معرفی دانشکده علوم انسانی

دانشکده علوم انسانی و اجتماعی در راستای رسالت تربیت سرمایه ­ی انسانی کارا، صاحب­اندیشه، کارآفرین و در چارچوب برنامه­های مبتنی بر آموزش، پژوهش و مسئولیت اجتماعی فعالیت می­کند.
دانشکده علوم انسانی و اجتماعی از مهر ماه سال ۱۳۹۱ پس از تفکیک از دانشکده ادبیات و علوم انسانی، فعالیت‌های آموزشی و پژوهشی خود را آغاز کرد. این دانشکده در سال 1400 دارای ۱۱ گروه آموزشی (گروه آموزشی دوازدهم: فلسفه در شرف تاسیس) و 81  عضو هیات علمی تمام وقت می­باشد که 54  استادیار، 23 دانشیار و 3  استاد و 1 مربی به انجام فعالیت­ های آموزشی و پژوهشی در مقاطع مختلف کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری در دانشکده اشتغال دارند. چشم ­انداز دانشکده علوم انسانی و اجتماعی در سال (02-1401) با اساتید در شرف جذب و اساتید در مراحل جذب، تعداد  95 تا 100 هیات علمی خواهد بود. به ­علاوه دانشکده علوم انسانی و احتماعی با 3 هزار دانشجو در 35  رشته -گرایش در مقاطع مختلف دارای بالاترین سهم دانشجو در بین دانشکده­های دانشگاه برابر 43 درصد می­باشد. همچنین دارای 13  نفر کارمند به صورت رسمی، قراردادی و شرکتی شاغل در حوزه ­های آموزشی و تحصیلات تکمیلی، پژوهشی، امورعمومی، مالی و مسئول آزمایشگاه می­باشد.
امکانات اختصاصی دانشکده با دارا بودن 11492 مترمربع شامل کتابخانه تخصصی ماموستا هه ژار، سه سایت رایانه‌ای، آمفی تئاترهای فردوسی و مستوره اردلان و سالن کنفرانس، آزمایشگاه روانشناسی، آزمایشگاه مشاوره و یک سالن مطالعه می‌باشد. به­ علاوه فاز اول امورات احداث دانشکده جدید علوم اجتماعی در حال انجام است. در دانشکده علوم انسانی و اجتماعی با دارا بودن 10 نشریه علمی( 4 نشریه علمی -پژوهشی با درجات علمی برتر)، مرکز پژوهشی آسیب­شناسی خانواده و تربیت، 12 انجمن­های علمی دانشجویی گروه­ها و نیز 4 انجمن علمی جامع ه­شناسی، بازاریابی، مدیریت ورزشی و مدیریت صنعتی ایران -شاخه کردستان و انجمن بین­المللی روانشناسی مطالعات خاورمیانه در حال فعالیت هستند. در دانشکده علوم انسانی و اجتماعی، کنفرانس­های ملی و بین­المللی، وبینارها، کارگاه و نشست­های تخصصی در سطح بین­المللی، ملی و منطقه­ای و استانی در گروه­های دانشکده با حضور صاحب نظران داخلی و خارجی برگزار شده است. کلینک­های حقوقی، ورزشی، اقتصادی، مالی و کسب و کار و نیز مرکز نوآوری اجتماعی در حال استقرار برای انجام فعالیت­ها و خدمات مشاره­ای و آموزشی اجتماعی هستند. تبادل دانشجو و استاد با دانشگاه کشورهای اتریش، فرانسه، پرتغال  طی 5 سال اخیر با برگزاری دوره­ها انجام شده است و هرساله دانشجویان دانشکده با رتبه­های برتر و نخست در سطح ملی و منطقه افتخارآفرینی نموده­اند.
برنامه راهبردی دانشکده علوم انسانی و اجتماعی در 31 برنامه تدوین شده است و قعالیت­های همه اساتید و گروه­ها در راستای انجام فعالیت­های آموزشی، پژوهشی، کارآفرینی و رسالت اجتماعی در آن تبلور یافته است و به صورت مداوم درصد فعالیت­ها و میزان دستیابی به اهداف و پیشرفت آن بررسی و ارزیابی می­شود. برگزاری مداوم جلسات شورای دانشکده، اتاق فکر، شورای تحصیلات تکمیلی، شورا و کارگروه بین­المللی­سازی، کارگروه ارتباط با جامعه و صنعت،کمیته سلامت، ایمنی و محیط زیست، کمیته تجهیزات آزمایشگاهی،  در راستای برنامه­ریزی و سیاست­گذاری اثربخشی عملکرد برنامه­های دانشکده است. در دی­ماه 1400 با تصویب شورای دانشگاه، فرآیند تفکیک دانشکده به علوم انسانی و علوم اجتماعی آغاز شده است.