدند. در نهایت جهت تجزیه و تحلیل اطلاعات از نرم-افزارهای SPSS و SmartPLS استفاده شده است. نتایج نشان داد که بیماری کوید-19 می-تواند اثر بازایابی حسی بر تمایل خرید آنی را تعدیل کند و همچنین مشخص شد که مولفه های بازاریابی فنی، ارتباطی و نوستالژی نیز بر خرید آنی تاثیر دارند.
  12. ارزیابی تاثیر مشارکت و اعتماد بر استقرار برند تجارت منصفانه صنایع دستی استان کردستان (مورد مطالعه: فعالان صنایع دستی شهرستان مریوان و شهر سنندج)
    1400
    تجارت منصفانه یکی از بدیل های تجارت است که با اهمیت یافتن عدالت اجتماعی به عنوان یکی از اهداف توسعه پایدار در چاچوب یک نهضت اجتماعی با اقبال زیادی به ویژه در کشورهای کمتر توسعه یافته جنوبگان مانند ایران که از میراث غنی در زمینه صنایع دستی برخوردار هستند روبرو شده است. و شناخت و تبیین مولفه ها و عوامل موثر بر آن مورد توجه محققان و برنامه ریزان توسعه ای قرار گرفته است. در بستر چنین ضرورتی تحقیق حاضر با هدف بررسی دیدگاه صنعتگران نسبت به اصول برند تجارت منصفانه و اثرات اعتماد و مشارکت بر ان انجام گردید. بدین منظور تحقیق با روش کمی و مبتنی بر داده هایی که با استفاده از پرسشنامه هایی که میان فعالان صنایع دستی در سال های 97 و 98 در دو شهرستان سنندج و مریوان جعع اوری شد.بعد از توزیع و گردآوری پرسشنامه،داده های گردآوری شده به وسیله ی نرم افزارهای آموس و spss مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتایج نشان داد که از دیدگاه صنعت گران اصول رعایت موازین محیط زیستی به علت وابستگی صنایع دستی به آنها، و ارتقای فرصت های درامدی برای ارتقای رفاه خانوادگی از مهمترین مواردی هستند که رعایت انها می تواند استقرار برند تجارت منصفانه را تسریع بخشد. نتایج همچنین نشان داد که به علت روابط بین مشارکت و اعتماد و بین مشارکت با اصول استقرار برند تجارت منصفانه، این روند با تدوین یک برنامه مشارکتی هدفمند و توانمندساز و همچنین توسعه روابط بین بخش های دولتی و مردم و همدلی با انها بیشتر تسهیل خواهد شد. بر همین اساس پیشنهاداتی برای گنجاندن برنامه های محیط زیستی و همچنین آموزش های توانمندساز در برنامه های مرتبط با استقرار برند تجارت منصفانه در زمینه صنایع دستی پیشنهاد گردید.
  13. شناسایی و رتبه بندی عوامل موثر بر جذب منابع مالی در شعب بانک ملی شهر سنندج تلفیق رویکرد فراترکیب و دلفی فازی
    1400
    پژوهش حاضر با هدف شناسایی و رتبه بندی عوامل موثر بر جذب منابع مالی در شعب بانک ملی شهر سنندج تلفیق رویکرد فراترکیب و دلفی فازی انجام شده است. این پژوهش از نظر هدف از نوع پژوهش های کاربردی است و از نظر نحوه گردآوری داده ها از نوع پژوهش های پیمایشی است و از آنجاییکه به دنبال بررسی رابطه بین دو مولفه هستیم این پژوهش نیز مانند سایر پژوهش های مشابه از نوع پژوهش های کمی – فراترکیبی است. جامعه آماری در بخش کیفی پژوهش شامل کلیه مقالات و منابع علمی نگارش شده در زمینه جذب منابع نقدینگی و در بخش کمی شامل متخصصان و خبرگان حوزه بانکی می باشد که تعداد آن ها 189 نفر برآورد شده است. تعداد 50 مقاله برای بخش فراترکیب مورد بررسی قرار گرفته و با استفاده از فرمول کوکران تعداد 124 نفر به صورت هدفمند به عنوان نمونه قسمت کمی پژوهش انتخاب شدند. ابزار گردآوری اطلاعات در بخش فراترکیب مقالات مرتبط با عنوان پژوهش و در بخش دلفی فازی نیز پرسشنامه استخراج شده از مرحله قبل بوده است. جهت تجزیه و تحلیل اطلاعات از روش فراترکیب و دلفی فازی استفاده شده است. نتایج نشان داد که 37 مولفه در جذب منابع نقدینگی در بانک ها تاثیر دارد.
  14. مدل بازاریابی هتلداری برای دوران پساکرونا با استفاده از تئوری داده بنیاد
    1400
    صنعت هتلداری بهعنوان یکی از مهمترین بخش های درآمدی در صنعت گردشگری مطرح است. از گذشته تا به امروز صنعت گردشگری با بحران های مختلفی مواجه بوده است. در شرایط به وجود آمده ناشی از بحران ویروس کرونا نه تنها دولت ها و بخش درمان، بلکه سازمان ها در تمام بخش ها به خصوص بخش های خدماتی، از جمله صنعت گردشگری و هتلداری نیز تحت تاثیر قرار گرفته اند. در کنار مدیریت بیماری، مدیریت تاثیر کرونا بر اقتصاد کسب و کارها نیز از اهمیت زیادی برخوردار است، لذا هتل ها باید استراتژی جدیدی برای راه اندازی مجدد در زمان پساکرونا درنظر بگیرند. به عبارت بهتر کسب وکارهای این حوزه نیاز به نوآوری و روش ها و استراتژی های خلاق بازاریابی و خدمت دهی برای پاسخگویی بهتر به نیازهای در حال تغییر و متنوع مشتریان می باشند. لذا مطالعه حاضر با استفاده از روش نظریه داده بنیاد بهدنبال طراحی مدل بازاریابی هتلداری در دوران پساکرونا است. پژوهش حاضر بنیادی- کاربردی است و از لحاظ نحوه گردآوری داده ها نیز در زمره پژوهش های غیرآزمایشی قرار می گیرد. به منظور تدوین مدل از روش تحقیق کیفی و به طور خاص در ساخت نظریه از روش داده بنیاد چندگانه استفاده شده است. جامعه آماری تحقیق شامل خبرگان صنعت گردشگری و هتلداری هستند که 12 نفر از آنان به روش نمونه گیری هدفمند از نوع گلوله برفی به عنوان نمونه انتخاب شده است. داده های مصاحبه با استفاده از نرم افزار MAXQDA مورد تحلیل قرارگرفته است. قابلیت اعتماد و اعتبار یافته ها با تکیه بر تکنیک لینکلن و گوبا است. پدیده محوری پژوهش نگهداری و جذب مشتریان است. نتایج حاکی از آن است که شرایط علی این پژوهش شامل هوشمندسازی هتل، اجزاء محصول، نیروی انسانی، مشتری مداری، عوامل بهداشتی، هزینه خدمات، و حمایت اقتصادی و سیاسی دولت هستند. بر اساس تحلیل های صورت گرفته موانع اقتصادی، فنی و قانونی، انسانی، بهداشتی، و اجتماعی و فرهنگی بر راهبردهای نگهداری و جذب مشتریان تاثیر می گذارند و به عنوان عوامل مداخله گر شناخته شده است. به استناد نتایج و یافته های پژوهش با بهره گیری از مجموعه ای از راهبردها در حوزه های قیمتگذاری، تبلیغات و پروموشن، و محصول و خدمت، نگهداری و جذب مشتریان در دوران پساکرونا دور از انتظار نخواهد بود.
  15. نقش سیاست های پاسخ سریع به بحران کرونا در عملکرد شرکت
    1400
    امروزه افزایش پیچیدگی، عدم اطمینان و مسائل دیگر باعث شده است تا اهداف بسیاری از سازمان ها از تلاش برای سودآوری به تلاش برای بقا و تاب آوری تغییر پیدا کند. در این میان بلایای طبیعی، حملات تروریستی، خطاهای انسانی و بیماری های همه گیر چالش هایی را برای کسب و کارها ایجاد کرده است. یکی از بحران هایی که اخیراً بقای شرکت ها را در مقیاس جهانی مورد تهدید قرار داده است بیماری همه گیر کووید-19 است، بنابراین در این شرایط مدیریت بحران امری ضروری است. در راستای کمک به سازمان ها با بحران های فراگیر این پژوهش به دنبال شناسایی استراتژی های پاسخ به بحران و بررسی نقش آن ها در عملکرد شرکت مبتنی بر نقش تعدیل گر ویژگی های جمعیت شناختی است از این رو پس از مطالعه مبانی نظری پژوهش ابعاد متغیرها شناسایی شد. پژوهش حاضر از نظر هدف کاربردی و از لحاظ گردآوری داده ها توصیفی- همبستگی است. داده های موردنیاز در این مطالعه با استفاده از پرسشنامه بر اساس طیف 5 گزینه ای لیکرت جمع آوری گردید، جامعه آماری پژوهش نیز شامل مدیران شرکت های ایرانی در صنایع مختلف است و داده های مورد نیاز برای انجام پژوهش با استفاده از روش نمونه گیری دردسترس از میان 384 نفر از مدیران شرکت های ایرانی و از طریق فضای مجازی به دست آمده است. از تکنیک تحلیل عاملی تاییدی جهت بررسی روایی سازه و ضریب آلفای کرونباخ جهت سنجش انسجام درونی ابزارها بهره گرفته شده است. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از روش مدلسازی معادلات ساختاری با رویکرد حداقل مربعات جزئی به کمک نرم افزار smart- pls انجام گرفت. نتایج پژوهش نشان می دهد که سیاست های پاسخ سریع به بحران کرونا تاثیر مثبت و معنی داری بر عملکرد شرکت دارند و از میان ابعاد سیاست های قوت کسب و کار، سیاست های تاب آوری مالی و سیاست های شفافیت اجرا عملکرد شرکت را تحت تاثیر قرار می دهند و سیاست های تیم ایمنی و بهداشت تاثیر معنی داری بر عملکرد شرکت ندارد. همچنین نتایج بیانگر تایید نقش تعدیل گری متغیرهای جمعیت شناختی تعداد کارکنان و نوع صنعت و عدم تایید نقش تعدیل گری سن سازمان و سمت سازمان در رابطه بین سیاست های پاسخ سریع به بحران و عملکرد شرکت است.
  16. تاثیر ملاحظات اخلاقی بازاریابی بر وفاداری به برند با نقش میانجی کیفیت رابطه مصرف کننده - برند و کیفیت محصول ادراک شده (مورد مطالعه: شرکت های مواد غذایی اقلیم کردستان عراق)
    1400
    هدف از پژوهش حاضر بررسی تاثیر ملاحظات اخلاقی بازاریابی بر وفاداری به برند با نقش میانجی کیفیت رابطه مصرف کننده - برند و کیفیت محصول ادراک شده در چهار شرکت مواد غذایی کردستان عراق است. پژوهش ازنظر هدف کاربردی و ازنظر راهبرد جزو پژوهشات کمی است. با توجه به بررسی رابطه دو متغیر، پژوهش را می توان جزو پژوهشات همبستگی دسته بندی نمود. با توجه به نحوه جمع آوری داده ها پژوهش از نوع توصیفی – پیمایشی است. جامعه آماری پژوهش حاضر جامعه آماری این پژوهش را مشتریان برندهای مواد غذایی شرکت های دیار سلیمانیه، ئالای سلیمانه، شرکت خالقی و گارگه کاشو در سال 2021 تشکیل می دهند ابزار نمونه برداری پرسشنامه استاندارد است که بعد از انجام روایی صوری با کمک اساتید محترم دانشکده، به کمک نرم افزار اسمارت پی آل اس روایی سازه آن مورد تائید قرار گرفت. پایایی به کمک آلفای کورنباخ محاسبه و تائید شد. برای بررسی رابطه بین متغیرهای پژوهش از مدل ساختاری استفاده شد. از روش نمونه گیری ساده غیر احتمالی استفاده شده است. یافته های پژوهش تائید کننده رابطه معنی دار و تاثیرگذاری ملاحظات اخلاقی بازاریابی بر وفاداری به برند است و با توجه به مقادیر آماره تی به دست آمده برای هر کدام از شرکت ها، می توان نتیجه گرفت که رابطه ی تعدیل گری برای شرکت ها وجود دارد و ملاحظات اخلاقی بازاریابی شرکت بر وفاداری به برند با نقش میانجی کیفیت رابطه مصرف کننده / برند و کیفیت محصول ادراک شده تاثیر معنی دار و مثبتی دارد و هرچه شرکت در بازاریابی بیشتر به ملاحظات اخلاقی توجه کند، میزان وفاداری مشتریان به برند او افزایش می یابد.
  17. نقش درک مسئولیت اجتماعی بر انتخاب برند در شرکت های اسنپ و تپسی
    1400
    چکیده امروزه با تغییرات جهانی و افزایش رقابت، موفقیت کسب و کار ها در گرو توجه به محیط و جامعه قرار دارد به همین دلیل موضوع مسئولیت اجتماعی مورد توجه کسب و کار ها قرار گرفته است هدف از این تحقیق بررسی نقش درک مسئولیت اجتماعی شرکت ها توسط مشتریان شرکت های اسنپ و تپسی می باشد . جامعه ی آماری،تمامی استفاده کنندگان خدمات شرکت های اسنپ و تپسی است که با استفاده از فرمول کوکران نمونه ی384نفر به دست آمد که به منظور پاسخگویی به فرضیات تحقیق اطلاعات مورد نیاز توسط پرسش نامه جمع آوری شد و با استفاده از رویکرد مدلسازی معادلات ساختاری توسط نرم افزار اسمارت پی ال سی تحلیل شدند. پرسش نامه در قالب25سوال و بر اساس مقیاس لیکرت و درجات آن تنظیم و به تعداد660 عدد توزیع گشت .بنابراین نتایج به دست آمده در این تحقیق بر اساس فرضیات نشان میدهد که: مسئولیت اجتماعی در انتخاب برند تاثیر معناداری دارد و نقش میانجی دو متغیر نگرش برند و ارتباط بابرند در این رابطه مورد تایید است در ادامه مشخص گردید از ابعاد مسئولیت اجتماعی بعد اخلاقی،بالاترین نمره را به خود اختصاص دادکه نشان میدهد امروزه بیشتر فعالیت های سازمانها در راستای بعد اخلاقی صورت می گیرد و بعد محیطی دارای پایینترین عملکرد بوده است لذا به کارگیری برنامه هایی برای کاهش مصرف انرژی و تشویق رانندگان در جهت استفاده از منابع طبیعی (گاز پاک و ...) باید مورد توجه شرکت باشد.در واقع شرکتها باید با به کارگیری ابتکارات مسئولیت اجتماعی و تلاش در ابعاد اخلاقی، زیست محیطی و همچنین اقتصادی باید به ایجاد ارتباطات شخصی با مشتریان خود بپردازند و خود را یک شرکت اخلاق مدار، دوستار محیط زیست و همچنین موفق در کسب وکار نشان دهند و استفاده از شرکت را یک اقدام مفید و ارزشمند در ذهن مشتریان تبدیل کنند.
  18. نقش بسترهای بازاریابی دیجیتال درواسطه گری فروش محصولات کشاورزی(مطالعه موردی: شهر کامیاران)
    1400
    تکامل تکنولوژیکی در سالهای اخیر صنایع را به حرکت وادار کرده است. بازاریابی در تکامل خود به جایگاهی رسیده است که سازگاری با فرایند دیجیتالی شدن ضروری است. فناوریهای دیجیتال در تلاشند تا بتوانند سیستم کشاورزی جهانی را دگرگون کنند. کشاورزان و شرکتها در حال حرکت به سمت این تحولات هستند، و با استفاده از انطباق و پذیرش طیف وسیعی از نرم افزار، سخت افزار در تلاشند تا از ساختارهای ایجاد شده مرتبط استفاده نمایند. در این تحقیق به مطالعه نقش بسترهای بازاریابی دیجیتال در واسطه گری فروش محصولات کشاورزی در قالب سطح مولفه ها در دو دسته (بیرونی( مربوط به دولت و )درونی ( مربوط به بنگاهها، پرداخته شده است . در نهایت 01 مولفه به صورت نهایی شناسایی و مبنای طراحی سوالهای پرسشنامه قرار گرفته است. سپس اهمیت و وضعیت بسترهای بـه کارگیری بازاریابی الکترونیکی از نظر پاسخ دهندگان مشخص و در چارچوب مطالعه، مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته تا اولویت و وضعیت فعلی هر یک از مولفه ها در فضای کسب وکار شهر کامیاران مشخص شود. این پژوهش به لحاظ موضوع از نوع پژوهشهای توصیفی و بر اساس هدف از نوع پژوهشهای کاربردی و بر اساس روش اجرا و جمع آوری اطلاعات، پیمایشی است. جهت گردآوری داده ها از پرسشنامه استفاده شده است. نمونه جامعه با توجه به محدود بودن آن، تعداد 20 پاسخ دهنده در شهر کامیاران انتخاب شد و روش نمونه گیری، غیر تصادفی در دسترس بوده است. نتایج بدـت آمـده نشانگر آن اسـت کـه از دید پاسخ دهندگان میانگین کلیه مولفه های درونی و بیرونی یا بعبارتی اهمیت این ابعاد بین زیاد تا خیلی زیاد میباشد. در واقع مولفه های درونی و بیرونی و همچنین ریزمولفه هایی که در این پژوهش مورد آزمون قرار گرفته را بعنوان مولفه های اصلی و تاثیرگذار جهت آماده سازی بسترهای بازاریابی دیجیتال در واسطه گری فروش محصولات کشاورزی مورد تایید قرار میگیرند. همچنین ضریب همبستگی برای کلیه ریز مولفه ها عددی مثبت و با همبستگی بالا حاصل شده و نتایج نشان داد شده بدان معناست که ارتباط مثبت و موثر بین تمامی ریزمولفههای درونی و بیرونی با متغیرهای درونی و بیرونی بسترهای بازاریابی دیجیتال وجود دارد. با توجه به نتایج بدست آمده از آزمون روش T تک نمونه ای ، نتایج موید این است که در بخش اولویت بندی اولین و ضروری ترین مولفه در بین مولفه های بیرونی جهت آماده سازی بازارهای دیجیتال، " راه اندازی و گسترش شبکه فیبرهای نوری و توسعه ظرفیت پهنای باند اطلاعاتی و ارتباطی" و در بین مولفه های درونی ، " مولفهی فراهم سازی زیرساختهای فعالیت الکترونیکی" است. نتایج حاصل از آزمون T در ارتباط با وضعیت موجود مولفه های درونی " نظارت مستمر بر عملکرد و انجام اقدامات اصلاحی" و " اتصال به اینترنت، مبادله اطلاعات و اسناد و معامله الکترونیکی"، به مقدار منفی بیانگر وضعیت بسیار نامطلوب و نیز تمامی مولفه های بیرونی مورد بررسی در شهر کامیاران از وضعیت چندان مطلوبی برخوردار نیستند.
  19. نقش تعدیل کنندگی برند ملی در رابطه بین شبکه های اجتماعی و وفاداری به برند در بخش گردشگری اقلیم کردستان عراق (مورد مطالعه برندهای ملی ایران، ترکیه، اردن)
    1400
    امروزه مفهوم وفاداری یک مفهوم پیچیده چندبعدی است. اندازه گیری یک متغیر واحد (برای مثال، تکرار خرید)، یک رویکرد ناقص ایجاد می کند. وفاداری برند به یک موضوع مهم در بازاریابی و پژوهشات مصرف کننده تبدیل شده و اهمیت آن در جایگاه یک پدیده رفتاری مصرف کننده تاثیر زیادی بر عملکرد مالی کسب و کار دارد. یک راه موثر برای افزایش ارزش درک شده و وفاداری به برند در مصرف کنندگان، بهبود عوامل اجتماعی مثل هویت اجتماعی، تایید اجتماعی و بهبود صفات شخصی مثل نوآوری مصرف کننده و اثربخشی مصرف کننده بوده است. هدف از انجام این پژوهش بررسی نقش تعدیل گری برند ملی در رابطه بازاریابی شبکه-های اجتماعی بر وفادارای به برند بوده. از لحاظ ماهیت و اهداف این پژوهش از نوع کاربردی و همچنین از لحاظ مبنای اطلاعات و داده در چارچوب رویکرد پیمایشی انجام شد. جامعه آماری این پژوهش افرادی بودند که از کردستان عراق به ایران، اردن و یا ترکیه به عنوان گردشگر مسافرت کرده اند. از بین این جامعه تعداد 373 داوطلب (نمونه) به صورت در دسترس برای پاسخ به پرسشنامه طراحی شده انتخاب شدند. جهت گردآوری داده ها از شاخصه های بازاریابی شبکه های اجتماعی، شناخت برند و برند احساسی، برند خلاق، آگاهی، برند، و عشق به برند استفاده شده که روایی و پایایی پرسشنامه-های آن ها نیز مورد تایید قرار گرفته است. تجزیه و تحلیل نیز در دو سطح امار توصیفی و استنباطی صورت گرفت. در آمار توصیفی از داده هایی همچون میانگین انحراف معیار و درصد میانگین استفاده شد. در آمار استنباطی برای بررسی رابطه بین متغیرهای پژوهش از مدل ساختاری استفاده شد. پس از آن با استفاده از نرم افزار اسمارت پی ال اس پی مدل طراحی شده پیاده سازی شد. نتایج حاصل از این پژوهش نشان داد که برند ملی (ایران، اردن، ترکیه) در ارتباط بین بازاریابی شبکه های اجتماعی و آگاهی ، برند و عشق برند هیچ رابطه تعدیل گری معنی داری ندارد. در نتیجه برند ملی در ارتباط با شبکه های اجتماعی بر روی وفاداری رابطه تعدیل گری معنی داری ندارد.
  20. نقش بازاریابی کارآفرینانه در عملکرد شرکت های کوچک و متوسط استان کردستان
    1399
    چکیده: هدف از پژوهش حاضر بررسی نقش بازاریابی کارآفرینانه در عملکرد شرکت های کوچک و متوسط استان کردستان است. پژوهش ازنظر هدف کاربردی و ازنظر راهبرد جزو تحقیقات کمی است. با توجه به بررسی رابطه دو متغیر، تحقیق را می توان جزو تحقیقات همبستگی دسته بندی نمود. با توجه به نحوه جمع آوری داده ها پژوهش از نوع توصیفی – پیمایشی است. جامعه آماری پژوهش حاضر شامل مدیران شرکت های کوچک و متوسط فعال درامر تولید استان کردستان است. ابزار نمونه برداری پرسشنامه استاندارد است که بعد از انجام روایی صوری با کمک اساتید محترم دانشکده، به کمک نرم افزار PLS روایی سازه آن مورد تاییدقرارگرفت.پایایی به کمک آلفای کورنباخ محاسبه و تایید شد.برای بررسی رابطه بین متغیر های پژوهش ازضریب همبستگی اسپیرمن و مدل ساختاری استفاده شد.روش نمونه گیری تصادفی در دسترس استفاده شده است. یافته های پژوهش تائید کننده رابطه معنی دار و تاثیرگذاری بازاریابی کارآفرینانه در عملکرد شرکت های کوچک و متوسط استان کردستان است و در میان ابعاد متغیر ارزش آفرینی بیشترین اثر و متغیر نوآور گرایی کمترین اثر را بر روی عملکرد شرکت های کوچک و متوسط داشته اند.
  21. نقش آموزش و نگرش کارآفرینانه در نوآوری دانش آموزان با نقش میانجی مهارت های رفتار سیاسی (مورد مطالعه: دانش آموزان مدارس تیزهوشان استان همدان)
    1399
    با عنایت به نقش و اهمیت روز افزون توسعه کارآفرینی و بازنگری در آموزش و نگرش کارآفرینی به عنوان یکی از مهم ترین ابزارهای آموزش، بررسی و پژوهش در مورد مفاهیم نگرشی و تقویت نگرش کارآفرینانه در دانش آموزان از ضرورت بسیار بالایی برخوردار است. در این پژوهش با استفاده از روش تحلیل محتوا و میزان توجه به نقش آموزش و نگرش کارآفرینانه در نوآوری دانش آموزان با نقش میانجی مهارت های رفتار سیاسی بررسی می شود. بدین منظور در کلیه پایه های هفتم تا دوازدهم متوسطه اول و دوم در مراکز سمپاد استان همدان در سال تحصیلی 1399-1400 به کمک جدول تحلیل محتوا بررسی شد و سپس جدول تحلیل محتوا و نگرش کارآفرینانه با نقش میانجی مهارت های رفتار سیاسی از دانش آموزان پرسش شد جامعه آماری پژوهش شامل دانش آموزان مدارس تیزهوشان استان همدان که تعداد آنها برابر است با 14 مدرسه که بیش از 3462 دانش اموزان وجود دارند هستند که با روش نمونه گیری خوشه ای تصادفی و فرمول کوکران حجم نمونه تعیین شد که 346 دانش آموز شدند. بطور کلی نتایج پژوهش و تحلیل های آماری صورت گرفته نشان می دهد اثر مهارت های رفتار سیاسی بر نوآوری و آموزش کارآفرینی بر مهارت های رفتار سیاسی دانش اموزان مدارس تیزهوشان در استان همدان معنادار و مثبت است. بدین معنا که با افزایش آموزش کارآفرینی مهارت های سیاسی دانش آموزان ارتقا یافته و منجر به افزایش نوآوری دانش آموزان می شود.
  22. نقش صنعت فیلم سازی در برندسازی گردشگری (مورد مطالعه: استان کردستان)
    1399
    در عصر حاضر گردشگری یکی از عوامل تاثیرگذار در گسترش روابط بین الملل است و به منزله ایجادکننده فرصت های شغلی در بخش اقتصادی و عاملی برای برقراری تعاملات اجتماعی و فرهنگی است، فیلم و سینما یکی از عواملی است که در این میان می تواند نقش کلیدی در توسعه گردشگری داشته باشد. این پژوهش ازلحاظ هدف کاربردی و در حیطه مطالعات توصیفی – پیمایشی قرار می گیرد، جامعه آماری پژوهش حاضر مخاطبان فیلم های سینمایی و تلویزیونی (سینمایی، سریال، مستند و...) هستند که این فیلم ها در فضای درون استانی و یا با محوریت موضوع استانی تهیه شده باشد، تشکیل می دهند. از آنجا که حجم دقیقی از تعداد افراد غیربومی که فیلم ها (با محوریت مکانی و موضوعی استان کردستان) را دیده اند، در دسترس نیست آن را به صورت نامحدود فرض کرده و تعداد 384 نفر به صورت نمونه گیری تصادفی آسان انتخاب شد. ابزار اصلی جهت گردآوری اطلاعات در این پژوهش پرسشنامه است که روایی آن در سطح محتوایی بررسی خواهد شد و پایایی آن از طریق آزمون آلفای کرونباخ بررسی خواهد شد. یافته های پژوهش نیز در دو قسمت توصیفی و استنباطی ارائه خواهد شد. پس از گردآوری و تکمیل پرسشنامه های پژوهش، از طریق نرم افزارهای SPSS و AMOS موردبررسی و تجزیه وتحلیل قرار خواهند گرفت. نتایج حاصل از تجزیه وتحلیل فرضیه های پژوهش حاکی از آن بود که همه فرضیه های پژوهش مورد تایید قرار گرفت. پیشنهاد می شود که فیلم سازان با شناخت نقاط قوت گردشگری استان به تولید محتوا بپردازند چراکه تولید محتوا بدون در نظر گرفتن پتانسیل های استان نمی تواند تاثیر قابل توجهی بر توسعه گردشگری استان داشته باشد.
  23. شناسایی عوامل تاثیرگذار در انجام خرید آنلاین از طریق رویکرد کیفی شبکه نگاری
    1399
    با وجود داشتن روش های مختلف خرید کالاهای مصرفی و خدمات , امروزه یکی از ساده ترین روش های خرید,خریدهای اینترنتی است که با توجه به ماهیت و ویژگی هایی که دارا است می تواند به سهولت جایگزین بسیاری از خریدهای حضوری گردد و درنتیجه خرید روزانه به طور فزاینده ای تحت تاثیر محیط های آنلاین قرار گرفته است.خریدهای آنلاین به دلیل ماهیت غیر فیزیکی و زیرساخت های موجود در آن ها دارای تاثیرات بسیاری بر روی ذهن مصرف کنندگان و خریداران آنلاین است.ماهیت فضای آنلاین به دلیل گستردگی و سرعت در ارتباطات می تواند به سرعت تجربیات مثبت یا منفی مشتریان در رابطه با یک شرکت را به دیگر افراد منتقل نموده و برای یک شرکت به عنوان تبلیغ یا تخریب عمل نماید.در جهت بهینه سازی ارائه خدمات به خریداران آنلاین لازم است تا مهم ترین عوامل اثرگذار بر انجام خریدهای آنلاین شناسایی شده و از این عوامل در جهت ارتقا کیفیت فروشگاه های آنلاین و حل مشکلاتی که باعث نارضایتی در مشتریان می گردد استفاده شود.در این پژوهش سعی شده تا با استفاده از روش شبکه نگاری به بررسی دقیق این عوامل در دو طیف خریداران کالا در وب سایت دیجی کالا و خریداران خدمات در وب سایت علی بابا به عنوان نمونه موردبررسی پرداخته شود.با استفاده از روش شبکه نگاری به بررسی نظرات مشتریان این دو شرکت در شبکه اجتماعی اینستاگرام در بازه زمانی 8ماهه پرداخته شده، و پس از مطالعه بیش از 30هزار نظر بررسی شده ، 603 نظر مرتبط با موضوع انتخاب شده، و پس از انجام مراحل کدگذاری،عوامل تاثیرگذار بر خریدهای آنلاین کالا و خدمات به تفکیک مشخص شده، و در نهایت با تلفیق نتایج به دست آمده مدلی جامع از عوامل اثرگذار بر خرید آنلاین شامل 13 بعد پشتیبانی و نیروی انسانی، وب سایت و اپلیکیشن، نحوه قیمت گذاری، کیفیت، امکان لغو سفارش، تجربه قبلی خریدار، دیدگاه شخصی مشتریان، مدیریت زنجیره تامین، نحوه بسته بندی،تنوع محصولات، کیفیت ارتباط میان شرکت و مشتری، دریافت خدمت به صورت آنی و شخصی سازی شده، دریافت خدمات در خارج از کشور شناسایی و معرفی گشتند.
  24. شناسایی عوامل تاثیرگذار در انجام خرید آنلاین از طریق رویکرد کیفی شبکه نگاری
    1399
    با وجود داشتن روش های مختلف خرید کالاهای مصرفی و خدمات , امروزه یکی از ساده ترین روش های خرید، خریدهای اینترنتی است که با توجه به ماهیت و ویژگی هایی که دارا است می تواند به سهولت جایگزین بسیاری از خریدهای حضوری گردد و درنتیجه خرید روزانه به طور فزاینده ای تحت تاثیر محیط های آنلاین قرار گرفته است. خریدهای آنلاین به دلیل ماهیت غیر فیزیکی و زیرساخت های موجود در آن ها دارای تاثیرات بسیاری بر روی ذهن مصرف کنندگان و خریداران آنلاین است. ماهیت فضای آنلاین به دلیل گستردگی و سرعت در ارتباطات می تواند به سرعت تجربیات مثبت یا منفی مشتریان در رابطه با یک شرکت را به دیگر افراد منتقل نموده و برای یک شرکت به عنوان تبلیغ یا تخریب عمل نماید. در جهت بهینه سازی ارائه خدمات به خریداران آنلاین لازم است تا مهم ترین عوامل اثرگذار بر انجام خریدهای آنلاین شناسایی شده و از این عوامل در جهت ارتقا کیفیت فروشگاه های آنلاین و حل مشکلاتی که باعث نارضایتی در مشتریان می گردد استفاده شود. در این پژوهش سعی شده تا با استفاده از روش شبکه نگاری به بررسی دقیق این عوامل در دو طیف خریداران کالا در وب سایت دیجی کالا و خریداران خدمات در وب سایت علی بابا به عنوان نمونه موردبررسی پرداخته شود. با استفاده از روش شبکه نگاری به بررسی نظرات مشتریان این دو شرکت در شبکه اجتماعی اینستاگرام در بازه زمانی 8ماهه پرداخته شده، و پس از مطالعه بیش از 30هزار نظر بررسی شده، 603 نظر مرتبط با موضوع انتخاب شده، و پس از انجام مراحل کدگذاری، عوامل تاثیرگذار بر خریدهای آنلاین کالا و خدمات به تفکیک مشخص شده، و در نهایت با تلفیق نتایج به دست آمده مدلی جامع از عوامل اثرگذار بر خرید آنلاین شامل 13 بعد پشتیبانی و نیروی انسانی، وب سایت و اپلیکیشن، نحوه قیمت گذاری، کیفیت، امکان لغو سفارش، تجربه قبلی خریدار، دیدگاه شخصی مشتریان، مدیریت زنجیره تامین، نحوه بسته بندی، تنوع محصولات، کیفیت ارتباط میان شرکت و مشتری، دریافت خدمت به صورت آنی و شخصی سازی شده، دریافت خدمات در خارج از کشور شناسایی و معرفی گشتند.
  25. تاثیرگذاری گرایش ها و اقدامات مدیریت استعداد بر عملکرد سازمانی(مورد مطالعه: شرکت های فعال در پارک علم و فناوری کردستان)
    1399
    در دنیای رقابتی امروز، سازمان های پویا در تلاش برای ایجاد فرصت هایی برای جذب استعدادهای برتر هستند؛ برای ماندگاری در رقابت با سایر رقبا، باید عملکرد خود را ارتقا ببخشند. امروزه کارکنان بااستعداد برای هر سازمانی مزیت رقابتی ایجاد می کنند که باید با پیاده سازی صحیح سیستم مدیریت استعداد از توانایی آن ها به بهترین نحو ممکن استفاده گردد. شناسایی عوامل اثرگذار بر عملکرد سازمانی بسیار اهمیت دارد. در این راستا، نگاهی هوشمندانه به عوامل مدیریت استعداد و تاثیر آن بر عملکرد سازمان، لازم به نظر می رسد. لذا در پژوهش حاضر به بررسی تاثیر اقدامات و گرایش های مدیریت استعداد بر عملکرد سازمانی شرکت های فعال در پارک علم و فناوری سنندج در قالب سه هدف مشخص کردن میزان تاثیر اقدامات مدیریت استعداد بر عملکرد سازمانی، مشخص کردن میزان تاثیر گرایش های مدیریت استعداد بر عملکرد سازمانی و درنهایت بررسی تاثیر مدیریت استعداد بر عملکرد سازمانی پرداخته می شود. پژوهش حاضر از نوع کاربردی بوده و گردآوری داده ها به روش همبستگی انجام می شود. جامعه آماری پژوهش شامل نیروهای انسانی فعال در شرکت ها و سازمان های مستقر در پارک علم و فناوری شهر سنندج است. تعداد این شرکت ها 81 عدد است که در حوزه های مختلف در حال فعالیت می باشند. روش نمونه گیری از نوع تصادفی طبقه ای استفاده شده است و ابزار تحقیق را پرسشنامه استاندارد تشکیل خواهد داد. در تحلیل اطلاعات به دست آمده از نرم افزارهای PLS و SPSS استفاده شده است. نتایج نشان دادند که اقدامات و گرایش های مدیریت استعداد بر عملکرد سازمانی تاثیر مثبت دارد. اقدامات مدیریت استعداد بالاترین اولویت را نسبت به مولفه دیگر در عملکرد سازمانی دارا است. از میان مولفه های مربوط به اقدامات مدیریت استعداد، سیستم مدیریت انسانی بالاترین اولویت را نسبت به سایر مولفه ها در عملکرد سازمانی را دارا است. گرایش تاکتیکی تاثیر مستقیمی بر عملکرد سازمانی دارد و با افزایش آن سطح عملکرد سازمانی نیز افزایش خواهد یافت. واژه های کلیدی: مدیریت استعداد، گرایش ها و اقدامات، عملکرد سازمانی
  26. سنجش مهارت های کسب و کار و تکنیکی بازاریابان دیجیتال
    1399
    مهارت های بازاریابان دیجیتال برای مدیران شرکت ها یا افرادی که می خواهند تجارت خود را رونق ببخشند و مشتریان زیادی را جذب تجارت خود کنند از اهمیت خاصی برخوردار است، از مهم ترین مهارت های بازاریابان دیجیتال مهارت های کسب و کاری و تکنیکی است، در این پژوهش به منظور بررسی این موضوع چهار مهارت کسب و کاری (مهارت های پژوهشی، دانش تکنیکال و کاربردی، پایش و اندازه گیری و مهارت یکپارچه سازی مهارت های دیجیتالی)، و سه مهارت تکنیکی (مهارت های سازمانی، پیش بینی آینده و مهارت های ارتباط با مشتری)، با استفاده از روش پژوهش پیمایشی از نوع توصیفی- تحلیلی مورد مطالعه قرار گرفت. جامعه آماری پژوهش شامل کلیه بازاریابان دیجیتال داخل کشور است که به روش نمونه گیری غیراحتمالی در دسترس مد نظر قرار گرفتند و با استفاده از پرسشنامه بسته مشتمل بر 8 سوال عمومی و 42 سوال تخصصی نظرسنجی شدند، در نهایت 149 نمونه کامل بدست آمد، پس از گردآوری داده های میدانی تحلیل یافته ها با استفاده از آزمون های همبستگی پیرسون، آزمون t تک نمونه ای، آزمون T زوجی، آزمون t با دو نمونه مستقل و آزمون تحلیل واریانس در نرم افزار SPSS و ماتریس اهمیت ـ عملکرد انجام گرفت، مطابق با یافته های پژوهش در مرحله اهمیت، بیشترین مقدار میانگین مربوط به مهارت های پیش بینی آینده با مقدار (6188/4)، و یکپارچه سازی مهارت های دیجیتالی با مقدار (4989/4)، است همچنین بیشترین شکاف میان ابعاد مهارتی بازاریابان دیجیتال مربوط به مهارت های پیش بینی آینده با مقدار (0014/1-)، و مهارت های پایش و اندازه گیری با مقدار (8913/0- )، است.
  27. نقش تجربه گردشگر در ترجیح برند مقصد با در نظر گرفتن نقش میانجی ارزش ویژه برند شهری (مورد مطالعه: گردشگران شهر سنندج)
    1399
    این مطالعه از منظر تجربه گردشگر به بررسی ترجیح برند مقصد می پردازد. هدف اصلی این پژوهش، بررسی نقش تجربه گردشگر بر روی ترجیح برند شهر سنندج است. با بررسی و مطالعه پیشینه پژوهش و مبانی نظری دو مدل برای پژوهش ارائه شد که در آن به نقش تجربه گردشگر در ترجیح برند مقصد با در نظر گرفتن ارزش ویژه برند مقصد به عنوان میانجی، هم چنین ضمن تفکیک مولفه های ابعاد تجربه گردشگر (حسی، عاطفی، فکری، رفتاری) تاثیر آن بر ارزش ویژه برند شهر سنندج نیز پرداخته شده است. یک مطالعه تجربی برای آزمایش مدل نظری انجام شد. همچنین ابزار تحقیق را پرسشنامه تشکیل داده است. داده ها به صورت آنلاین در شبکه های اجتماعی جمع آوری شده و اطلاعات مربوط تجارب گردشگر و اثرات آن بر ارزش ویژه برند مقصد و ترجیح برند مقصد را شامل می شود. یافته ها نشان می دهد که تجربه گردشگر و ارزش ویژه برند مقصد کاتالیزورهای مهمی برای ترجیح دادن برند مقصد هستند. در واقع ابعاد تجربه گردشگر (حسی، عاطفی و رفتاری) تاثیری مثبت بر ارزش ویژه برند مقصد دارند، همچنین نتایج نشان می دهد که ارتباط مثبت و معناداری بین ارزش ویژه برند مقصد و ترجیح برند مقصد وجود دارد. پس می توان گفت که ارزش ویژه برند مقصد بین تجربه گردشگر و ترجیح برند مقصد تاثیر مثبت می گذارد. نتایج این پژوهش می تواند برای فعالان حوزه گردشگری و گردشگران و پژوهشگران مفید باشد. همچنین در پایان پژوهش، پیشنهاد هایی برای پژوهش های آتی ارائه شده است.
  28. نقش مشارکت مشتریان در خلق ارزش اقتصادی و اجتماعی در اکوسیستم کسب و کار
    1399
    امروزه تمرکز استراتژیک بنگاه ها از دیدگاه عملکرد انفرادی به توسعه استراتژی مبتنی بر اکوسیستم کسب وکار تغییر پیدا کرده است. اکوسیستم کسب وکار به سیستم های وابسته متقابلی اشاره دارد که توسط پایه هایی از اعضای مختلف اکوسیستم مانند مشتریان، تامین کنندگان، شرکاء و سایر ذینفعان به هم پیوسته است. به عبارتی ورود و خروج هریک از اعضا بر عملکرد سایر اعضا موثر است. در میان اعضای اکوسیستم های کسب وکار، این مطالعه بر روی مشتریان و اثرگذاری مشارکت مشتری در ایجاد ارزش اقتصادی و اجتماعی در اکوسیستم کسب وکار و در راستای پایداری اکوسیستم کسب وکار تمرکز دارد. از جمله نمودارهای مهم اقتصاد خدماتی صنعت گردشگری است و توسعه آن مزایای بی شمار اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی به دنبال دارد. امروزه این صنعت از اهمیت بالایی در تحولات اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی کشورها به ویژه ایران برخوردار است و گردشگران نقش مهمی در تداوم گردشگری و آینده این صنعت ایفا می کنند. به این منظور نقش کلیه مشتریان دفاتر خدمات گردشگری غرب کشور، به عنوان جامعه آماری در ایجاد ارزش در اکوسیستم کسب وکار مورد بررسی قرار گرفت. این پژوهش به لحاظ موضوع از نوع پژوهش های همبستگی و بر اساس هدف از نوع پژوهش های کاربردی و بر اساس روش اجرا و جمع آوری اطلاعات، پیمایشی است. برای گردآوری داده ها از پرسشنامه استفاده شده است. نمونه جامعه با توجه به نامحدود بودن آن، تعداد 400 نفر از مشتریان دفاتر خدمات گردشگری غرب کشور انتخاب شد و روش نمونه گیری، غیر تصادفی در دسترس بوده است. نتایج به دست آمده نشان دهنده اثر مثبت و معنادار مشارکت مشتریان در ایجاد ارزش اقتصادی و ایجاد ارزش اجتماعی در اکوسیستم کسب وکار است. از طرفی انگیزش و عوامل جامعه شناختی نیز به عنوان دو محرک اثرگذار در میزان مشارکت مشتریان شناخته شدند. همچنین نتایج پژوهش نشان دادکه متغیرهای فرعی نظیر جنسیت، استان مشتریان و تعداد دفعات مراجعه به آژانس های گردشگری در بازه زمانی یکسال در برخی از روابط اصلی پژوهش، اثر تعدیل کنندگی دارند.
  29. بررسی محرک های کلیدی کارآفرینی صادرات (مورد مطالعه: کارآفرینان صادرات در ایران)
    1399
    چالش ها و موانع پیش‎روی صادرکنندگان سبب شده تا صرفاً مهارت های مدیریتی به تنهایی تضمین کننده نتایج موفقیت آمیز یک مدیر صادراتی نباشند. در سه دهه اخیر رویکرد کارآفرینی در فعالیت های صادرات خود را به عنوان پاسخی به این شکاف نشان داده است و به این واسطه در ادبیات تجارت بین الملل مورد توجه قرار گرفته است. با این وجود تا به امروز پژوهش های انگشت شماری کارآفرینی صادرات و محرک های آن را مورد بررسی قرار داده اند. پژوهش پیش رو با بررسی محرک های کارآفرینی صادرات در سه بعد آن (سرعت، شدت و گستره) سعی در گسترش ادبیات کارآفرینی صادرات دارد. این پژوهش از نظر هدف کاربردی-توسعه ای است و جمع آوری داده ها توصیفی و غیرآزمایشی است که به صورت پیمایشی صورت گرفته است. داده های مورد نظر با ارسال الکترونیک پرسشنامه آنلاین به 175 صادرکننده در شهرهای مختلف ایران صورت گرفت و داده های به دست آمده از طریق روش مدل سازی معادلات ساختاری و با استفاده از نرم افزار PLS مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفت. نتایج پژوهش نشان دادند که پنج عامل: تعهد صادرات، منابع تجربی و ساختاری، شدت رقابت، فاصله بازار و حمایت دولت در بعد تسهیلات تجاری، محرک های اصلی کارآفرینی صادرات هستند. اما رابطه معنی داری میان حمایت دولت در بعد آموزشی اطلاعاتی با کارآفرینی صادرات مشاهده نشد. همچنین نتایج پژوهش نشان دادند که متغیرهای فرعی سن، تحصیلات، وضعیت تاهل و اندازه شرکت در برخی روابط اصلی پژوهش، اثر تعدیل کنندگی دارند.
  30. محرک های تاثیر گذار بر رضایت گردشگران پزشکی شهر سنندج
    1398
    صنعت گردشگری دامنه ای وسیع دارد و از بخشهای متنوعی تشکیل شده است، که یکی از مهمترین بخش های صنعت گردشگری، گردشگری پزشکی و درمانی است. رشد روز افزون گردشگری پزشکی و نیز رقابتی شدن این حوزه، لزوم توسعه و ارتقا کمی و کیفی خدمات پزشکی مورد نیاز گردشگران را انکارناپذیر کرده است. این پژوهش با هدف بررسی محرک های تاثیر گذار بر رضایت گردشگران پزشکی شهر سنندج مورد آزمون قرار گرفته است. جامعه آماری این پژوهش، گردشگران پزشکی هستند که جهت شروع یا ادامه درمان به مراکز پزشکی شهر سنندج مراجعه کرده اند. تعداد اعضای نمونه با توجه به جامعه آماری و جدول مورگان به صورت در دسترس 77 نفر انتخاب شدند. برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه و برای تجزیه و تحلیل داده های جمع آوری شده از آمار استنباطی استفاده شده است. نتایج نشان داد که محرک های تاثیرگذار شامل دسترسی به اطلاعات مراقبت های پزشکی، کیفیت خدمات، صرفه جویی در هزینه، شباهت های فرهنگی و خدمات حمایتی بر رضایت گردشگران پزشکی در شهر سنندج تاثیرگذار هستند. براساس نتایجی که در بخش بررسی فرضیات حاصل شد، مولفه کیفیت خدمات بیشترین تاثیرگذاری را بر رضایت گردشگران و خدمات حمایتی کمترین تاثیر را در میان مولفه های پژوهش داشته است.
  31. تاثیر تبلیغات از راه گوشی های هوشمند بر قصد خرید مصرف کنندگان
    1398
    مهم ترین مباحث بازاریابی در عصر حاضر برای شرکت ها، تشخیص مشتریان هدف و شناسایی دقیق نیازها و خواسته های آنان است. شرکت ها پس از بخش بندی بازارها و مشتریان مورد نظرشان، نیازمند روشی مناسب برای شناساندن محصولات خود به مشتریان هستند تا بتوانند در بازار، سهم خود را حفظ و در صورت امکان افزایش دهند. قصد خرید مشتریان، می تواند به شرکت ها این امکان را بدهد که جهت گیری های بازار و میزان فروش خود را بهتر مورد ارزیابی قرار دهند. لذا توجه به عواملی که بر قصد خرید مشتریان اثرگذار هستند، کمک شایانی به شرکت ها جهت ارزیابی جایگاه خود و ادراک مشتریان نسبت به محصولاتشان می نماید. تبلیغات مهم ترین ابزار برای شرکت هاست که از طریق آن، اطلاعات لازم و مربوط به نام تجاری، محصولات، خدمات و سایر مواردی را که شرکت مد نظر دارد، به مشتریان هدف خود می رسانند. لذا توجه به شیوه ی رساندن تبلیغ بسیار حیاتی است. در پژوهش حاضر تلاش شده است که تبلیغات از راه گوشی های هوشمند و نقش آن در قصد خرید مصرف کنندگان مورد بررسی قرار گیرد. انتخاب این روش به این دلیل است که در زمان کنونی، مهم ترین راه ارتباطی بین افراد گوشی بوده و کاربرد گوشی های همراه روز به روز بیشتر می شود. در این پژوهش مشخص می شود که استفاده مناسب از گوشی های هوشمند برای رساندن تبلیغات به مشتریان هدف، می تواند قصد خرید را تحت تاثیر قرار داده و شرکت، سهم بازار و فروش خود را حفظ و یا بهبود بخشد. رویکرد این پژوهش کمی و از نظر هدف کاربردی بوده و از نظر نحوه گردآوری داده ها توصیفی- پیمایشی است. برای گردآوری داده ها از پرسشنامه استفاده شده و حجم نمونه با توجه به فرمول کوکران، 384 نفر از روش تصادفی ساده انتخاب شده است. جامعه مورد بررسی مصرف کنندگانی هستند که به اینترنت دسترسی داشته و از یکی از برنامه های دیوار، علی بابا، اِلی گشت، اِسنپ یا دیجی کالا، استفاده کرده اند. نتایج پژوهش نشان می دهد که با تبلیغات مناسب و مورد پسند مشتریان از راه گوشی های هوشمند، می توان بر قصد خرید آنان تاثیرگذاشت. تجربه جریان بیشترین تاثیر را بر قصد خرید داشته و ارزش تبلیغات در درجه دوم بر قصد خرید مصرف کنندگان تاثیرگذار است. قصد خرید مصرف کنندگان سایت های مذکور با همدیگر برابر است.
  32. پیامدهای مشارکت مشتری به منظور خلق محصولات جدید در صنعت گردشگری (مطالعه موردی مشتریان آژانس خدمات-مسافرتی شوان گشت)
    1398
    امروزه صنعت گردشگری به عنوان یکی از مهم ترین صنایع خدماتی درآمدزا در سرتاسر جهان تبدیل شده است، به طوری که بعد از صنایع نفت و خودروسازی به عنوان سومین صنعت بزرگ جهان شناخته شده است، لذا توجه به گرایش های مختلف این صنعت با توجه به تاثیر مثبتی که بر اقتصاد کشور خواهد داشت، از اهمیت بالایی برخوردار است. هدف از انجام این پژوهش بررسی پیامدهای مشارکت مشتری به منظور خلق محصولات جدید در صنعت گردشگری است. در این مطالعه که از نوع پیمایشی _ همبستگی و تک مقطعی می باشد، نمونه گیری به صورت غیرتصادفی در دسترس از بین مشتریان آژانس خدمات مسافرتی شوان گشت در کردستان انجام شده است. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه بوده و برای تجزیه و تحلیل داده ها و بررسی فرضیه ها از روش مدلسازی معادلات ساختاری استفاده شد، که به این منظور نرم افزار آماری اسمارت پی ال اس به کار گرفته شده است. یافته ها حاصل از پژوهش تاثیر مشارکت مشتری به منظور خلق محصول جدید را بر رضایت، وفاداری، هزینه مشتریان و سرعت نوآوری را مشخص کرده است. طبق نتایج به دست آمده مشارکت مشتری از بین متغیرهای انتخاب شده بیشترین تاثیر مثبت را بر رضایت گردشگران از سفر خواهد داشت و پس از آن به ترتیب بیشترین تاثیر را بر وفاداری، هزینه های مشتریان و سرعت نوآوری داشته است.
  33. تاثیر اجتماعی شدن مشتریان شرکتی بر تعاملات آتی مشتری- شرکت در نمایشگاه های تجاری
    1398
    این مطالعه از منظر بازاریابی رابطه مند به بررسی نمایشگاه تجاری صنعتی می پردازد. هدف اصلی این پژوهش، درک روابط متقابل خریدار و فروشنده در چارچوب نمایشگاه تجاری، ارزیابی تاثیر آنها بر کیفیت روابط و توسعه روابط در درازمدت است. با بررسی و مطالعه پیشینه پژوهش و مبانی نظری یک مدل برای پژوهش ارائه شد که در آن به نقش بخش های اجتماعی شدن در توسعه کیفیت ارتباط بین خریداران و فروشندگان، در زمینه نمایشگاه های تجاری صنعتی تحت دیدگاه بازاریابی رابطه مند پرداخته شده است. یک مطالعه تجربی برای آزمایش مدل نظری انجام شد. همچنین ابزار تحقیق را پرسشنامه تشکیل داده است. داده ها در بیست و چهارمین نمایشگاه بین المللی نفت، گاز و پتروشیمی تهران جمع آوری شده و اطلاعات مربوط به تعامل بین بازدید کننده و غرفه دار را شامل می شود. یافته ها نشان می دهد که قسمت های جامعه پذیری یا بخش های اجتماعی شدن (یعنی تبادل اجتماعی و تبادل اطلاعات) در نمایشگاه های تجاری صنعتی، کاتالیزورهای مهمی برای کیفیت و توسعه روابط هستند. در واقع فضای غیر رسمی نمایشگاه باعث تسهیل تبادل اجتماعی و اطلاعاتی می شود که در نهایت منجر به افزایش کیفیت رابطه مشتری- شرکت می شود. همچنین نتایج نشان می دهد که ارتباط مثبت و معنی داری بین کیفیت رابطه مشتری-شرکت و پیش بینی تعاملات آتی وجود دارد. پس می توان گفت که کیفیت رابطه بین خریدار و فروشنده بر تعاملات آینده آنها تاثیر مثبت می گذارد. نتایج این پژوهش می تواند برای غرفه داران، بازدیدکنندگان و برگزارکنندگان نمایشگاه تجاری مفید باشد. همچنین در پایان تحقیق، پیشنهاداتی برای پژوهش های آتی ارائه شده است.
  34. بررسی قوم نگاشتی بازاریابی کارآفرینانه در گردشگری روستایی (مورد مطالعه: روستای دولاب)
    1398
    بازاریابی کارآفرینانه به معنی شناسایی و بهره برداری پیش دستانه از فرصت ها برای جذب و حفظ مشتریان سودمند است که از طریق رویکردهای نوآورانه به مدیریت ریسک، استفادۀ اهرمی از منابع و خلق ارزش صورت می گیرد. هدف از پژوهش حاضر مشخص کردن وضعیت قوم نگاشتی بازاریابی کارآفرینانه در گردشگری روستایی (مورد مطالعه: روستای دولاب) است که برای این منظور از روش پژوهش قوم‎نگاری با رویکرد توصیفی استفاده می‎شود. جامعه آماری آن ساکنین روستای دولاب بود که در زمینه گردشگری روستایی به عنوان کارآفرین فعالیت داشتند در ادامه از روش نمونه گیری هدفمند تعداد 10 نفر انتخاب شدند. همچنین برای روایی و پایایی ابزار معیارهای اعتبار، انتقال، اعتماد، تایید و اصالت توسط اساتید مورد بررسی قرار گرفت، استفاده از استقرا در بررسی داده های جمع آوری شده در فرآیند مشاهده، مصاحبه، یادداشت برداری، استخراج گزاره، کدگذاری باز، کشف مفهوم و مقوله، و برای تجزیه و تحلیل داده ها با روش تحلیل شماتیک با استفاده از نرم افزار آماری مکس کیو دی آی نسخه 18 نشان داد که به مدلی توسعه یافته در خصوص بازاریابی کارآفرینانه شامل ابعاد (فرصت محوری، پیش نگری، ایجاد ارزش، اهرم-کردن منابع، مشتری گرایی، نوآوری گرایی، ریسک پذیری، محتوا محوری، هدایت و رهبری، هدف محوری) دست یافت.
  35. اثر همکاری در زنجیره تامین، استراتژی رقابتی و مزیت مشارکتی بر عملکرد شرکت
    1398
    هدف اصلی این پژوهش مشخص کردن اثرات همکاری در زنجیره تامین بر اثربخشی استراتژی-های رقابتی، مزیت مشارکتی و عملکرد شرکت در شرکت های فعال در ایران است. این پژوهش ازنظر هدف کاربردی، از نظر روش انجام، پژوهشی توصیفی و از نوع تحلیل همبستگی با استفاده مدل یابی معادلات ساختاری است. جامعه آماری پژوهش متشکل از مدیران عامل و مدیران ارشد (لجستیک، زنجیره تامین و عملیات) شرکت های فعال در بازار ایران است و جهت نمونه گیری آماری از روش نمونه گیری در دسترس استفاده شد. برای جمع آوری داده ها جهت تجزیه و تحلیل، از پرسشنامه همکاری در زنجیره تامین و پرسشنامه استراتژی رقابتی به ترتیب با پایایی (951/0 و 779/0) استفاده گردید. نتایج پژوهش نشان داد که همکاری در زنجیره تامین اثر مثبت و معناداری بر عملکرد شرکت دارد. همکاری در زنجیره تامین از طریق اثرگذاری بر مزیت مشارکتی تاثیر مثبت و معناداری بر عملکرد شرکت دارد. هم چنین، همکاری در زنجیره تامین با رفع محدودیت های مربوط به اجرای استراتژی ترکیبی و اثرگذاری معنادار بر آن اثر مثبت و معناداری بر عملکرد شرکت دارد.
  36. تاثیر شخصیت مقصد بر بازدید مجدد و ترویج (مطالعه ی موردی: مقاصد گردشگری استان کردستان)
    1398
    بازاریابان نوآور گردشگری در یک بازار به طور فزاینده رقابتی، به منظور تاکید بر منحصر-بفرد بودن مقاصد گردشگری، به سرعت در حال اتخاذ استراتژی های برندینگ مشابه آنچه که بازاریابان محصول به کار می برند، هستند. شخصیت برند، رضایت مشتری و شناسایی مشتری با برند، در چندین زمینه محرک های مهم رفتار مصرف کننده هستند؛ با این حال مطالعاتی در مورد نقش سازنده ی آنها در رفتار گردشگر وجود ندارد. هدف از این پژوهش مشخص نمودن تاثیر شخصیت مقصد بر بازدید مجدد و ترویج مقاصد گردشگری استان کردستان است بنابراین، پژوهش حاضر از نظر هدف، کاربردی از نظر ماهیت توصیفی و از نظر روش انجام پژوهش، پیمایشی است. جامعه آماری این پژوهش، شامل گردشگران داخلی بازدید کننده از استان کردستان به ویژه سه شهر پر بازدید سنندج، مریوان و بانه است؛ با توجه به نامحدود بودن جامعه آماری، تعداد اعضای نمونه مطابق فرمول کوکران، 384 نفر تعیین گردید. جهت جمع آوری داده ها از پرسشنامه استفاده شد و داده ها از طریق مدلسازی معادلات ساختاری با استفاده از نرم افزار PLS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتایج پژوهش حاضر نشان می دهد که پنج ویژگی شخصیتی استان کردستان به ترتیب، عبارتند از: اصیل، صمیمی و مهربان، گرم و صمیمی، خوش رو، متواضع. همچنین نتایج فرضیه های پژوهش نشان داد که: (1) شخصیت مقصد بر رضایت از مقصد، تعیین هویت گردشگر با مقصد، ترویج مقصد و قصد بازدید مجدد، تاثیر مثبت دارد؛ (2) رضایت گردشگر بر شناسایی گردشگر با مقصد، ترویج مقصد و قصد بازدید مجدد تاثیر مثبت دارد و (3) شناسایی بر ترویج مقصد و قصد بازدید مجدد تاثیر مثبت دارد.
  37. تاثیر تعامل مشتری با مشتری بر تجربه گردشگری در هتل
    1398
    صنعت گردشگری از مهم ترین منابع درآمد و همچنین از عوامل موثر در ارتباطات فرهنگی بین کشورها است و به عنوان گسترده ترین صنعت خدماتی جهان، حائز جایگاه ویژه ای است. هتل داری یکی از بخش های بسیار پویای صنعت گردشگری محسوب می شود که نقش مهمی در جذب گردشگران دارد. بنابراین هدف از این پژوهش بررسی تاثیر تعامل مشتری با مشتری بر تجربه گردشگری در هتل های استان کردستان است. پژوهش حاضر از لحاظ هدف کاربردی و از لحاظ شیوه گردآوری داده ها توصیفی-پیمایشی می باشد که برای گردآوری داده ها از پرسشنامه محقق ساخته استفاده شده است. جامعه آماری شامل کلیه گردشگرانی که در هتل های 4،3 ستاره استان کردستان در سال 1397 اقامت داشته اند. بر اساس روش نمونه گیری در دسترس تعداد 384 نفر از این افراد به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند. جهت تجزیه و تحلیل سوالات پژوهش از آزمون همبستگی پیرسون، تحلیل مسیر و معادلات ساختاری استفاده شد. یافته ها نشان داد: بین برونگرایی، شباهت درک شده، میل به ماندن، رضایت از تعطیلات و وفاداری به هتل و تعامل مشتری با مشتری رابطه معنادار و مثبتی وجود دارد. همچنین نتایج نشان داد که تعامل مشتری-مشتری می تواند در رابطه بین برونگرایی و شباهت درک شده با تجربه گردشگری نقش میانجی داشته باشد. بنابراین پیشنهاد می شود که مسئولین هتل های استان کردستان در برنامه ریزی سفرها، به ایجاد فرصت هایی که گردشگران بتوانند در کنار سایر گردشگران با مردم، تاریخ و فرهنگ محلی تعامل اجتماعی و ارتباط بیشتری برقرار کنند، توجه نمایند
  38. تاثیر اقدامات بازاریابی آژانس های مسافرتی بر توسعه گردشگری در استان کردستان
    1397
    این پژوهش با هدف بررسی تاثیر اقدامات بازاریابی آژانسهای مسافرتی بر توسعه گردشگری در استان کردستان می باشد. مولفه های بازاریابی اینترنتی، تبلیغات، بازاریابی داخلی و اطلاع رسانی کارکنان به عنوان ابعاد اقدامات بازاریابی متغیر مستقل و متغیر توسعه گردشگری به عنوان متغیر وابسته در نظر گرفته شدند. فرضیه های این پژوهش برای اثبات تاثیر اقدامات بازاریابی آژانسهای مسافرتی بر توسعه گردشگری در استان کردستان طراحی شده است به همین منظور و برای جمع آوری اطلاعات موردنیاز تحقیق یک پرسشنامه مشتمل بر 20 سوال بر اساس طیف لیکرت طراحی و در بین 383 نفراز گردشگرانی که از استان کردستان دیدن کرده اند توزیع وتکمیل گردیده و در تجزیهو تحلیل مورد استفاده قرار گرفت. پایایی این پرسشنامه به روش آلفای کرونباخ و با مقدار 0. 812مورد تایید قرار گرفت. سپس فرضیه های تحقیق به روش مدل معادلات ساختاری بررسی گردید. بدین منظور با به رهگیری از رویکرد دو مرحلهای مدلسازی معادلات ساختاری، ابتدا با استفاده از روش تحلیل عاملی تاییدی، برازش مناسب مدل پیشنهاد شده برای اندازه گیری این متغیرها بررسی و تایید شد. پس از تایید مدل اندازهگیری، در مرحله دوم مدل ساختاری جهت بررسی برازش مدل پیشنهادی تحقیق و همچنین آزمون فرضیه های پیشنهاد شده بکار گرفته شد که با توجه به نتایج مدل معادلات ساختاری برازش مناسب مدل پیشنهادی تایید گردید.
  39. تاثیر فرهنگ سازمانی و شبکه های اجتماعی بر رفتارهای کارآفرینانه در کسب و کارهای کوچک و متوسط سطح شهر سنندج
    1397
    ر جهان امروز تفکر نوآوری و کارآفرینی و استفاده از آن در سازمان ها امری اجتناب ناپذیر است، طوری که امروزه کار و فعالیت شکل تازه ای به خود گرفته است طوری که محیط کاری به سمت خود کارفرمایی و خود اشتغالی در حرکت است. که در این میان نمی توان نقش دو مولفه فرهنگ سازمانی و شبکه های اجتماعی را نادیده گرفت. این پژوهش از لحاظ هدف کاربردی و از نوع مطالعات توصیفی-همبستگی می باشد. جامعه آماری این پژوهش را مدیران کسب و کارهای کوچک و متوسط سطح شهر سنندج تشکیل می دهند که اسامی شرکت های کوچک و متوسط به تعداد 120 شرکت توسط شرکت شرکهای صنعتی سنندج اعلام شد. که با توجه به تعداد شرکت ها و استفاده از جدول مورگان تعداد 92 از صاحبان این صنایع کوچک متوسط انتخاب شدند. همچنین در پژوهش حاضر برای جمع آوری اطلاعات مورد نیاز از ابزار پرسشنامه استفاده شد. برای متغییر فرهنگ سازمانی از پرسش نامه استاندارد (دنیسون، 2000)، متغییر شبکه اجتماعی از پرسش نامه استاندارد (نوری، 1396) و متغییر رفتارهای کار آفرینانه از پرسش نامه (مرزبان و همکاران، 1389) استفاده شده است. ﭘﺲ از تکمیل پرسشنامه ها، داده ﻫﺎی گردآوری شده ﺑﺎ ﻛﻤﻚ ﻧﺮم اﻓﺰار ﻛﺎﻣﭙﻴﻮﺗﺮی SPSS و Smart PLS در دو حوزه توصیفی و استنباطی مورد ﺗﺤﻠﻴﻞ قرار گرفتند. نتایج نشان می دهد که فرهنگ سازمانی، شبکه های اجتماعی و مولفه های شبکه اجتماعی بر رفتارهای کارآفرینانه تاثیر مثبت و معناداری دارند. ولی در میان ابعاد فرهنگ سازمانی هدف گذاری رابطه ی معکوسی با رفتارهای کارآفرینانه داشت. ولی سایر ابعاد دارای رابطه مثبت و معناداری بود.
  40. بررسی تاثیر تعاملات رسانه های اجتماعی بر روابط مصرف کنندگان – برند (مطالعه موردی :مصرف کنندگان گوشی تلفن شخصی هواوی شهرستان شیراز)
    1397
    امروزه بحث مستمر و در حال پیشرفتی درباره فعالیت های برندها در رسانه های اجتماعی وجود دارد. برخی از محققان بر این عقیده اند که رسانه های اجتماعی فرصت منحصر به فردی را برای برندها فراهم می کنند تا روابط خود را با مصرف کنندگان پرورش دهند، در حالی که سایرین عقیده شان بر عکس این قضیه است این پژوهش به منظور "بررسی تاثیر تعاملات رسانه های اجتماعی بر روابط صرف کننده-برند، با مطالعه موردی برند (هواوی ) انجام شده است. اهمیت وضرورت این تحقیق بدان جهت است که می توان با دست یافتن به نتایج بدست آمده در این تحقیق برای جامعه با تاثیرات رسانه های اجتماعی به عنوان یک تکنولوژی غیر بومی به پیش بینی و برنامه ریزی هایی دست یافت بدین منظور هدف این تحقیق تمرکز بر روی تاثیر تعاملات رسانه ای اجتماعی بر روابط مصرف کننده- برنداست. روابط سازمان ها قادر به ، آشکار کردن یک تمرکز مهم بازاریابی بین مشتریان و مارک های خود هستند. روابط برد-برد نام تجاری- مصرف کننده که نتیجه رضایت مصرف کنندگان از طریق وفاداری بیشتری به علامت های تجاری، وحاصل شرکت هایی که با درک بهتر به نیازهای مشتری وفادار به نام تجاری پاسخ می دهند وموجب سودآوری می شوند برای رسیدن به این اهداف مستلزم ارتباط و تعامل بیشتر بین مصرف کنندگان و مارک های تجاری به طوری که به ترویج روابط معنی دار بین آنها منجر شود. تحقیق حاضر ، از لحاظ هدف و ماهیت مسئله مورد بررسی ، تحقیق کاربردی است .از لحاظ جمع آوری داده ها ، تحقیق توصیفی است . به منظور جمع آوری داده های تحقیق نیز از پرسشنامه استفاده شد. . به منظور انتخاب نمونه تحقیق نیز از روش نمونه گیری طبقه بندی شده استفاده شدوداده ها به صورت تصادفی انتخاب گردیده اند وبه علت نامحدود بودن جامعه آماری تعداد نمونه 384نفر از مصرف کنند گان گوشی تلفن شخصی (هواوی)شهرستان شیراز انتخاب شد، بر این اساس برای تحلیل داده ها از نرم افزارهای Amos ، SPSSاستفاده شده است.دراین راستا از آزمون کولموگرف-اسمیرنوف برای مشخص نمودن نرمال بودن توزیع متغیرها و تحلیل عاملی تاییدی (SFA)و مدل معادلات ساختاری (SEM)برای تجزیه و تحلیل داده ها و بررسی رابطه میان متغیر ها استفاده شده است. نتایج بدست امده تشان دهنده رابطه معنادار، مثبت و قوی و هم جهتی بین متغیرهای پژوهش است.
  41. اثر پیوندهای اجتماعی و برندسازی داخلی بر فعالیت های کارآفرینی دانشگاهی (مطالعه موردی: اعضای هیئت علمی دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی شهر سنندج)
    1396
    امروزه نوآوری های ناشی از پژوهش های انجام شده در محیط های دانشگاهی به عنوان یکی از منابع اصلی و در حال افزایش برای تولید و معرفی ایده ها و تکنولوژی های کلیدی محسوب می شود که موجب تشویق به اقدامات کارآفرینی شده است. این روند موجب توسعه بخشی با عنوان کارآفرینی دانشگاهی شده است. کارآفرینی دانشگاهی به اقدامات و تلاش هایی اشاره دارد که دانشگاه ها و شرکای صنعتی شان در راستای تجاری سازی بروندادها و نتایج پژوهش های دانشگاهی و علمی خود انجام می دهند. از آن جا که کارآفرینی دانشگاهی حوزه کاری جدیدی است، از این رو این پژوهش فعالیت های کارآفرینانه دانشگاهی و این که چگونه این فعالیت ها توسط پیوندهای اجتماعی(شامل شبکه های شخصی، شبکه های کسب و کار و انجمن های حرفه ای) و برندسازی داخلی تحت تاثیر قرار می گیرند را مورد بررسی قرار می دهد. ابزار استفاده شده برای گردآوری داده های لازم برای این پژوهش پرسشنامه بوده، ضریب آلفای کرونباخ کلیه متغیرهای پژوهش در حد قابل قبول بوده و از روایی محتوایی مناسبی برخوردارند. فرضیه های پژوهش با استفاده از آنالیز مدل سازی معادلات ساختاری بر اساس نمونه گیری از 196 نفر از اعضای هیئت علمی دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی شهر سنندج مورد آزمون قرار گرفتند. حجم نمونه بر اساس فرمول کوکران محاسبه شد. نتایج به دست آمده بر نقش مثبت شبکه های اجتماعی در ترویج فعالیت های کارآفرینی دانشگاهی تاکید می کنند. اما شواهدی مبنی بر ارتباط بین اهمیت برندسازی داخلی و فعالیت های کارآفرینی دانشگاهی پیدا نکردیم. به علاوه، نتایج نشان می دهد که دانشگاه های مورد مطالعه در این حوزه کمتر فعال بوده اند. در پایان برخی پیشنهادها برای توسعه بیشتر فعالیتهای کارافرینی دانشگاهی مطرح شد.
  42. عوامل کلیدی تاثیرگذار بر عملکرد بازار با نقش واسطه ای نوآوری برند در صنایع منتخب
    1396
    این پژوهش به بررسی عوامل کلیدی تاثیرگذار بر عملکرد بازار با نقش واسطه ای نوآوری برند در صنایع منتخب شرکت های ایرانی می پردازد. پژوهش حاضر از نظر هدف کاربردی و به لحاظ روش، پیمایشی تحلیلی است. جامعه آماری پژوهش شامل مدیران بازاریابی، برند و فروش شرکت های ایرانی در صنایع مختلف است که داده های مورد نیاز برای انجام پژوهش با استفاده از روش نمونه-گیری تصادفی ساده از میان 400 نفر از مدیران شرکت های ایرانی به دست آمده است. برای جمع-آوری اطلاعات از پرسش نامه استفاده شده است. تکنیک تحلیل عاملی تاییدی جهت بررسی روایی سازه و ضریب آلفای کرونباخ جهت سنجش انسجام درونی ابزارها استفاده شده است. جهت بررسی تاثیر متغیرهای مستقل بر وابسته (به صورت مستقیم و غیر مستقیم)، از روش مدل یابی معاملات ساختاری با استفاده از نرم افزار اسمارت پی ال اس ، استفاده شده است. نتایج پژوهش نشان می-دهد. متغیرهای گرایش استراتژیک ، نوآوری محصول ، گرایش کارآفرینی و نوآوری برند به صورت مستقیم بر عملکرد بازار تاثیر مثبت و معناداری دارند. هم چنین نوآوری برند مهم ترین عامل موثر بر عملکرد بازار است. درحالی که با توجه به تحلیل داده های این پژوهش متغیرهای یادگیری سازمانی و گرایش به بازار به صورت مستقیم و بین المللی شدن هم به صورت مستقیم و هم غیرمستقیم بر عملکرد بازار تاثیر قابل توجهی ندارد. متغیرهای یادگیری سازمانی ، گرایش به بازار، گرایش استراتژیک، نوآوری محصول و گرایش کارآفرینی به صورت غیرمستقیم و با میانجی گری نوآوری برند بر عملکرد بازار تاثیر مثبت و معناداری دارند.
  43. اثرگذاری قابلیت های ارتباطات یکپارچه بازاریابی بر عملکرد بازار شرکت ها با نقش واسطه ای اثربخشی کمپین های تبلیغاتی
    1396
    امروزه برای ارتقاء عملکرد بازار شرکت ها از راه هایی مختلفی در زمینه بازاریابی استفاده می شود. یکی از روش هایی که در ایران کمتر مورد توجه قرار گرفته است استفاده از قابلیت های ارتباطات یکپارچه بازاریابی و توجه به نقش آن در اثربخشی کمپین های تبلیغاتی و درنهایت عملکرد بازار بوده است. این پژوهش ارتباط قابلیت های ارتباطات یکپارچه بازاریابی (تعامل، بازاریابی ماموریت و برنامه ریزی استراتژیک میان بخشی) را با عملکرد بازار (مزیت برند، عملکرد فروش، رضایت مشتری) با نقش واسطه ای اثر بخشی کمپین های تبلیغاتی مورد مطالعه قرار می دهد. تعداد 524 پرسشنامه به صورت آنلاین توسط اعضای مجازی شبکه اجتماعی لینکدین که شامل مدیران بازاریابی، برند و فروش و همچنین کارشناسان فروش و برند بودند تکمیل شد. طبق نتایج به دست آمده قابلیت های ارتباطات یکپارچه بازاریابی بر روی عملکرد بازار شرکت به طور مستقیم و غیر مستقیم تاثیرگذار بوده است. بدین صورت که قابلیت های ارتباطات یکپارچه بازاریابی به طور مستقیم موجب اثر بخش تر شدن کمپین های تبلیغاتی شده است و همچنین اثر بخشی کمپین های تبلیغاتی اثر مثبتی بر عملکرد بازار داشته است و قابلیت های ارتباطات یکپارچه بازاریابی به طور مستقیم منجر به ارتقاء عملکرد بازار شده است .
  44. تاثیر شایستگی های مدیریتی بر اثربخشی بازاریابی شرکت های فعال در صنایع منتخب
    1396
    با توجه به فضای رقابت جهانی و تغییر و تحولاتی که با شتاب در جهان امروز رخ می دهد، شرکت ها برای حفظ بقای خود دست به اقداماتی می زنند یا شرایط را برای اثربخش کردن عملکرد واحدها یا بخش های خود مهیا می سازد. همچنین، رویکرد نوین سازمان ها به سمت پویایی محیط، توسعه قابلیت های فردی و سازمانی و شناسایی افراد مستعد در پذیرش مسئولیت های مهم و خطیر می باشد در این پژوهش، به عنوان بخشی از یک مطالعه در زمینه اثربخشی بازاریابی و شایستگی های مدیریتی، با تلفیق مدل اثربخشی بازاریابی کاتلر، نظریه شایستگی های مدیریتی بویاتزیس، مجموعه شایستگی های موثر بر اثربخشی بازاریابی شرکت های فعال در صنایع منتخب در ایران مورد آزمون قرار گرفته است. جامعه آماری این پژوهش، مدیران عامل و اعضای هیات مدیره، مدیران بازاریابی، فروش، استراتژی، برنامه ریزی، مدیران برند، روابط عمومی و تبلیغات شرکت های فعال در صنایع منتخب می باشد. تعداد اعضای نمونه با توجه به فرمول مورگان 405 نفر از مدیران این شرکت ها است. برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه و برای تجزیه و تحلیل داده های جمع آوری شده از آمار توصیفی، آزمون مدل اندازه گیری و آزمون مدل ساختاری استفاده شده است. نتایج نشان داد که شایستگی های مدیریتی و اثربخشی بازاریابی دارای رابطه معنادار با یکدیگر بوده است. همچنین شایستگی های مدیریتی پایه بر مولفه فلسفه مشتری با ضریب استاندارد 65/0، بر تلاش های بازاریابی یکپارچه با ضریب 62/0، بر اطلاعات بازاریابی با ضریب 77/0 ، بر مولفه جهت گیری های استراتژیک 42/0 و بر کارآیی عملیاتی 83/0 اثرگذار بوده است. بر اساس ضرایب حاصل بیشترین میزان اثرگذاری شایستگی های مدیریتی پایه بر کارآیی عملیاتی و اطلاعات بازاریابی مشاهده گردیده است و شایستگی های مدیریتی برتر بر مولفه فلسفه مشتری با ضریب استاندارد 26/0، بر تلاش های بازاریابی یکپارچه با ضریب 22/0، بر اطلاعات بازاریابی با ضریب 48/0، بر مولفه جهت گیری های استراتژیک 58/0 و بر کارآیی عملیاتی 65/0 اثرگذار بوده است. بر اساس ضرایب حاصل بیشترین میزان اثرگذاری شایستگی های مدیریتی برتر بر کارآیی عملیاتی و جهت گیری های استراتژیک مشاهده شده است.
  45. مدل دوبعدی اعتماد، ارزش درک شده و وفاداری مشتریان در بخش بیمه استان کردستان
    1396
    امروزه شرکت ها، به منظور موفقیت در بازار و افزایش فروش، نیازمند طراحی و اتخاذ استراتژی هایی هستند تا بهتر بتوانند نسبت به رقبا، اعتماد مصرف کنندگان را جلب کنند. پژوهش حاضر در پی بررسی تاثیر اعتماد، ارزش درک شده بر وفاداری مشتریان در بخش خدمات بیمه می باشد. این پژوهش از نظر هدف، کاربردی و از نظر نحوه ی گردآوری اطلاعات، توصیفی (از نوع همبستگی) است. برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه استفاده گردیده و آزمون روایی محتوا به وسیله اساتید بازاریابی و متخصصین بیمه انجام گرفت. آزمون روایی سازه با استفاده از روش KMO انجام پذیرفت. همچنین پایایی ابزار اندازه گیری به روش آلفای کرونباخ مورد تائید قرار گرفت. جامعه آماری در این پژوهش شرکت های بیمه استان کردستان می باشد. روش نمونه گیری، تصادفی طبقه بندی شده بر مبنای سهم بازار می باشد. یافته ها، حاکی از آن است که اثرگذاری معنادار و مثبت اعتماد و ارزش درک شده بر وفاداری مشتری وجود دارد. شدت ارتباط معنادار اعتماد بر ارزش درک شده برابر 0.86 اثر ارزش درک شده بر وفاداری برابر 96/0 و شدت اثر غیرمستقیم اعتماد بر وفاداری مشتریان از طریق ارزش درک شده برابر 82/0 بوده لذا قوی ترین تاثیر از طریق متغیر ارزش بر وفاداری بوده که درخور توجه از سوی شرکت های بیمه می باشد. در واقع شاید بتوان گفت که ارزش به عنوان متغیر میانجی توانسته تاثیر اعتماد بر وفاداری را تقویت نماید. در مورد اثرگذاری ابعاد اعتماد بر ابعاد ارزش، رابطه معنادار اعتماد شناختی بر ارزش مطلوبیت گرا، شدت تاثیر اعتماد شناختی بر ارزش مطلوبیت گرای درک شده برابر 86/0 و مقدار آماره T برابر 20 نشان دهنده رابطه قابل توجه بعد شناختی اعتماد و بعد مطلوبیت گرای ارزش می باشد. در مورد رابطه دو بعد دیگر اعتماد و ارزش هیچ رابطه معناداری مشاهده نگردید و میزان ضریب استاندارد معادله ساختاری اعتماد شناختی بر ارزش لذت گرای درک شده برابر 0.08 و مقدار آماره T برابر 21/1 حاصل گردید. در بررسی رابطه ابعاد متغیرهای ارزش و وفاداری، مقدار آماره T بیش از 96/1 بوده و شدت اثر ارزش مطلوبیت گرا بر تمایل خرید مجدد برابر 92/0 و نیز ارزش لذت گرا بر تمایل به مدافعه برابر 3/0 بوده لذا ارزش مطلوبیت گرا اثرگذاری قدرتمندتری نسبت به ارزش لذت گرا بر روی وفاداری دارد. قوی ترین رابطه های این پژوهش، اثرگذاری مثبت ارزش مطلوبیت گرا بر ارز
  46. تاثیر هوش هیجانی و تاب آوری بر تمایل فروشندگان به ترک خدمت با نقش میانجی خستگی عاطفی و تعارض کار - خانواده (مطالعه موردی شرکت های صنعت مواد غذایی استان کرمانشاه)
    1395
    پژوهش حاضر با هدف بررسی تاثیر هوش هیجانی و تاب آوری بر تمایل فروشندگان به ترک خدمت با نقش میانجی خستگی عاطفی و تعارض کار – خانواده صورت گرفته است. این پژوهش از لحاظ هدف، کاربردی و از لحاظ روش پژوهش توصیفی – همبستگی است. جامعه آماری این پژوهش شامل فروشندگان 58 شرکت صنعتی فعال در عرصه تولید مواد غذایی در استان کرمانشاه بوده که از میان آنها 215 نفر انتخاب شدند. داده ها به کمک پرسشنامه گردآوری شدند و برای تجزیه و تحلیل داده ها از آمار توصیفی، تحلیل عاملی تاییدی و مدل سازی معادلات ساختاری استفاده شده است. یافته های این پژوهش نشان می دهد که هوش هیجانی فروشندگان به طور مستقیم و غیرمستقیم (از طریق خستگی عاطفی و تعارض کار – خانواده) بر تمایل به ترک خدمت آنها تاثیر منفی و معناداری دارد و تاثیر مستقیم هوش هیجانی فروشندگان بر تمایل به ترک خدمت آنها بیشتر از تاثیر غیرمستقیم آن بوده است. همچنین تاب آوری فروشندگان به طور مستقیم و غیرمستقیم (از طریق خستگی عاطفی) نیز بر تمایل به ترک خدمت آنها تاثیر منفی و معناداری دارد و تاثیر مستقیم تاب آوری فروشندگان بر تمایل به ترک خدمت آنها بیشتر از تاثیر غیرمستقیم آن بوده است. نتایج پژوهش نیز نشان می دهد که تعارض کار – خانواده فروشندگان تاثیر مثبت و معناداری بر خستگی عاطفی آنها دارد و خستگی عاطفی فروشندگان تاثیر مثبت و معناداری بر تمایل به ترک خدمت آنها دارد.
  47. تاثیر تبلیغات شفاهی در رسانه های اجتماعی بر قصد خرید مشتریان با نقش میانجی گری ارزش ویژه و تصویر ذهنی برند (مطالعه موردی گوشی های تلفن همراه سامسونگ)
    1395
    در عصر حاضر اینترنت موجب شده است تا مصرف کنندگان بتوانند درباره محصولات و برند ها به راحتی اطلاعات کسب کنند دیگر اطلاعات ارائه شده از طرف شرکت ها تنها منبع اطلاعاتی نیست بنابراین دیگر تبلیغات در رسانه های سنتی جواب گوی نیاز مصرف کنندگان نیست و شکل جدیدی از تبلیغات در حال شکل گیری است. هدف از نگارش این پایان نامه بررسی تاثیر تبلیغات شفاهی در رسانه های اجتماعی بر قصد خرید مشتریان گوشی های سامسونگ است. حجم نمونه با استفاده از فرمول کوکران و جدول دمورگان تعیین گردید که به صورت نمونه گیری تصادفی ساده متناسب با حجم نمونه توزیع گردید. روش گردآوری اطلاعات با استفاده از پرسشنامه الکترونیکی بود که تعداد 385 عدد پرسشنامه دریافت گردید. گردآوری داده ها به دو صورت کتاب خانه ای و میدانی صورت پذیرفته است. در بخش میدانی برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه الکترونیکی استاندارد استفاده شده است و برای سنجش پایایی مدل از ضریب آلفای کرونباخ و جهت سنجش برازش مدل ارائه شده و روایی پرسشنامه از تحلیل عاملی تاییدی استفاده شده است همچنین برای تجزیه و تحلیل دادهای جمع آوری شده ازآمار توصیفی و برای آزمون فرضیه ها از آزمون معادلات ساختاری استفاده شد که برای انجام آزمون های مورد نظر از نرم افزار LISREL8.5 و SPSS20 استفاده شد. نتایج حاصل از این پژوهش نشان داد که تبلیغات شفاهی در رسانه های اجتماعی هم به طور مستقیم و هم به طور غیر مستقیم بر قصد خرید مشتریان گوشی های سامسونگ تاثیرگذار است .
  48. عوامل تاثیرگذار بر پذیرش و بکارگیری بازاریابی الکترونیک در صنعت گردشگری (مورد مطالعه:کارکنان آژانس ها و مراکز جهانگردی و ایرانگردی استان کردستان)
    1395
    امروزه مشاهده شده که توسعه و انتشار فناوری اطلاعات در جوامع مختلف متفاوت است و دلایل این تفاوت در نرخ پذیرش و بکارگیری فناوری است که دست مایه پژوهش های مختلفی قرار گرفته است. در این پژوهش، به عنوان بخشی از یک مطالعه در زمینه پذیرش و بکارگیری فناوری اطلاعات، با تلفیق مدل پذیرش فناوری، نظریه نشر نوآوری و چارچوب فناوری– سازمان– محیط، مجموعه عوامل موثر بر پذیرش و بکارگیری بازاریابی الکترونیک در هتل ها و آژانس های مسافرتی استان کردستان مورد آزمون قرار گرفته است. جامعه آماری این پژوهش، کارکنان آژانس های مسافرتی استان کردستان و کارکنان قسمت رزرواسیون و قسمت بازاریابی هتل های استان کردستان می-باشند که طبق آمار رسمی اداره کل میراث فرهنگی و گردشگری استان کردستان، این تعداد 756 نفر است. تعداد اعضای نمونه با توجه به فرمول کوکران 255 نفر از کارکنان این مراکز است که حداقل از یکی از ابزارهای بازاریابی الکترونیک استفاده کرده باشند. برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه و برای تجزیه و تحلیل داده های جمع آوری شده از آمار توصیفی، آزمون مدل اندازه گیری و آزمون مدل ساختاری استفاده شده است. نتایج نشان داد که عوامل سازمانی، عوامل محیطی، عوامل فناورانه و سهولت استفاده درک شده بر پذیرش و بکارگیری بازاریابی الکترونیک اثر مثبت و معنادار داشته و سهولت استفاده درک شده بیشترین اثر و عوامل فناورانه نیز کمترین اثر را دارد. همچنین عوامل سازمانی و عوامل محیطی بر سهولت استفاده درک شده، سازگاری درک شده و مزیت نسبی درک شده اثر معنادار دارند و عوامل فناورانه نیز بر سهولت استفاده درک شده و سازگاری درک شده اثر معنادار دارد.
  49. تاثیر کیفیت محیط داخلی فروشگاه بر مقبولیت ادراک شده و رفتار خرید مصرف کنندگان ( مورد کاوی : فروشگاه های شهروند و هایپر استار شهر تهران )
    1395
    رفتار مصرف کننده یک چالش رقابتی مهم در صنعت خرده فروشی است چراکه نتایج تمامی فعالیت های خرده فروشان و فروشگاه های خرده فروشی نهایتا با خرید مشتریان از فروشگاه حاصل می شود. به طور عمده خرید پس از تاثیرپذیری فرد از نوعی محرک درونی یا بیرونی و در مدت زمانی بسیار کوتاه، رخ می دهد. ر این پژوهش، هدف بررسی اثرگذاری عوامل مرتبط با کیفیت محیط فروشگاه بر رفتار خرید مصرف کنندگان با توجه به نقش میانجی مقبولیت ادراک شده است.. جامعه آماری این پژوهش شامل مشتریان فروشگاه های شهروند و هایپراستار شهر تهران است، حجم نمونه برابر با 393 نفر از مشتریان این دو فروشگاه است، ابزارگردآوری اطلاعات در این پژوهش پرسشنامه بوده است که جهت سنجش اعتبار سازه از تحلیل عاملی تاییدی مرتبه اول و دوم و همچنین جهت سنجش پایایی آن از ضریب آلفای کرونباخ استفاده شده است. برای تجزیه و تحلیل داده های جمع آوری شده از آمار توصیفی، آزمون مدل اندازه گیری و آزمون مدل ساختاری و همچنین آزمون های همبستگی و رگرسیون با استفاده از نرم افزار هایSPSS و LISREL استفاده شده است،. نتایج این پژوهش نشان داد که سه بعد کیفیت محیط داخلی فروشگاه شامل عوامل انسانی، عوامل طراحی و عوامل پیرامونی به تفکیک تاثیر مثبت و معناداری بر مقبولیت ادارک شده دارند. مقبولیت ادراک شده بر رفتار خرید مشتریان تاثیر مثبت و معناداری دارد. در نهایت کیفیت محیط داخلی فروشگاه از طریق مقبولیت ادراک شده بصورت غیرمستقیم بر رفتار خرید مشتریان تاثیر دارد. براساس نتایج حاصله تاثیر کیفیت محیط داخلی فروشگاه بر مقبولیت ادراک شده رتبه اول را داشته و از میان ابعاد کیفیت محیط داخلی فروشگاه، عوامل انسانی بیش ترین اثر را بر مقبولیت ادراک شده دارد که این موضوع نشان دهنده اهمیت عوامل انسانی فروشگاه یا به عبارت بهتر پرسنل فروشگاه بر ادراک مشتریان است. همچنین بر اساس نتایج آنالیز واریانس جهت مقایسه دو فروشگاه در تمامی متغیرها و ابعاد پژوهش فروشگاه هایپراستار دارای وضعیت مناسب تری بوده است.
  50. تاثیر عدالت سازمانی بر عملکرد کارکنان و هزینه روابط بین خریدار و عرضه کننده در شرکت های توزیع مواد مصرفی شهر سنندج
    1395
    این پژوهش با هدف بررسی تاثیر عدالت سازمانی بر عملکردکارکنان و هزینه روابط بین خریدار و عرضه کننده در شرکت های توزیع مواد مصرفی شهر سنندج انجام گرفته است می باشد. مولفه های عدالت توزیعی، عدالت رویه ای ، عدالت مراوده ای به عنوان ابعادعدالت سازمانی و متغیر مستقل ؛ قابلیت اعتماد کارکنان، کیفیت کار کارکنان، ابتکار عمل کارکنان، همکاری کارکنان به عنوان ابعاد عملکرد کارکنان و متغیر وابسته و متغیر هزینه روابط بین خریدار و عرضه کننده به عنوان متغیر میانجی مورد بررسی قرار گرفتند و فرضیه های این پژوهش برای اثبات تاثیر عدالت سازمانی بر عملکرد و هزینه روابط بین خریدار و عرضه کننده در شرکت های توزیع مواد مصرفی شهر سنندج طراحی شده است به همین منظوروبرای جمع آوری اطلاعات موردنیاز تحقیق یک پرسشنامه مشتمل بر 35 سوال بر اساس طیف لیکرت طراحی و در بین 274 نفراز عوامل فروش در شرکت های توزیع مواد مصرفی شهر سنندج توزیع وتکمیل گردیده و در تجزیه و تحلیل مورد استفاده قرار گرفت. پایایی این پرسشنامه به روش آلفای کرونباخ و با مقدار 0.901مورد تایید قرار گرفت. سپس فرضیه های تحقیق به روش مدل معادلات ساختاری بررسی گردید. بدین منظور با بهره گیری از رویکرد دو مرحله ای مدل سازی معادلات ساختاری، ابتدا با استفاده از روش تحلیل عاملی تاییدی، برازش مناسب مدل پیشنهاد شده برای اندازه گیری این متغیرها بررسی و تایید شد. پس از تایید مدل اندازه گیری، در مرحله دوم مدل ساختاری جهت بررسی برازش مدل پیشنهادی تحقیق و همچنین آزمون فرضیه های پیشنهاد شده بکار گرفته شد که با توجه به نتایج مدل معادلات ساختاری برازش مناسب مدل پیشنهادی تایید گردیدو درخصوص اثبات تاثیر عدالت سازمانی بر عملکردکارکنان و هزینه روابط بین خریدار و عرضه کننده در شرکت های توزیع مواد مصرفی شهر سنندج مواردی ذکر و پیش ناداتی دراین خصوص مطرح شد .
  51. تاثیر بازارگرایی و گرایش به فناوری بر عملکرد ارتباط با مشتری با توجه به نقش واسطه ای قابلیت بازاریابی الکترونیکی در شرکت های صنعتی شیراز
    1394
    محیط کسب وکار امروز به شدت تحت تاثیر رقابت میان شرکت ها و تغییرات سریع تکنولوژی و تغییر مداوم خواسته ها و نیازهای مشتریان است. طی دهه های گذشته سازمان های بسیاری به اهمیت رضایتمندی مشتریان خود واقف شده و دریافته اند رابطه ای قوی بین رضایت و وفاداری مشتریان و سودآوری وجود دارد. امروزه شرکت ها، به منظور موفقیت در بازار و افزایش فروش، نیازمند طراحی و اتخاذ استراتژی هایی هستند تا بهتر بتوانند نسبت به رقبا، رضایت مصرف کنندگان را تامین کنند. پژوهش حاضر در پی بررسی تاثیر بازارگرایی و گرایش به فناوری بر عملکرد ارتباط با مشتری با توجه به نقش میانجی قابلیت بازاریابی الکترونیکی است. روش تحقیق، توصیفی-پیمایشی و از نوع کاربردی است. برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه استفاده گردیده و روایی و پایایی آن با استفاده از روایی محتوا و سازه و همچنین آلفای کرونباخ مورد تائید قرار گرفت. جامعه آماری در این پژوهش شرکت های صنعتی شهر شیراز می باشد. در این پژوهش، روش نمونه گیری، تصادفی ساده می باشد و برای تعیین حجم نمونه از فرمول کوکران استفاده گردیده است. مدل پژوهش با استفاده از مدل معادلات ساختاری و نرم افزار AMOS تحلیل شد. یافته ها نشان می دهد که بازارگرایی و گرایش به فناوری به قابلیت بازاریابی الکترونیکی منتهی می شود، بطوریکه این قابلیت بر عملکرد ارتباط با مشتری شرکت تاثیر مثبتی دارد. همچنین قوی ترین رابطه این پژوهش تاثیر مثبت بازارگرایی بر عملکرد ارتباط با مشتری است.
  52. بررسی رابطه بین تصویر مقصد گردشگری، رضایتمندی از ویژگی های مقصد گردشگری و وفاداری گردشگر به منطقه گردشگری استان آذربایجان غربی
    1394
    امروزه گردشگری به پردرآمدترین صنعت در بخش اقتصادی جهان تبدیل شده است. وفاداری مشتری به عنوان یک مفهوم اساسی در بازاریابی، بر عملکرد سازمان ها مرتبط است. تصویر درک شده از مقصد توسط گردشگر نقش مهمی را در تصمیم گیری انتخاب مقصد، ارزیابی پس از سفر و رفتارهای آینده گردشگر نسبت به مقصد گردشگری دارد. تصویر مقصد اثر مثبتی بر روی رضایت-مندی گردشگر بر مقصد گردشگری دارد و نیز رضایت مندی گردشگر بر وفاداری گردشگر به مقصد گردشگری تاثیر مثبتی دارد و باعث بازدید مجدد از مقصد گردشگری و توصیه به دوستان و آشنایان می شود. هدف از این تحقیق درک مفهوم وفاداری گردشگر به مقصد گردشگری و همچنین بررسی رابطه ی بین تصویر مقصد، رضایت مندی از ویژگی های مقصد گردشگری و رضایت مندی کلی گردشگر می باشد. در مدل مفهومی ارائه شده پنج فرضیه پیشنهاد شده است. جامعه آماری تحقیق حاضر از مسافران و گردشگرهایی که به شهر ارومیه در استان آذربایجان غربی سفر کرده بودند به طور تصادفی انتخاب شده است. در این تحقیق برای جمع آوری داده از پرسشنامه استفاده شده در نهایت 401 پرسشنامه جمع آوری گردید. در این تحقیق از روش معادلات ساختاری مبتنی بر تجزیه و تحلیل عاملی تائیدی و تجزیه و تحلیل مسیر برای تجزیه و تحلیل داده ها به کار گرفته شده است. نتایج بدست آمده نشان می دهد که بین تصویر مقصد و رضایت مندی از ویژگی های مقصد گردشگری، تصویر مقصد و رضایت مندی کلی گردشگر، رضایت مندی از ویژگی های مقصد گردشگری و رضایت مندی کلی گردشگر و وفاداری گردشگر به مقصد گردشگری رابطه ی مثبتی وجود دارد، که در کل رابطه بین رضایت مندی کلی گردشگر نسبت به وفاداری گردشگر به مقصد گردشگری به عنوان قویترین رابطه شناخته شد. در نهایت این رابطه ها می تواند پیامدهایی برای بازاریابان و مدیران گردشگری در آینده داشته باشد.